محمدصالح جوکار در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با تاکید بر ضرورت بازگرداندن تحرک و پویایی در دانشگاه ها با توجه به نقش دانشگاه ها در سیاست داخلی کشور، اظهار کرد: اگر نشاط جوانان با فضای علمی، پژوهشی و فرهنگی همراه باشد. ، می تواند محتوا تولید کند و همچنین حرکت تولید کند. به همین دلیل است که می گوییم جوانان و به ویژه دانشجویان ما موتور حرکت های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در سطح جامعه هستند. دانشگاه باید الگو و امید جامعه باشد.
ایجاد کرسی برای آزاداندیشی یک خواسته برای رهبری است
پیوند بین مثلث دانشگاهی باید تقویت شود
وی ادامه داد: یکی از بحث هایی که حضرت آقا در سال های اخیر بر آن تاکید داشتند ایجاد کرسی های آزاد اندیشی است. به طور کلی دانشگاه محل تضاد افکار است. باید زمینه ای فراهم کنیم تا مردم افکار، عقاید و نظریات خود را در دانشگاه بیان کنند، نظرات مخالف نیز شنیده شود و سپس بهترین ها از این رسانه علمی انتخاب شوند. .
رئیس کمیسیون و شوراهای داخلی کشور بیان کرد: باید این فرصت را فراهم کنیم تا از طریق کرسی های آزاداندیشی نظرات و افکار مختلف که گاهاً تعارض دارند در دانشگاه شنیده شود و نتیجه این تفکرات متضاد، انتخاب بهترین اندیشه است.
انتهای پیام
رئیس کمیته امور داخلی کشور در ادامه خاطرنشان کرد: البته نقش اساتید و مدیران دانشگاه ها نیز مهم است. ارتباط اساتید و دانشجویان می تواند مسیر تحول دانشگاه را تسریع بخشد. برای دانش آموزان تحول آفرین است که بتوانند توانایی ها و خلاقیت خود را به نمایش بگذارند. ما باید این مثلث را در دانشگاه داشته باشیم، پیوند بین اساتید، محتوا و دانشجویان به فراهم کردن بستر پیشرفت دانشجو و انجام حرکات نوآورانه در دانشگاه کمک می کند.
دانش آموز جریان ساز است
وی افزود: تحرک و پویایی محیط دانشگاه باید آینده کشور را به گونه ای رقم بزند که مردم را امیدوار کند، این فضای پویا، فعال و با نشاط باید توسط خود دانشجویان ایجاد شود، نمی توان از بالا دستور داد. یا دانشگاه این محیط را ایجاد کرده است. اگرچه ساختار دانشگاه ها می تواند در ایجاد این فضا بسیار موثر باشد، اما اصولا اساس کار فعالیت خود دانشجو است.
جوکار در نهایت گفت: در کرسی های آزاد اندیشی همه می توانند نظرات خود را بیان کنند و بهترین نظرات استخراج و استفاده می شود. احیای این کرسی های آزاد اندیشی حرکتی پویا به فضای دانشگاه خواهد داد.
وی افزود: نیازمند تغییر در طرز تفکر مدیران و اساتید دانشگاه ها و دانشجویان هستیم، این سه مثلث باید تا حدودی با یکدیگر سازگاری داشته باشند. مدیر دانشگاه باید زمینه ظهور خلاقیت دانشجویی را در بستر سازمان ها فراهم کند. از سوی دیگر، معلمان نیز باید نقش راهنمایی خود را حفظ کنند.
نماینده مردم یزد در شورای اسلامی گفت: به عنوان مثال هسته یک تشکل دانش آموزی را یک نفر یا پنج نفر تشکیل می دهند، این تشکل یک ایده یا خلاقیت یا فکری دارد که می تواند اطرافیان را جذب کند. هسته اصلی این سازمان هسته. . سازمان دانش آموزی بستری برای فعالیت ایجاد می کند که سایر دانش آموزان به آن جذب شده و در فعالیت ها شرکت می کنند. تا جایی که بتوانیم این بستر را فراهم کنیم و این تشکل های دانشجویی همچنان فعال تر و با نشاط تر از گذشته باشند، به نفع کشور است. با فعال شدن این تشکل ها فضای دانشگاه تغییر می کند.