سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آخرین وضعیت مذاکرات تهران و ریاض گفت: مذاکرات در بهترین حالت ادامه دارد. دورهای مختلفی از مذاکرات در بغداد انجام شد. پیامها بدون امتیاز رد و بدل می شوند. ما سعی می کنیم یک رابطه پایدار را در چارچوب رضایت متقابل آغاز کنیم.
خطیب زاده درباره سفر هیاتی از عربستان سعودی به تهران برای بازگشایی سفارت عربستان در ایران اظهار داشت: اعزام هیاتی از عربستان به تهران تایید نشده است.
وی در پاسخ به سوالی در مورد سفر وزیر امور خارجه ارمنستان به تهران گفت: سفر وزیر امور خارجه ارمنستان از قبل تنظیم شده است و در چارچوب مسائل دوجانبه روابط دو کشور از نظر سیاسی گسترش یافته است. ، زمینه های اقتصادی و فرهنگی و دیگر جنبه های روابط. تهران روابط خوبی با باکو و ایروان دارد و روابط آن با هیچ کشور دیگری مخالف نیست و سیاست خارجی ایران بر اساس یک چشم انداز فراگیر است.
روابط ایران با سایر کشورها علیه هیچ کشور دیگری نیست
به گفته خطیب زاده ، البته ما در حال مذاکره راهبردی با مسکو در موضوعات مختلف از جمله تحولات منطقه اطراف هستیم. ایران و روسیه در مورد دریای خزر و مانورهای نظامی موضع مشترکی دارند.
اجازه دهید روابط تهران و باکو از طریق گفتگو ادامه یابد
این دیپلمات ارشد همچنین حادثه تروریستی در کابل را اعلام کرد: تروریسم در هر شکل و رنگی محکوم می شود. ایران موضع محکمی در قبال عملیات تروریستی داشته و آنها را بدون استثنا محکوم کرده است. افغانستان از تروریسم ، خشونت و افراط گرایی خسته شده است و همه ما باید به یک افغانستان امن و باثبات کمک کنیم.
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه وزارت امور خارجه ادامه داد: “از ابتدا به دوستان خود در باکو گفتیم که تمام قلمرو و حاکمیت ملی جمهوری آذربایجان را به رسمیت می شناسیم و به حفظ آن کمک می کنیم.”
وی با اشاره به قانون اساسی عراق تصریح کرد: در ماده 7 قانون اساسی عراق آمده است که مرزهای عراق نمی تواند مرز اقدامات تروریستی باشد. البته دوستان اقلیم و بغداد گفته اند تلاش می کنند ، اما این کافی نیست زیرا ما دیگر نمی توانیم تجاوزهای کودکانه را در مرزهایمان تحمل کنیم.
خطیب زاده افزود: در بغداد و اقلیم گفته شده است که این اقدامات دیگر قابل قبول نیست و این گروه ها و پایگاه ها باید بسیج و خلع سلاح شوند. در صورت سوء استفاده ، آب و هوا و دولت مرکزی عراق باید به تعهدات قانونی خود عمل کنند.
وی در مورد عملیات نظامی ایران علیه گروه های تروریستی در اقلیم کردستان عراق گفت: “در مواجهه با اقدامات تروریستی خاص گروه های اقلیم کردستان عراق ، ما صبر و تدبیر راهبردی برای حل این مسئله به روش خود داشتیم. پیام ایران به اقلیم و بغداد این است که این مسیر نمی تواند ادامه یابد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره حضور تروریست ها در جمهوری آذربایجان و در نزدیکی مرزهای ایران گفت: “این گزارش ها را از آغاز جنگ تا امروز در اختیار داریم. و همه این گزارش ها را با دوستان خود به اشتراک گذاشتیم. در باکو . “در جلسات مختلف ، دوستان ما اعلام کردند که هیچ تهدیدی برای کشورهای دیگر وجود ندارد. این گزارش ها همچنان به ما می رسد.
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه حملات و اقدامات تروریستی دیگر نمی تواند ادامه یابد ، گفت: “ما نمی توانیم شاهد حضور پایگاه های نظامی گروه های تروریستی ضد ایرانی در مرزها باشیم. کردستان عراق و عراق. “ما نمی توانیم پایگاه های نظامی ایجاد کنیم که در آن گروه های نظامی برای حمله به ایران آموزش نظامی ببینند. این خلاف قوانین بین المللی است.
خطیب زاده در مورد بازداشت رانندگان ایرانی در جمهوری آذربایجان گفت: ما رفتار رانندگان ایرانی را در چارچوب همسایگی نمی دانیم و گزارشات دریافتی در این زمینه بسیار نگران کننده است. مقامات باکو باید بیشتر مراقب نحوه برخورد مرزبانان با اتباع ایرانی باشند.
وی گفت: “البته ملاحظاتی وجود دارد که مهمترین آنها اقدامات و اظهارات رژیم صهیونیستی از داخل آذربایجان علیه ملت ایران است.” باکو نباید اجازه دهد که مرزها و کشورش توسط اشخاص ثالث مورد استفاده قرار گیرد. ایران می داند چگونه از امنیت خود محافظت کند ، اما این درست است که باکو به وظایف حاکمیت خود عمل کند.
خطیب زاده در مورد واکنش ایران به رزمایش مشترک ترکیه و آذربایجان در نخجوان گفت: «همه باید به منطقه برای داشتن صلح ، ثبات و آرامش کمک کنند. متأسفانه در هفته های اخیر ، مانورهای نظامی زیادی در این زمینه بدون هیچ گونه بودجه ای انجام شده است. همه باید در حفظ صلح و ثبات در منطقه در بالاترین سطح مشارکت کنند.
وی با بیان اینکه روابط ایران و آذربایجان در حال توسعه است ، افزود: در ماه های اخیر ایران همواره سیاست اصولی خود را دنبال کرده است. ما سطوح و روابط متفاوتی با باکو داریم و هنوز داریم و اجازه می دهیم مذاکرات از طریق مجاری یکسانی ادامه یابد. این روابط نیازی به اظهارات ناگوار رسانه ای ندارد.
وی گفت: “ایالات متحده باید نشان دهد که رویکرد و عملکرد خود را تغییر داده است.” ایالات متحده می توانست به طرق مختلف حسن نیت نشان دهد ، از جمله بازگشت پول ایران.
یک خبرنگار پرسید آیا سخنان امیرعبداللهیان درباره آزادسازی 10 میلیارد دلار ایران شرط بازگشت به مذاکرات وین است؟ این دیپلمات ارشد پاسخ داد: “آنچه وزیر امور خارجه گفت این است که دولت آمریکا منطق خود را تغییر نداده است و می خواهد بایدن میراث شکست خورده تحریم ها علیه برجام و مردم ایران را حفظ کند و در وین به نتیجه دلخواه برسد. بازگشت به برجام. ” به
به گزارش خبرنگار سیاسی ای بی اس نیوز ، “سعید خطیب زاده” ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب سیاست خارجی در تقویم سیاست خارجی ، در ایام عزاداری دهه گذشته ماه صفر تسلیت گفت و روز مرز را به آنها تبریک گفت.
سخنگو درباره نقش روسیه در مسائل اخیر قفقاز و تنش ها و میانجیگری های اخیر بین تهران و باکو گفت: سایر کشورها.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز