خودکفایی 50 درصدی در تولید واکسن طیور تا پایان سال 1402 / قیمت گوشت قرمز به شدت کاهش می یابد

وی درباره کمبود دارو، واکسن و تامین آنها در کشور بیان کرد: نمی توان گفت 100 درصد واکسن ها در کشور تامین می شود، اما مشکل حادی در این زمینه وجود ندارد؛ اما در این زمینه مشکل حادی وجود ندارد. البته تولیدکنندگان از نوسانات ارزی و تاثیر آن بر قیمت مواد اولیه و تهیه آن گلایه دارند اما با این شرایط در زمینه تولید واکسن مشکلی نداریم.
آقامیری در پاسخ به سوال خبرنگار ای بی اس نیوز درباره وضعیت تولید واکسن دام و طیور در کشور گفت: خوشبختانه 91 درصد واکسن های دامی در کشور تولید و تنها 9 درصد وارداتی است. همچنین 25 درصد واکسن پرندگان در داخل کشور تولید و 75 درصد وارداتی است. امید است تا پایان سال 1402 تولید واکسن طیور به بالای 50 درصد برسد یعنی در زمینه واکسن طیور به خودکفایی 50 درصدی برسیم. ضمناً قرار است تا پایان سال 1402 در واردات واکسن دام به خودکفایی برسد که البته در شرایط کشور مؤثر است.
آقامیری درباره ذبح دام و واردات تلیسه از پاکستان تصریح کرد: واردات دام زنده از پاکستان از طریق بازارچه های مرزی زیر نظر اداره دامپزشکی استان مربوطه انجام می شود و واردات تلیسه جای نگرانی ندارد زیرا دام ها از نظر بهداشتی در نقطه صفر مرزی هستند و با رعایت موارد ذبح، استخوان زدایی و در مراکز مربوطه عرضه می شود، اما آنچه مشکل ساز است واردات دام قاچاق است که در چارچوب شبکه دامپزشکی انجام نمی شود. خوشبختانه با اقدامات انجام شده گزارش جدیدی در این زمینه گزارش نشده است زیرا بازرسی و بررسی در این زمینه انجام می شود.
سید محمد آقامیری عصر امروز 17 بهمن ماه در حاشیه هفدهمین نمایشگاه بین المللی دام، طیور و آبزیان که در نمایشگاه بین المللی مشهد برگزار شد، در خصوص راه اندازی پژوهشکده گلمکان اظهار داشت: با حمایت وزیر جهاد کشاورزی، مصمم بودیم این مرکز را تا پایان دهه فجر به بهره برداری برسانیم. اما متأسفانه از آنجایی که در زمینه تامین برخی تجهیزات این مرکز مشکلاتی وجود داشت، این مشکل محقق نشد، اما تلاش می شود تا پایان سال این مرکز به بهره برداری برسد.
ای بی اس نیوز/ خراسان رضوی معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: 25 درصد واکسن طیور تولید داخل و 75 درصد وارداتی است. قرار است تا پایان سال 1402 بیش از 50 درصد تولید واکسن طیور در کشور افزایش یابد.
وی ادامه داد: به طور کلی 10.5 میلیارد دوز واکسن طیور در کشور نیاز داریم که حدود 3.5 میلیارد دوز آن در داخل تولید و 7 میلیارد دوز آن وارداتی است. در حوزه واکسن دام 600 میلیون دوز واکسن نیاز داریم که 550 میلیون دوز آن تولید داخل و 50 میلیون دوز وارداتی است. برنامه فعلی سازمان دامپزشکی ریشه کنی 6 بیماری دامی در کشور است که می تواند ظرفیت شرکت های تولید واکسن را در سال های آینده افزایش دهد تا بتوانیم واکسن های دیگری تولید کنیم.
انتهای پیام
آقامیری درباره ترخیص نهاده های دامی از بنادر کشور گفت: خردادماه امسال بخشنامه ای به استان های مبدأ کالا و نهاده های دامی و به هر اداره کل که بیش از 5 روز نسبت به ترخیص نهاده ها اقدام نکند، ابلاغ شد. متخلف بوده و طبق ضوابط و مقررات با این اداره برخورد خواهد شد. حداکثر ماندگاری نهاده های دامی در بنادر و مبادی ورودی کشور به منظور انجام آزمایشات 5 روز می باشد. در این راستا جلسه ای در یکی از شهرستان ها تشکیل شد و تاکید داریم که کشور هیچ وقت عملیات اجرایی را به تعویق نیندازد.
وی افزود: این مرکز حدود 26 سال پیش تاسیس شد و بیش از هزار میلیارد تومان در آن سرمایه گذاری شده است. مرکز گلمکان قطعا به بهره برداری می رسد و یکی از پروژه های مهم کشور خواهد بود.
معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره نمایشگاه بین المللی دام و طیور در مشهد گفت: واقعیت این است که شرکت هایی که در این نمایشگاه شرکت کردند در چشم انداز تولید دانش بنیان حضور داشتند و این موضوع بسیار مهمی است. ، زیرا در کشور روزی لازم است که نرخ تبدیل دام توسط سایر مواد خوراکی متعادل شود و بهره وری افزایش یابد. امروز در دنیا جنگ غذایی است و شاید روزی برسد که دیگر ذرت و سویا تولید نشود و کمبود داشته باشد اما جلوی صنعت دام و طیور و آبزیان گرفته نشود. امروزه یکی از مشکلات کشور بهره وری واحد تولیدی است. مشکلات کشور باید با افزایش بهره وری در سطح واحد حل شود. این نمایشگاه مکانی برای تبادل افکار و اطلاعات و مهمترین کانال ارتباطی آثار تجاری و اقتصادی و تغییرات اساسی در شیوه تولید و تغییر عوامل تولید به شمار می رود.
وی درباره صادرات گاو و واردات آن گفت: در حال حاضر صادرات گوشت قرمز از کشور انجام نشده و ممنوع است و باید تولید در بازار داخلی عرضه شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره وضعیت آنفلوانزای پرحاد پرندگان گفت: در حال حاضر اکثر کشورهای همسایه ایران به این بیماری مبتلا هستند. رصد و پایش شیوع احتمالی این بیماری در کشور از تیرماه در حال انجام است، هیچ گونه شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور گزارش نشده است که در نوع خود بی نظیر است. ما اکنون در فصلی هستیم که بیماری در اکثر کشورها در اوج خود قرار دارد. همکاران من در تمام استان ها بر پایش این بیماری متمرکز هستند و هر هفته محاصره پیشگیری از آنفلوانزای حاد پرندگان در سطح استان با حضور معاونین استاندار و در سطح شهرستان با حضور معاونین استاندار برگزار می شود. فرماندار، و امروز ما می توانیم نتایج را به وضوح ببینیم. کنترل خوب این بیماری منجر به صادرات محصولات طیور از کشور به اقصی نقاط جهان شده است.
اکامیری درباره وضعیت بیماری دام و طیور کشور گفت: تاکنون گزارشی مبنی بر آنفولانزای فوق حاد پرندگان گزارش نشده است و امید است تا اردیبهشت ماه هیچ گونه شیوعی گزارش نشود تا بتوانیم به صادرات طیور ادامه دهیم. برخی از محصولات
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه از کسب و کارهای دانش بنیان در حوزه دام و طیور حمایت می کند، گفت: این مشاغل کاملا حمایت می شوند. بنگاه های صادراتی و بنگاه های دانش بنیان تولید کننده داروهای گیاهی بسیار ارزشمند هستند. دنیا به این سمت در حال حرکت است و ما نباید در این زمینه عقب بمانیم.
وی با اشاره به نوسانات قیمت گوشت در بازار گفت: با واردات گوشت، قیمت گوشت در هفته آینده به شدت کاهش می یابد، بنابراین به دامدارانی که دام های خود را نگهداری می کنند توصیه می کنیم زودتر دام های خود را به فروش برسانند. در بازار چرا که هفته آینده حدود 100 تا 150 هزار تومان افت قیمت گوشت را تجربه خواهیم کرد و وزارت جهاد کشاورزی پاسخگوی زیان آنها نخواهد بود. هفته آینده به میزان کافی گوشت و دام زنده از مرزها وارد کشور می شود.