این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه 80 درصد ذخایر معدنی کشور استفاده نشده است، گفت: امروز کشورهای غربی به ویژه آمریکا می دانند که در حوزه نظامی نمی توانند با ما رقابت کنند، به همین دلیل تمرکز خود را بر آسیب زدن به اقتصاد کشور گذاشته اند. باید مراقب بود که دشمنان به آسیب پذیری کشور در بخش اقتصادی امیدوار باشند.
وی با بیان اینکه متأسفانه در این سالها استراتژی منسجمی در حوزه صنعت و تجارت تعریف نکردهایم، گفت: باید همه ارکان را برای حل مشکلات تولید هماهنگ کنیم و بخش خصوصی باید اقدامات لازم را برای توسعه بخش تولید انجام دهد.
اسحاق گفت: در دنیا هماهنگی و همکاری بنگاه های دانش بنیان با تولید یک مشکل حل شده است، حتی بسیاری از بنگاه ها و واحدهای تولیدی پروژه های مختلف را در بانک اطلاعاتی خود ذخیره کرده اند که نشان می دهد دائما در حال پیگیری هستند. راهی برای تولید محصولات با کیفیت.” و مجهز به دانش روز حرکت می کنند اما آیا تولیدکننده ایرانی هم این مسیر را طی می کند!
یحیی آل اسحاق در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، با اشاره به اینکه در سال های اخیر توجه ویژه ای به حوزه اقتصاد و حوزه تولید داشته اند، اظهار داشت: امسال شعار سال است. با تاکید بر تولید دانش بنیان برای اجرای تضمین توسعه اقتصادی کشور و رفع بیکاری تعیین شد.
وی با انتقاد از اینکه هنوز اعتقاد به دانش بنیان در فرآیند تولید به کار گرفته نشده است، گفت: البته اعمال اصول دانش بنیان ریسک و هزینه دارد به طوری که در دو پروژه تنها می توان دو پروژه موفق داشت. این خطرات باید توسط سازنده و تکنسین ها پذیرفته شود. علاوه بر این، دولت باید از قدرت ریسک و سرمایه گذاری در پروژه ها استفاده کند.
وی با بیان اینکه متاسفانه هنوز درک درستی از مسائل اقتصادی نداریم و فضا و مدیریت های لازم برای اجرای نظم و انضباط رعایت اصول و سیاست ها به درستی تنظیم نشده است، گفت: سوءمدیریت ما را بیشتر کرده است. تحت تأثیر مسائل خارجی در مسائل اقتصادی. به عنوان مثال در بند اقتصاد مقاومتی 24 بند تصویب شد اما در عمل این اصول به طور کامل اجرا نشد.
* اگر تولید دانش بنیان نباشد قطعا محکوم به فناست
اسحاق افزود: برای موفقیت باید نقشه راه جدی بیندیشیم، قدرت و دانش لازم را داریم، اما عزمی لازم نیست. ما باید به تحقق اهداف و پروژه ها ایمان داشته باشیم.
اسحاق با اعلام اینکه از نظر ذخایر نفت و گاز در رتبه سوم جهان قرار داریم، گفت: ایران از نظر موقعیت ژئوپلیتیکی نیز قطب منطقه ای است و با 15 کشور همسایه همسایه است. بر اساس آمار حجم تجارت این 15 کشور حدود 1200 میلیارد دلار است اما سهم ما در این تجارت بسیار ناچیز است.
* باور مبتنی بر دانش هنوز در فرآیند تولید استفاده نشده است
* لزوم رفع موانع به کارگیری اصول دانش بنیان در بخش تولید
اکونومیست در ادامه سخنان خود به موضوع تولید دانش بنیان اشاره کرد و گفت: تولید دانش بنیان به معنای تولید دانش بنیان است، اگر محصولی دانش بنیان نباشد قطعاً تولید دانش بنیان است. نمی تواند پایدار و رقابتی باشد.” عمل کردن
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه در تولید دانش بنیان دو نکته اساسی وجود دارد، گفت: دو دیدگاه وجود دارد که تولید باید مبتنی بر فناوری باشد اما از سوی دیگر کارگر بودن نیز مهم است. در نگاه اول به نظر می رسد که این دو دیدگاه با هم مخالف باشند، اما واضح است که اصلاً اینطور نیست.
این کارشناس اقتصادی گفت: امروز امکانات کشور در بخش اقتصادی قابل مقایسه با بخش نظامی نیست، اما در بخش نظامی توانسته ایم به نتایج خوبی برسیم اما در حوزه اقتصادی همچنان عقب هستیم. اهداف.”
* 80 درصد ذخایر معدنی کشور بلااستفاده است
وی بر نظام بوروکراسی و هزینه های منظم در بکارگیری اصول دانش در بخش تولید تاکید کرد و افزود: باید فضای لازم برای دانش فراهم شود، از برنامه های مناسب برای رفع موانع استفاده شود.
به گفته رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق، لازم به ذکر است که 30 درصد مشکلات اقتصادی کشور مربوط به مسائل خارجی و 70 درصد به مسائل داخلی است.
به گفته وی ما باید 3 درصد از سهم تجارت جهانی را نمایندگی می کردیم اما متاسفانه سهم ما در تجارت جهانی یک هزارم یک درصد است. باید با به کارگیری تکنیک ها و دانش جدید ضمن تولید با کیفیت، هزینه های تولید را کاهش دهیم و سهم قابل توجهی در بازارهای داخلی و خارجی داشته باشیم. وقتی بخش تولید متکی به علوم جدید باشد، به شدت تحت تأثیر مشکلات بیرونی قرار نخواهد گرفت.
وی افزود: هرچه تولید دانش بنیان بیشتر باشد، فرصت های شغلی بیشتری برای نیروی انسانی فراهم می شود، حتی بازار محصول توسعه می یابد و کمیت تولید افزایش می یابد، همچنین حضور پررنگی دارد.
الاسحق گفت که برخی از تولیدکنندگان می گویند ما آنها را به جای هزینه در بخش دانش می خریم زیرا آنها 10 درصد دانش را ارائه می دهند.
وی با بیان اینکه سهم تجارت ما با این کشورها باید به 200 تا 300 میلیارد دلار می رسید، گفت: متاسفانه امروز سهم تجارت ما با 15 کشور منطقه کمتر از 30 میلیارد دلار است. این به هیچ وجه تلطیف پتانسیل بالای اقتصاد کشور نیست.
absnews
وی با تاکید بر اینکه متأسفانه کشور به دلیل پتانسیل های بسیار بالا هنوز در حوزه اقتصادی در جایگاه شایسته خود قرار نگرفته است، افزود: ما در عرصه های سیاسی و بین المللی جایگاه قابل توجهی داریم اما در حوزه اقتصادی این جایگاه را نداشتیم. با توجه به امکانات موجود در کشور بتوانیم رتبه مناسبی کسب کنیم.» بیایید باشیم.
* تولید دانش بنیان فرصت های شغلی جدیدی را نیز برای نیروی انسانی فراهم می کند
به گفته وی، تولیدکننده باید بداند که بدون صرف هزینه نمی تواند در حوزه دانش کار کند. جنسیت را نمی توان با نصف قیمت تولید تولید کرد و با دو برابر قیمت به مردم فروخت. چنین فعالیت هایی طولانی نخواهد بود. استخدام شدن.
وی با اعلام اینکه تولید امروز کشور مبتنی بر اصول دانش بنیان نیست، افزود: باید به دانش تولید به روز مجهز شویم. علاوه بر این، هماهنگی بین بخش تولید و دانشگاه نیز ضروری است. «دانشگاههای امروزی تا چه اندازه در تولید استفاده میشوند؟
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه امروزه دانش همچنان در کشور محترم است اما به درد نمی خورد، افزود: ساختار واحدهای دولتی باید متناسب با پشتوانه دانش باشد، حتی برای این موضوع معاونت خاصی تعریف شود تا به طور ویژه به اصلاح موانع رسیدگی شود. بخش.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز