رئیس کانون وکلای دادگستری در یادداشتی نوشت: هجمه بیسابقه روسیه در عرصه ورزش بیش از پیش ثابت کرده است که برخوردهای سیاسی در ورزش اجتنابناپذیر است و این موضوع ضرورت حل قانونی در این زمینه را برجسته کرده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، حسن عبدلیان پور، رئیس کانون وکلای دادگستری، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده دادگستری در یادداشتی نوشت: جنگ روسیه و اوکراین علاوه بر مسائل سیاسی، از زوایای مختلف حقوقی نیز قابل تحلیل است. گسترش ناتو، هنجارهای حقوق بینالملل مرتبط با جنگ، تهدید سلاحهای هستهای، تحریمهای مالی علیه مقامات و نهادهای روسیه، حقوق بشردوستانه و حقوق شهروندی از مواردی است که میتوان از منظر حقوقی درباره آنها نوشت.

absnews
اما آنچه در روزهای اخیر خبرساز شده و کمتر به آن پرداخته شده، جدال های ورزشی با روسیه است. تحریمهای تقریباً کامل علیه این کشور به بهانه حمله به اوکراین اعمال شد. از کمیته بین المللی المپیک و فدراسیون های جودو و والیبال گرفته تا رالی ها و تیم ها و چهره های فوتبال و اتحادیه فوتبال اروپا.
این حمله بیسابقه بیش از هر زمان دیگری ثابت کرد که برخوردهای سیاسی در ورزش اجتنابناپذیر است و ضرورت برخورد قانونی در این زمینه را برجسته کرد. اگرچه تقریباً تمامی قوانین اساسی و آئیننامههای موسسات ورزشی ورزش را متمایز از سیاست میدانند و در موضوعاتی مانند تبعیض نژادی و آپارتاید بهعنوان زمینهها و اقدامات ضد بشری موضع مشترک دارند، اما در عمل چنین نیست.
به عبارت دیگر، ضمانت اجرا در اسناد ورزشی برای کارکرد شعار «ورزش کمتر سیاسی» کافی نیست. مسلماً این امر تقریباً یک اجماع است که در صحنه بینالمللی، قانون ضامن عملکرد نظام ملی نیست، اما این نباید به معنای نادیده گرفتن تلاشها در جهت بهبود ضمانت اجرا در حوزه حقوقی باشد. ورزش
بسیاری از خودسری های قانونی در ورزش در سراسر جهان به دلیل عملکرد رهبران ورزشی است. حتی با یک جستجوی ساده در اینترنت می توان دید که مثلا کدام مدیر یک اتحادیه ورزشی با دریافت پول یا نفوذ این ورزش را به کشوری داده یا برعکس آن را به کشوری برده است. این اقدامات به وضوح غیرقانونی است، اگرچه مورد پیگرد قانونی قرار گرفته است، اما هرگز نتوانسته است ورزش را از سیاست جدا کند.
گاهی اوقات فقط یک سمت سیاسی یک شخصیت ورزشی است که آنقدرها هم مشکل ساز نیست، زیرا شخصیت های ورزشی قبل از اینکه ورزشکار باشند، انسان هستند و مانند همه انسان های دیگر می توانند مناصب سیاسی خاصی داشته باشند و در حدی که با آزادی افراد تداخل داشته باشد. دیگران. این نظرات سیاسی را بیان نکنید. اما فراتر از این پرسش شخصی، جایگاه و اقدامات سیاسی نهادهای ورزشی در صحنه منطقه ای و بین المللی نیازمند مداخله جدی قضایی است.
ورزش در بیشتر رشته ها اکنون پناهگاه و محل بیان و اثبات رشد ملت ها شده است. دخالت سازمانی سیاست در ورزش، ملت ها را از برخی حقوق بدیهی خود محروم می کند. این فاجعه همراه با سایر تبعیض های بین المللی موجود، شکاف طبقاتی بین ملت ها را عمیق تر می کند. حذف یک کشور از ورزش به دلایل سیاسی یا رویارویی همه جانبه با کشور جنگ زده یا اشغالگر، بدون توجه به محکومیت جنگ و اشغال، ناقض حقوق ملت هایی است که حتی ممکن است با اقدامات اشغالگر خود مخالف باشند. ایالت ها. . جداسازی ملت ها از دولت ها در این زمینه ضروری است.
پرونده روسیه بار دیگر نشان داد که باید برای تربیت وکلای ورزشی تلاش مضاعف کنیم تا در مواقع لزوم از بی عدالتی علیه کشور ما و مردم آن جلوگیری کنند و از آسیب های مالی و اخلاقی در عرصه ورزش به موقع جلوگیری کنند. علاوه بر این، ما باید شبانه روز کار کنیم و از ظرفیت دیپلماتیک برای اصلاح ساختارهای قانونی ورزش در عرصه های منطقه ای و بین المللی استفاده کنیم. «تمرین در مجامع حقوقی بینالمللی با طرح دعوی قضایی مبتنی بر تخصص دقیق میتواند راه را برای سایر ملتهای آزادیخواه در سراسر جهان هموار کند تا به همان اندازه از ورزش جهانی شده بهرهمند شوند».