سایر موضوعات

خط اعتباری جدید 500 میلیون دلاری به کسب و کارهای دانش بنیان اعطا شد – پول نیوز | واحد پول | بانک – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز


به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی؛ محمدرضا فرزین در جلسه و نشست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و جمعی از سازمان ها و شرکت های پیشرو در حوزه فعالیت های دانش بنیان بر حمایت همه جانبه نظام بانکی از این بنگاه های کارآمد تاکید کرد و گفت: در به منظور رفع مشکلات ارزی بنگاه‌های دانش‌بنیان و با توجه به حمایت‌های عملی از آنها، در سال جاری ردیف اعتباری بالغ بر 500 میلیون دلار به این بخش اختصاص یافته است.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به تشکیل کمیته تامین و تخصیص ارز در بانک مرکزی با حضور وزارتخانه های معدن و تجارت، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی گفت: در این کمیته سالانه نیازهای ارزی بخش‌های مختلف بر اساس منابع، تعیین و سهمیه هر یک از بخش‌ها برای گشایش اعتبار مشخص می‌شود.

وی گفت: با توجه به لزوم توجه جدی به بنگاه های دانش بنیان و به منظور تسریع در رفع نیازهای ارزی فعالان حوزه، امسال خارج از سهمیه این بخش، بانک مرکزی 500 دلار جدید تخصیص خواهد داد. میلیون خط اعتباری

فرزین در ادامه تاکید کرد: شرایط اعطای این ردیف اعتباری با همکاری معاونت عملی و فناوری ریاست جمهوری و معاونت حراست مشخص می شود. البته به همین معنا نمایندگان این شرکت ها نیز می توانند در کمیته عرضه و تخصیص ارز مشارکت و حضور فعال داشته باشند.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: با توجه به گشایش های پیش رو در حوزه ارز، ممکن است ردیف اعتباری ویژه بنگاه های دانش بنیان در سال های آینده افزایش یابد.

به گفته فرزین، برای پاسخگویی به نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان برای حضور در نمایشگاه‌های صادراتی به منظور بازاریابی، این شرکت‌ها می‌توانند ارز مورد نیاز خود در این زمینه را نیز از رئیس نیازهای خدماتی سامانه مربوطه تامین کنند.

در این جلسه با توجه به مشکلات بنگاه های فعال در حوزه بنگاه های دانش بنیان در تامین نقدینگی و سرمایه در گردش و همچنین لزوم تسریع در تامین به موقع نقدینگی این بنگاه ها، رئیس کل بانک مرکزی دستور داد کمیته ای برای تدوین آیین نامه تسهیلات ریالی مورد نیاز مشاغل دانش بنیان با ورودی اعتبارات بانک مرکزی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آموزش ببیند.

رشد 85 درصدی تسهیلات اعطایی تنها به موسسات دانش بنیان در سه ماه گذشته

فرزین خاطرنشان کرد: سال گذشته 187 هزار میلیارد تومان نصب به بنگاه های دانش بنیان اختصاص یافت که 165 درصد رشد داشت. همچنین در دو ماه امسال 20 هزار میلیارد تومان تاسیسات در این بخش پرداخت شده است که رشدی معادل 85 درصد دارد.

در ادامه این نشست، رئیس کل بانک مرکزی ضمن تاکید بر حمایت جدی شبکه بانکی از شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه ارتباطات بانکی، توسعه روابط بانکی با کشورهای همسایه را یکی از اولویت های اصلی عنوان کرد. بانک مرکزی و در این راستا یقینا از خدمات شرکت های دانش بنیان ملی استفاده خواهد شد.

فرزین افزود: در حال حاضر شبکه کارت ایرانی شتاب به میر روسیه در حال اتصال است و ایجاد این ارتباط با چین و ترکیه نیز در دستور کار قرار دارد.

رئیس کل بانک مرکزی در بخشی دیگر از سخنان خود به گلایه برخی شرکت های دانش بنیان در خصوص طولانی شدن روند عرضه و تخصیص ارز و وجود تخلفات خاص در شبکه مبادلاتی کشورها اشاره کرد و تاکید کرد: برخورد صورت می گیرد. با تخلفات، وظیفه ذاتی نهادهای حاکمیتی است و از همه فعالان این حوزه می خواهم اگر تخلفی در شبکه صرافی مشاهده شد، مصادیق آن را به بانک مرکزی منعکس کنید. بانک مرکزی قطعا با متخلفان برخورد قاطع خواهد کرد و مجوز صرافان متخلفی که از متقاضیان ارز تقاضای پرداخت زیر میزی دارند لغو می شود.

فرزین برگزاری جلسات مشترک با واحدهای مختلف تولیدی برای رفع مشکلات آنها را از اولویت های کاری خود عنوان کرد و گفت: در این راستا جلسات متعددی با فعالان صنعت داروسازی برگزار شده که نتایج خوبی داشته است.

بر اساس این گزارش، دهقان معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در این مراسم گزارشی از ظرفیت بنگاه های دانش بنیان ارائه کرد و گفت: در حال حاضر 8 هزار و 600 بنگاه دانش بنیان در کشور فعال هستند و ارزش فروش محصولات این شرکت ها به میزان قابل توجهی است. بنگاه ها 400 هزار میلیارد تومان در سال است. این شرکت ها حداکثر 500 میلیون دلار یا تقریباً یک میلیارد دلار ارز دارند و سالانه بیش از 5 میلیارد دلار برای کشور پس انداز می کنند.

وی گفت: بنگاه های دانش بنیان توانایی بسیار خوبی در زمینه حمایت از شبکه بانکی و ارتقای سیستم های پرداخت و ارتباطات بانکی دارند و در صورت نیاز شبکه بانکی، امکان توسعه همکاری با بانک مرکزی وجود دارد. این زمینه.

گفتنی است در این نشست نمایندگان کسب و کارهای دانش بنیان نیز به بیان سوالات و مشکلات خود در زمینه تامین و نقدینگی ارز از جمله زمان بر بودن تامین ارز، اولویت دانش بنیان پرداختند. شرکت‌های مستقر در دریافت تسهیلات ریالی، تخلف برخی صرافی‌ها در زمینه دریافت زیرمیزی و لزوم تسهیل در این جلسه یکی از موضوعات مطرح شده در این جلسه، تامین به موقع نیازهای ارزی بود.

در پایان این جلسه مقرر شد بسته جداگانه ای برای بنگاه های دانش بنیان به صورت مشترک بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بانک مرکزی تهیه و بر اساس توافقات انجام شده راهکارهایی برای حل مشکلات اجرایی شود.

absnews

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا