اخبار اقتصادی روز

دبیر انجمن آهنگسازان: نمی دانیم با کدام ساز برقصیم؟

وی خاطرنشان کرد: اگرچه نمی توان گفت ارائه خودرو در بورس کالا بهترین روش است، اما از روی ناچاری با آن موافقیم. شرایطی که اکنون ایجاد کرده‌اند، سردرگمی و بلاتکلیفی نامناسبی را در سراسر زنجیره تامین خودرو و خودروسازان، بین مردم و سهامداران بورس ایجاد کرده است و هیچ‌کس تکلیف خود را نمی‌داند.

شکاف بازار به دلیل قیمت گذاری دستوری 250 هزار میلیارد تومان برآورد شده است

وی افزود: با توجه به اینکه مدل‌های پیشنهادی برای عرضه خودرو در ایران در دنیا بی‌سابقه بود، ابتدا به آنها اعتراض کردیم، اما با توجه به اینکه کل زنجیره بالادستی در قیمت تمام شده از جمله فولاد، مس، آلومینیوم و سایر نهاده‌های تولید کارآمد است. در بازار سهام کشف قیمت شد، به این نتیجه رسیدیم که عرضه خودرو در بورس کالا بهترین راه حل و مناسب ترین گزینه برای فرار از خطر قیمت گذاری دستوری در شرایط فعلی است.

محیبی نژاد در ادامه توضیح داد: یکی از تاثیرات اصلی قیمت گذاری سفارشی، اثر مستقیم نقدینگی بود. چرا که هر روز یارانه منفی و سیاه بین برندگان بازی ماشین و قرعه کشی ماشین توزیع می شد. کما اینکه در صندوق عقب هر خودرو بین 50 تا 200 میلیون تومان نقد تحویل خریدار می شد!

دبیر انجمن همگن نیروی محرکه و صنایع قطعه سازی کشور در پایان به مسئولان ذیربط یادآور شد: تولید مقوله ای نیست که بتوان با آزمون و خطا و تغییر سیاست ها مدیریت کرد و خواستار سیاست واحد در صنعت خودرو شد. که مردم و تولیدکنندگان به یک اندازه در قبال خودشان مسئول هستند.

سازنده با چه سازي رقصيد؟

محیبی نژاد ادامه داد: پس از مدت ها بالاخره وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت اقتصاد به توافق رسیدند و شورای عالی بورس نیز تصمیم به فروش خودرو در بورس گرفت. در همان نسخه های اولیه، قیمت ها کمتر از بازار بود. ما همچنین رقابت سالمی را بین مصرف کنندگان مشاهده کردیم. تفاوت قیمت کارخانه و بازار به جای تبدیل شدن به رانت بین افراد و خودروسازان تقسیم شد. تاکنون استقبال مردم از بازار کالا بوده و خودروسازان به تعهدات خود عمل کرده اند. بنابراین این روش در این مدت کوتاه کارایی خود را نشان داده است.

با توجه به زیان انباشته 150 هزار میلیارد تومانی قیمت گذاری اجباری و فاصله 250 هزار میلیارد تومانی در بازار، عرضه خودرو در بورس کالا تنها روشی است که می تواند از تشدید زیان تولیدکنندگان و از دست دادن سرمایه و امید سهامداران جلوگیری کند.

آرش محیبی نژاد در گفت وگو با ای بی اس نیوز، ضمن گلایه از صحبت های اخیر مبنی بر ادامه روند فروش خودرو در بورس کالا که روزی پررنگ می شود، برای تعدادی از خودروها لغو می شود، سپس همان روز رد می شود یا خیر. بالاخره فردای آن روز کردی: در بین نهادها و سازمان های مرتبط با صنعت خودرو آنقدر نظرات و نظرات متفاوت وجود دارد که سازنده نمی داند به کدام ساز برقصد؟! یک روز در لبه بازار، یک روز لوتو، یک روز معاملاتی و بیشتر از ابتدا!

دبیر انجمن قطعه سازان کشور موانع خودروسازی در بورس کالا را برشمرد و دلیل آن را بیان کرد: مشکل اقتصاد کلان از منظر ما در دو مبحث قابل بررسی است. جدا از اینکه قدرت خرید مردم به دلیل تورم، افزایش قیمت ها و درآمدهای نامتناسب کاهش یافته است، اقتصاد دستوری به رهبری قیمت گذاری مستبدانه به مشکلات این حوزه دامن زده است.

بر اساس قیمت گذاری دستوری خودرو، بیش از 250 هزار میلیارد تومان شکاف بازار داشتیم. این مبلغ به جیب کسانی رفت که به نوعی در قرعه کشی خودرو برنده شدند و خودرو را در بازار آزاد فروختند
محیبی نژاد ادامه داد: قیمت گذاری اجباری به ویژه در کالاهایی مانند خودرو که دارای زنجیره تامین طولانی و نفوذ عمیق به صنایع کشور هستند بیشتر خودنمایی می کند. متأسفانه با این شیوه قیمت گذاری در سال های اخیر ده ها میلیارد تومان رانت توزیع شده است. به این ترتیب تخمین زده می شود که بر اساس قیمت دستوری خودرو بیش از 250 هزار میلیارد تومان شکاف بازار داشتیم. این مبلغ به جیب کسانی رفت که به نوعی در قرعه کشی خودرو برنده شدند و خودرو را در بازار آزاد فروختند.

دبیر آنگن هومگن پارتینگ گفت: متأسفانه اختلاف نظر و اختلاف نظر بین مسئولان بیداد می کند. در صنعت خودرو حداقل 23 نهاد در تصمیم گیری، سیاست گذاری و نظارت داریم. هر که صبح زود بیدار شود حرف اول را می زند و این حرف های ضد و نقیض شرایط فعلی را به وجود آورده است.

دبیر انجمن صنعت قطعه سازی کشور با اشاره به اینکه مردم مانند قطعه سازان و خودروسازان توانایی تفکر و تحلیل دارند، خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط موجود، ادامه کار به روش قبلی برای خودروسازان محکوم به فنا و ورشکستگی بود. خودروسازان ; هر چند روی کاغذ مشمول بند 141 شدند و ورشکست شدند. این مشکل زنجیره تامین را نیز تحت فشار قرار داده بود و مرتبا باعث تحلیل وجوه و حتی تعطیلی برخی از واحدهای قطعه سازی شده بود.

محیبی نژاد گفت: در واقع فروش خودرو در بورس تنها روش ممکن قانونی است که می تواند بخشی از مشکلات صنعت خودرو را حل کند و به خودروسازی کمک کند تا از این باتلاق خارج شود. به بیان ساده تر، با توجه به زیان انباشته 150 هزار میلیارد تومانی جوایز تکلیفی و فاصله 250 هزار میلیارد تومانی در بازار، عرضه خودرو در بورس کالا تنها روشی است که می تواند از تشدید زیان تولیدکنندگان و زیان دهی جلوگیری کند. سرمایه و امید سهامداران

عرضه خودرو در بورس کالا؛ راهی برای حل برخی از مشکلات صنعت خودرو

این پیشتاز صنعت ضمن اشاره به اینکه بازنده اصلی بازی قرعه کشی مردم، خودروسازان و زنجیره تامین بودند، تصریح کرد: زیان ناشی از این بازی به زنجیره تامین وارد شده است که همچنان به آزادی قیمت بستگی دارد. خودرو، آزادی اقتصاد و احترام به اجزای بازار و ما به اقتصاد آزاد معتقدیم.

پیگیری و تداوم عرضه خودرو در بورس کالا در هاله ای از بلاتکلیفی قرار دارد چرا که نظرات زیادی در مورد نحوه عرضه خودروهای داخلی وجود دارد. دبیر انجمن قطعه سازان ضمن گلایه از این موضوع گفت: برای فروش ساده یک محصول بر اساس عرضه و تقاضای جهانی، چندین روش و روش عجیب و غریب طراحی کرده اند، اما در این مورد تردید وجود دارد. اجرای این روش ها و هر روز با تصمیم جدیدی مواجه می شویم.

محیبی نژاد در ادامه درباره چرایی احیای امپراتوری شورای رقابت توسط بخشی از هیئت حاکمه اقتصادی کشور توضیح داد: مشکل این است که محوریت و جهت گیری سیاست گذاری در صنعت خودرو را از کشور نداریم. 23 نهاد مختلف که همگی دولتی هستند در مورد صنعت خودرو اظهارات ضد و نقیض و بی اساس ارائه می کنند.

با عرضه خودرو در بورس کالا روزنه امیدی باز شد. این راه حل عملی اجرا شد و امید و انرژی ایجاد کرد که منجر به تلاش بیشتر در زنجیره تامین شد. در واقع همه ما بسیج شدیم تا حجم تولید را افزایش دهیمدبیر انجمن قطعه سازان کشور گفت: اما با عرضه خودرو در بورس کالا روزنه امیدی باز شد. این راه حل عملی اجرا شد و امید و انرژی ایجاد کرد که منجر به تلاش بیشتر در زنجیره تامین شد. در واقع همه ما برای افزایش تولید بسیج شدیم. بر اساس آمار، تیراژ خودروسازان طی سه ماه گذشته افزایش یافته است. افزایش تولید قطعا منجر به افزایش عرضه و در نتیجه کاهش اشتعال بازار خواهد شد.

انتهای پیام

وی ضمن اشاره به نتایج مثبت فروش خودرو در بورس کالا گفت: بازنده اصلی بازی قرعه کشی خودرو افراد و تولیدکنندگان هستند و برنده این بازی دلالان هستند.

توزیع کمک های بلاعوض با قیمت گذاری تجویزی

خودروسازان و سازندگان از ورشکستگی تا امید

وی تاکید کرد: به نظر می رسد یکی از اصلی ترین موضوعاتی که مدیران و مدیران مرتبط با این صنعت به آن توجهی ندارند، حق مالکیت است زیرا اکثریت سهامداران شرکت هایی مانند ایران خودرو، سایپا و گروه بهمن که حاضر در بورس، مردم هستند، در واقع این پول مردم است که به صورت سهام به این شرکت ها تزریق می شود و حق مردم محسوب می شود. عملاً با قیمت های اجباری کم، باعث از بین رفتن سرمایه و پول مردم شده اند، به سهامداران آسیب رسانده و مقصر هستند.

عرضه خودرو در بورس تنها راه قانونی برای فرار از «باتلاق قیمتی اجباری» است.دبیر انجمن همگن سازندگان نیرومحرکه و قطعات خودرو کشور گفت: با توجه به روند اشتباه و رویه اشتباهی که طی چند سال گذشته ایجاد و اجرا شده و در نهایت منجر به زیان انباشته و شکست صنعت خودرو و قطعه سازی شده است. ما معتقدیم عرضه خودرو در بورس تنها راه قانونی برای فرار از “باتلاق قیمت برخی سفارشات” است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *