
حجت الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی وی با اشاره به سفر رئیس جمهور به آمریکای لاتین گفت: بدون شک دیپلماسی قوی یکی از مهمترین نقاط قوت دولت و فرد است. آیت الله رئیسی صفحه دیگری از این دیپلماسی با سفر اخیر رئیس جمهور و هیئت همراه به سه کشور آمریکای لاتین یعنی ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا سپری شد.
وی ادامه داد: آیت الله رئیسی در دو سال ریاست جمهوری خود بیش از 25 سفر به خارج از کشور داشته و یا میزبان روسای جمهور کشورهای دیگر بوده که این یک رکورد محسوب می شود و نشان از برنامه ریزی دقیق عملیاتی برای خروج دارد.دیپلماسی. دولت قبل و گسترش روابط جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورها. علاوه بر این، این سفر را می توان بخشی از حرکت ایران برای عینیت بخشیدن به نظم نوین جهانی دانست که در آن اروپا و آمریکا دیگر تنها رهبران جهانی نیستند. در شرایطی که آمریکا و اروپای غربی از تلاش برای مهار کشورمان در قالب تحریمهای مختلف دست برنداشتهاند و رژیم صهیونیستی توانسته علیه ایران تبلیغات کند، این ایران بود که ابتکار دیپلماتیک را به دست گرفت و توانست محدود کردن حوزه نفوذ ایران به گسترش حیاط خلوت آمریکا، یعنی آمریکای لاتین.
رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان افزود: این محوری است که می توان آن را گسست از دیپلماسی تک بعدی برجام توصیف کرد. به عبارت دیگر، به جای اینکه کشور را به تعویق بیندازد تا ببیند مذاکرات برجام با نویسندگان غرب محقق می شود یا خیر، استفاده از ظرفیت های دیگر کشور را در حوزه های دیگر در دستور کار قرار داده است که کارایی خود را ثابت کرده است. . .
موسوی لارگانی همچنین گفت: همزمان با دستور کار نهاد ریاست جمهوری، سیاست احیای روابط با کشورهای جنوب خلیج فارس، پایبندی کامل ایران به معاهده شانگهای، عادی سازی روابط با آژانس هسته ای، به طور جدی آغاز شد. مذاکره با چین و روسیه که اقتصادیتر شد، بهطور خاص اروپا و آمریکا متوجه شدند که برجام در ایران شکسته شده و خبری از خنده دیپلماتهای قبلی نیست. آنها به خود آمدند و با اعزام میانجی های فراوان خواستار توافق با ایران در موضوع هسته ای شدند و خود را برای توافق اعلام کردند و اکنون مذاکرات غیرمستقیم در حال انجام است. پیش از این، برخی از رهبران اروپایی گفتوگوی تلفنی طولانی با رئیسجمهور داشتند که نشان میداد موضع قلدرانه قبلی خود علیه ایران را از دست دادهاند.
وی تاکید کرد: سفر به آمریکای لاتین را باید یکی دیگر از عناصر سیاست خارجی کشور مبتنی بر عزت، درایت و فرصت طلبی دانست که حاوی نتایج مثبتی برای کشور در زمینه های مختلف از جمله گشایش اقتصادی و انتقال فشارهای سیاسی از سوی ایران است. به آمریکا و رژیم صهیونیستی.
نماینده شورای اسلامی در ادامه یادآور شد: آمریکا از دیرباز آمریکای لاتین را حیاط خلوت و حوزه نفوذ خود می داند و همواره مداخلات سیاسی و نظامی مرگباری در این منطقه انجام داده و ملت های این منطقه را ناراحت کرده است. دقیقاً به همین دلیل است که دولت های ضد واشنگتن در دهه های اخیر مرتباً در کشورهای این منطقه به قدرت رسیده اند.
موسوی لارگانی در پایان گفت: واشنگتن نمی تواند چنین حکومت هایی را تحمل کند و گواه حضور مقتدرانه ایران در حیاط خلوت خود است. البته مردم این کشورها نگاه بسیار مثبتی به جمهوری اسلامی ایران دارند و گسترش روابط با ایران را یکی از موثرترین راهها برای دفع تهدید همیشگی آمریکا میدانند. آیت الله رئیسی به عنوان عالی ترین مقام اجرایی کشور با شناخت دقیق این شرایط سفر به موقع و موفقی به این منطقه داشت و توانست تفاهم نامه ها و تفاهم نامه های مختلف اقتصادی، سیاسی، علمی و فرهنگی با این کشور امضا کند.
منبع: ایسنا
https://www.rokna.net/fa/tiny/news-901398>منبع:
خبرگزاری رکنا توسط سردبیران رکنا
اخبار خبرگزاری رکنا