سالم الخبر: فعالان صنعت داروسازی کشور در نشست مدکس نگرانی های خود را در خصوص صادرات دارو بیان کردند.
هال حمیدی فر، مدیرعامل سینگن، حجم صادرات دارویی در برنامه هفتم توسعه را حدود 100 میلیون دلار عنوان کرد و گفت: این میزان به این معناست که عملاً دارو صادر نمی کنیم.
وی افزود: وقتی نمی توانیم حساب بین المللی باز کنیم، انجام تراکنش های مالی با کشورهای دیگر خنده دار است.
مدیرعامل سیناژن گفت: با توجه به اینکه مبادلات مالی سالمی داریم، متاسفانه امکان مبادله با سایر کشورها را نداریم.
حمیدی فر ادامه داد: با انتخاب رئیس جمهور جدید بحث از شیر گرفتن بسیار مطرح شد و امیدواریم این امر محقق شود تا مشکلات مالی ما با کشورهای دیگر حل شود.
وی تاکید کرد: باید صادق باشیم، ما کشور تولیدی تجاری نیستیم، فقط به خام فروشی مانند نفت، پسته و مواد معدنی معروفیم.
این فعال صنعت داروسازی کشور با اشاره به اینکه در دنیا به عنوان صنعتگر و تاجر شناخته شده نیستیم، اضافه کرد: به همین دلیل در ادبیات و فعالیت های تجاری نیز مشکل داریم و به آزمایش اهمیت نمی دهیم. از کشورهای دیگر.
لزوم توجه به الزامات صادرات
جلال نائلی، معاون اقتصادی و تعاون رئیس جمهور
وزارت بهداشت در امور بین الملل به صورت دوجانبه با بیان اینکه صحبت از صادرات به معنای تامین نیازهای آن است، گفت: مواردی مانند ارتباطات، بازاریابی و ارتباطات صحیح سیاسی برای صادرات ضروری است و باید بپذیریم که در این دو مشکل داریم. موارد
وی افزود: اگر این ارتباطات حل شود می توانیم به نتایج مثبتی برسیم.
معاون اقتصادی و همکاری های دوجانبه وزارت بهداشت در امور بین الملل گفت: اقتصاد سلامت به موضوع کاهش فتق، صرفه جویی در تولید و کاهش قیمت دارو می پردازد. اما در حوزه توسعه سلامت توجه داریم که برای گسترش بازار فروش و صادرات دارویی چه باید کرد.
النائلی ادامه داد: صنعت بهداشت و درمان یک صنعت استراتژیک است و از این منظر با همه صنایع و بازارها تفاوت دارد.
وی افزود: سیاست های غلط صادراتی منجر به از دست دادن بازارهای هدف ما شد. ما کشورهایی مانند اندونزی، ژاپن و ونزوئلا را از دست دادیم که به سختی وارد بازارشان شدیم.
شرکت های تولید کننده دارو می خواهند صادرات داشته باشند
فرهاد پرفیان، مدیر گروه اقتصاد و مدیریت داروسازی دانشکده داروسازی دانشگاه بهشتی با اشاره به اینکه در مورد داروها،
وی گفت: ما در کشور ظرفیت محدودی داریم و به همین دلیل، رشد اقتصادی و تولید ثروت نیز محدود خواهد بود.
وی با تعجب گفت: نیاز به صادرات چیست و برای صادرات به کجا باید مراجعه کنیم؟ وی تصریح کرد: وقتی ظرفیت کار در داخل کشور پر شد باید نگاه بین المللی داشته باشیم که البته این نیاز به ارتباط، گفت وگو، شخصیت و رفتار بین المللی دارد.
استاد دانشکده داروسازی دانشگاه شهید بهشتی گفت: صادرات می تواند به عنوان موتور محرکه برای اقشار مختلف جامعه باشد. صادرات جنبه های مختلفی از جمله دیپلماسی، رشد صنعت و فناوری، افزایش توانمندی ها و… دارد.
براویان ادامه داد: کشور ما در زمینه داروها باید مشکل جامعه را حل کند، اما در این زمینه با چالش مواجه هستیم.
وی بر لزوم ایجاد مزیت رقابتی از قبیل کیفیت، کمیت، نیروی انسانی و … و استفاده از آنها در صنعت دارویی کشور در هنگام صادرات تاکید کرد.
عدم اهمیت صادرات در کشور
علی گودرزی، مدیرعامل درمانیاب دارو با اشاره به اینکه الزاماتی در نحوه صادرات وجود دارد، گفت: مدیریت منابع انسانی، فرهنگ و سایر موارد باید
باید به آن رسیدگی شود.
وی افزود: متأسفانه در صنعت ما صادرات هیچ گاه موضوع مهمی تلقی نشده است.
مدیرعامل درمان یاب دارو گفت: یکی از مهم ترین دلایل آن این است که هیچ تضمینی برای دریافت و پرداخت پول نداریم و کشورهای خارجی هنگام عقد قرارداد با ما با مشکلات زیادی مواجه هستند.
گدرزی ادامه داد: باید بازاریابی بین المللی را گسترش دهیم و از بسته های صادراتی استفاده کنیم که به معنای صادرات مجموعه ای از محصولات با هم است. به عنوان مثال برنامه تجزیه و تحلیل جمعیت دیابت را تهیه و صادر کنیم و بسته دارویی این گروه را بررسی کنیم.
وی تاکید کرد: موضوع دیگری نیز وجود دارد که مورد غفلت قرار گرفته و آن عملکرد ما در انتخاب سفرا و نمایندگان ایران در کشورهای دیگر است.
مدیرعامل شرکت درمانیاب دارو خاطرنشان کرد: مورد دیگری که باید مراقب آن باشیم، انجام تعهدات صادراتی خود به کشورهای دیگر است که تاکنون در این زمینه موفق نبوده ایم.
گودرزی افزود: اگر به همین منوال ادامه دهیم نمی توانیم بیش از 20 درصد انرژی خود را صادر کنیم.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17418/%D8%AE%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D9%86%D9%85%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%85-%D8%AD%D8%B3%D8%A7%D8%A8-%D8%A8%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%84%D9%84%DB%8C-%D8%A7%D9%81%D8%AA%D8%AA%D8%A7%D8%AD-%DA%A9%D9%86%DB%8C%D9%85-%D9%82%D8%B5%D8%AF-%D8%AA%D8%B9%D8%A7%D9%85%D9%84-%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%DB%8C%DA%AF%D8%B1-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D9%85
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز