سایر موضوعات

داستان «ته لنجی» به پایان نرسید

همچنین آیت الله سید ابراهیم رئیسی در سفری که در تاریخ 16 مهر 1400 به همراه هیئت دولت به استان بوشهر داشت به مسئولان این استان 10 روز مهلت داد تا طرح ساماندهی شناور یا قایق را به وزارت کشور اعلام کنند. کالای دریانوردی و همچنین 10 روز به وزارت کشور مهلت داد تا طرح استان بوشهر را بررسی و نتیجه نهایی را اعلام کند.

استاندار بوشهر با تشریح جزئیات تصمیمات مبارزه با تردد کالا و ارز خاطرنشان کرد: اولین مجوز سفر با لنج در سال 1401 تا پایان سال جاری تمدید شد.

از دیدگاه برخی کارشناسان اقتصادی، حجم بالای واردات تهدیدی برای تولید و فروش کالاهای داخلی تلقی می شود و از دیدگاه برخی دیگر فرصتی است که می توان از آن در بررسی موقعیت ها استفاده کرد.

این خبر باعث خوشحالی بسیاری از شناگران شد و ملوانان نیز برای سفر دوم آماده شدند. البته از صحبت های رئیس جمهور قبل از پیروزی در انتخابات: «بعضی می گفتند با انتخاب من تلنجی در استان بوشهر مورد حمله قرار می گیرد، مردم عزیز بوشهر مشکل ما قاچاق سازمان یافته است که در استان شما نیست، مشکل شخص دیگری است. مسئله.” که در کاخ ها و جاهایی که هوای تهران خوب است می نشینند و از آنجا تجارت می کنند. قاچاق سازمان یافته تولید را در کشور مختل کرده و از پشت خنجر می زند. ما در مورد کولبرها صحبت نمی کنیم که سوخت را با گالن در نقاط مرزی قاچاق می کنند. اگرچه اینها باید سازماندهی شوند، اما مشکل ما عقل نیست».

خبر خوب برای فعالان میدانی

اگرچه زمان زیادی از تاریخ تعیین شده می گذرد، اما با صدور دومین مجوز سفر توسط استاندار بوشهر، ملوانان و فعالان منطقه تلنجی همچنان دلگرم هستند و امیدوار به حمایت های بیشتر هستند. آنها منتظرند تا طرح ساماندهی «تلنجی» که تنها منبع امرار معاش بسیاری از ساحل نشینان است، به مقصد برسد.

علی باستین، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر، نهم آذرماه در جلسه شورای هماهنگی نهادهای اقتصادی استان بوشهر با حضور معاون سیاست گذاری اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی، اعلام کرد: 25 درصد مردم استان بوشهر از تل لنجی زندگی می کنند، گفت: تصویب اصلاحیه آیین نامه کالایی لنجی و مارین یک ضرورت است و نقش مهمی در رونق اقتصادی استان بوشهر دارد.

پیش از این استاندار بوشهر اعلام کرده بود که با تاکید وزیر کشور و معاون اقتصادی رئیس جمهور و دستور رئیس دفتر رئیس جمهور و با پیگیری های مکرر با استانداران هرمزگان، سیستان و بلوچستان انجام داده ایم. و خوزستان امروز جلسه ستاد برگزار شد و تصمیمات ارزنده ای به نفع ملوان گرفته شد. با توجه به مشکلات پیش آمده در سفرهای اول و دوم ملوانان و به منظور تسهیل شرایط قایقران و ملوانان و بهبود وضعیت معیشتی این گروه، با تمدید مجوز سفر اول و دریانوردی موافقت شد. برای صدور مجوز برای دومین سفر قایق.

وی همچنین مجوز دومین سفر لنج ها را دریافت کرد که لنج ها می توانند از اول بهمن ماه تا پایان خرداد 1402 تردد کنند و افزود: امیدوارم دریانوردان و دریانوردان شریف استان تمام تلاش خود را برای زنده نگه داشتن به کار گیرند. خانواده ها و ایجاد مشاغل پایدار برای جوانان بومی استان.

ای بی اس نیوز/ بوشر در پایان جنگ، برای تشویق ملوانان و کشتی داران سنتی، معافیت گمرکی محدودی به نام «ته لنجی» رایج شد. به این ترتیب ملوانان و خدمه بارج اجازه داشتند برای هر سفر مقدار محدودی کالا بدون پرداخت عوارض گمرکی وارد کنند. گذر زمان به دلیل توجه به توسعه صنایع در بنادر «ته لنجی» نقش بیشتری را ایفا کرده است. به طوری که تقریبا تمامی ناوگان سنتی کشور در این حوزه مشغول هستند.

به گزارش ای بی اس نیوز، «ته لنجی» یا عنوان رسمی تر آن «کالاهای همراه دریانوردان» در طول سالیان متمادی از تلاطم سیاست های پیچ در پیچ و واگیر مختلف جان سالم به در برده و هر بار دستورالعمل های جدیدی را به خود دیده است. یک بار سفرها را کم می کنند، یک بار اقلام وارداتی را کاهش می دهند و یک بار از حجم کالاهای ورودی کم می کنند. با این وجود، مردم سواحل اطراف ته لنجی مشاغل مختلفی ایجاد کرده اند، از ملوان و باربر که کالا وارد می کنند تا اپراتورهای بزرگ بازار و مسافرانی که کالاها را به استان های مختلف حمل می کنند. از این رو «کالای دریانوردان» نبض بسیاری از بنادر جنوب کشور به ویژه شهرستان گناوه شده است.

25 درصد بوشهری ها از لنجی زندگی می کنند

شناگران منتظر طرح ساماندهی «شنا» هستند.

بر اساس آخرین آمار، بیش از 2000 کشتی سافاری یا باری در استان بوشهر در حال فعالیت هستند که هر کدام از این لنج ها بین 6 تا 8 ملوان دارند، یعنی بیش از 12000 نفر به طور مستقیم روی قایق ها کار می کنند. علاوه بر این، 35 تا 40 هزار نفر در بازار شهر ساحلی با خرید و فروش محصولات ته لنجی فعال هستند و با احتساب خانواده های دریانوردان و بازرگانان، حدود 160 هزار نفر در استان از طریق واردات محصولات ته لنجی نان می خورند. این آمار به تعداد همه فعالان این عرصه نیست چرا که تجارت های جانبی زیادی حول محور «کالای ملوانی» شکل گرفته است. به طور کلی، ایجاد قانون و سازوکار ویژه فعالیت اقتصادی امروزه با تمایل کارگران مرزی برای تضمین امنیت شغلی خود مطابقت دارد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا