یونس تلوکی، مجتبی ناصری، علی نجات کرمی، علی عباسی، محمد کمالوندی، جهانگیر کاوه، عبدالرزاق مهدیه، سید محمد زارعی، حسین هزاوه (فوتبالیست ها)، حمیدرضا ستشانی (داور بازی)، مراد آذرخش، محمدرضا مظفری، محمدرضا مظفری. جواد مظفری، امجد حیدری (تماشاگران این مسابقه) به شهادت رسیدند و علی قیطاس، رحمت محمود، الیاس قرسدی، گل مرادفاضلی، فرمان فولادوند و سلمان کرد (فوتبالیست) از شهدای این حادثه بودند.
کورش جاهد منتقد نیز در نقد فیلم «مستطیل سرخ» که در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد، گفت: «مستطیل سرخ» مبتنی بر واقعیت و مستند است و لحن صدا و ریتم بیانی راوی جنبه مستند بودن را تقویت می کند. فیلم جنگ به طور کلی پدیده وحشتناکی است، اما جالب است بدانید که در این فیلم مدام تاکید می شود که زندگی نیز در این جنگ جریان دارد.
فیلم مستطیل سرخ در اسفند ماه سال 1400 در سینماها اکران شد، در همان زمان حسین سعیدخانی از صدا و سیما به ای بی اس نیوز گلایه کرد که چرا تیزرهای زیادی را برای فیلم مستطیل سرخ تایید کردهاند اما الان فقط یازده تا دوازده پخش شده است. می توان تیزرهایی را به این اثر اختصاص داد و ساعت ها و در شبکه هایی مانند مستند و پخش آن را منتشر می کنند که برایشان مناسب نیست.
در این فیلم بازیگرانی چون محمود مگی، اندیشه فولادوند، مهدی اسدی، جمشید جهان زاده، علی اوسینده و چارلز کوان فرانسوی به ایفای نقش پرداختند.
فیلم مستطیل سرخ به کارگردانی حسن و حسین سعیدخانی که در آخرین بیانات رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره و قدردانی شد چیست و ما از آن چه می دانیم؟!
این منتقد خاطرنشان کرد: باید نگاه جدیدی در سینمای دفاع مقدس وجود داشته باشد و امیدوارم این دو برادر (کارگردان) با وجود همه مشکلاتی که در سینما وجود دارد، با اشتیاق کار خود را آغاز کرده و فیلمی موشکافانه بسازند.
فیلم مستطیل سرخ به تهیه کنندگی زنده یاد علیرضا سجادپور به حادثه بمباران زمین فوتبال چوار ایلام در زمان جنگ ایران و عراق می پردازد و در اواخر سال 1376 در سینماها اکران شد.
مشروح این مصاحبه را در این لینک بخوانید.
به گزارش ای بی اس نیوز، در بیانات رهبر انقلاب اسلامی که در دیدار شرکت کنندگان در کنگره شهدای ورزش و جمعی از مادران شهدای ورزش که در تاریخ 20 شهریور 1401 و صبح روز 27 مهرماه برگزار شد، منتشر شد. وی در محل برگزاری این همایش در تهران درباره فیلمی که نام «مستطیل سرخ» را نامگذاری کردند، گفت و از تهیه کنندگان این فیلم درباره شهادت جمعی از ورزشکاران و تماشاگران هنگام بمباران زمین فوتبال در استان ایلام در ایام مقدس تشکر کرد. دوران دفاع و تاکید کرد: باید با آثار هنری حقایق را بیان کرد که با قوی باش چه باید کرد.
حسین سعیدخانی دیگر کارگردان «مستطیل سرخ» نیز در این نشست گفت: از زمان شیوع ویروس کرونا در ایران، فیلم را در روستاهای دورافتاده شهرهای اصفهان، شیراز، بوشهر، مشهد و… به نمایش گذاشتیم. متفاوت است و من در مورد آن با دوستان صحبت کردم. به این نتیجه رسیدیم که سینمای دفاع مقدس انحصاری است و همه نمی توانند در این حوزه کار کنند. سینمای دفاع مقدس در دست چند آدم خاص است در حالی که فیلمسازان جوانی هستند که سوژه های نابی در این حوزه دارند و باید به آنها اعتماد کرد تا کار کنند.
وی همچنین از حضور عادل فردوسی پور در این طرح تشکر کرد و گفت: او فردی بزرگ و دوست داشتنی است و در پروژه ما همکاری داشت. باید از مردم ایلام و چوار هم تشکر کنم که بدون آنها این کار میسر نمی شد. به نظر من بالاترین امتیاز این فیلم به خانواده شهدای زمین فوتبال چوار که در «مستطیل سرخ» حضور داشتند داده می شود.
در خلاصه داستان این اثر آمده است: «مستطیل سرخ» به جابجایی جمعیت های غرب کشور در دوران دفاع مقدس در منطقه ایلام می پردازد. دلیل انتخاب این نام برای فیلم به خاطر حادثه زمین فوتبال چوار است. در سوم بهمن 1365، جوانان غرب کشورمان در زمین فوتبال چوار برای تقویت روحیه جانبازان مشغول فوتبال بودند که هواپیماهای عراقی منطقه را بمباران کردند.
انتهای پیام
این بازیکنان در جریان یک مسابقه فوتبال در زمین فوتبال “چوار” استان ایلام حضور داشتند و در حالی که هنوز 35 دقیقه از بازی باقی مانده بود و همه در انتظار گوشه ای روی یکی از دروازه ها بودند، زمین فوتبال چوار توسط جنگنده های بعثی بمباران شد. شهادت 10 فوتبالیست، سه کودک، یک داور و یک تماشاگر نتیجه حمله ناجوانمردانه دژخیمان صدام بود و اتفاق تلخی در تاریخ ورزش کشورمان رقم خورد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز