درمان زوال عقل با داروهای فعلی بسیار دشوار است، اما می توان با پیروی از رژیم های غذایی خاص، خطر ابتلا به آن را کاهش داد. بر اساس مطالعه ای که بر روی بیش از 50000 شرکت کننده، که بیشتر آنها در اواسط 50 سالگی بودند، افرادی که هر روز یک مشت آجیل می خوردند، می توانند خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهند.
بر اساس گزارش ScienceAlert، محققان دانشگاه کاستیا-لامانچا در اسپانیا دریافتند که افراد بالای 60 سال که روزانه 30 گرم آجیل مصرف میکنند در مقایسه با افرادی که مصرف نمیکنند، 16 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل هستند. آجیل بخور البته اگر آجیل بدون نمک مصرف شود این درصد به 17 درصد می رسد. همچنین مهم نیست که آجیل خشک، بو داده یا پوست کنده باشد.
ارتباط مصرف آجیل و کاهش خطر زوال عقل
محققان ارتباطی بین خوردن آجیل و کاهش خطر ابتلا به زوال عقل پیدا کردند، اما این نتایج فقط در افرادی یافت شد که چاق نبودند، به طور معمول می خوابیدند، یا سیگار نمی کشیدند یا الکل نمی نوشیدند. همچنین، اگر شرکت کنندگان (در تمام گروه های سنی) دارای عواملی مانند ضعف عضلانی یا تنهایی بودند، مصرف آجیل با خطر کمتر زوال عقل مرتبط نبود.
البته این اولین بار نیست که محققان دریافتند آجیل با سلامت مغز مرتبط است. به طور کلی، آجیل ها مواد غذایی پر انرژی و سرشار از مواد مغذی، ترکیبات ضد التهابی و آنتی اکسیدان هستند. در یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده 12 هفته ای، محققان دریافتند که خوردن روزانه چند بادام زمینی حافظه کوتاه مدت و تسلط کلامی را در بزرگسالان سالم میانسال تقویت می کند.
برای اندازه گیری دقیق تر، محققان دانشگاه کاستیا-لامانچا در اسپانیا حدود 50000 نفر را برای این آزمایش بین سال های 2007 تا 2012 ثبت نام کردند. وضعیت سلامت شرکت کنندگان به مدت تقریباً 7 سال پیگیری شد. در طول این مطالعه، بروز زوال عقل 2.8 درصد بود، اما کسانی که می گفتند 30 گرم آجیل در روز (معادل یک مشت) می خورند، کمتر به زوال عقل مبتلا می شوند.
دلایل این ارتباط همچنان نامشخص است. در حال حاضر، حتی مشخص نیست که چرا اشکال مختلف زوال عقل رخ می دهد. پس البته نمی توان با قاطعیت گفت که چرا مواد خاصی مانند آجیل از آن جلوگیری می کند.
منبع خبر: https://digiato.com/health/eating-nuts-linked-to-lower-risk-of-dementia
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز