سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره انتظارات طالبان از مشروعیت از جامعه بین المللی و موضع ایران در مورد خواسته طالبان گفت: “هنوز برای صحبت درباره مشروعیت زود است ، اکنون وقت آن است که ببینیم طالبان چه می کنند”. در صورت تشکیل یک دولت فراگیر و در نظر گرفتن حقوق سایر اقوام.
ایران در سوریه است زیرا دولت سوریه از ایران خواسته است
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت خارجه ما گفت: متأسفم که بگویم ایالات متحده یک نقض کلی دارد و اروپا یک تخلف محدود دارد ، زیرا در ایران این اختلاف وجود دارد که اروپا تعهدات خود را انجام نداده است. به اندازه ایالات متحده. »هیچ پولی مبادله نمی شود ، هیچ سرمایه گذاری انجام نمی شود. هیچ یک از تعهدات اروپا عمل نکرد ، و در آن زمان اروپا از کاهش تعهدات ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد می ترسید ، حداقل آنچه گفته شد. می توان گفت این بی انصافی و حتی ظالمانه است.
وی ادامه داد: “این زمانی است که طرف مقابل به طور کامل رعایت نکرده است ، به این معنی که ایالات متحده یک نقض کامل است و اروپا یک نقض محدود است.” اروپا در این نقض جانب آمریکا را گرفت.
ایالات متحده با منطقی مشابه ترامپ به وین آمد
وی افزود: “دولت جدید آمریکا باید تصمیم بگیرد که آیا می خواهد میراث ترامپ را حفظ کند یا می خواهد میراث آقای بایدن را بسازد. این یک تصمیم سیاسی است.” تا به امروز ، به نظر می رسد که آنها همچنان تلاش می کنند تا تحریم ها یک ابزار و اهرم باشند. ایران در ذات خود چیزی بیش از برجام نمی پذیرد و انتظار چیزی کمتر از لغو تحریم ها علیه برجام ندارد.
وی ادامه داد: این پاسخ دو بخش دارد. اولین مورد این است که ایران قطعاً در مورد چگونگی ادامه مذاکرات فکر می کند ، که به این مرحله از پاسخ رسیده است ، این بدان معناست که مذاکرات قطعاً انجام خواهد شد و مرحله دوم این است که نگاهی دقیق به مذاکرات با مذاکره جدید بیندازیم. دولت. برای روشن شدن ابعاد و جزئیات آن. به شیوه ای فعال و م Enterثر وارد گفتگو شوید.
خطیب زاده در پاسخ به سوالی درباره اتهامات اروپایی علیه ایران به دلیل نقض برجام و تعهدات منع اشاعه سلاح های هسته ای ، خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که ایران تعهدات خود در قبال شورای امنیت سازمان ملل را کاهش داده است ، اما کاملاً در چارچوب NPT. “این به منظور نقض تعهدات NPT نیست ، بلکه به منظور کاهش تعهدات برجامی است و اقدامات انجام شده توسط ایران در این زمینه کاملاً برگشت پذیر است.
خطیب زاده تصریح کرد: آنچه در حال حاضر اتفاق می افتد این است که چرا شش دور مذاکرات وین با وجود دستور کار مشخص به نتیجه نرسیده است. آسیب شناسی ضروری است و نکاتی که به طور جدی انتظار می رود و توسط طرف مقابل بیان نشده است باید مورد توجه قرار گیرد.
خطیب زاده در مورد تحولات منطقه ای و نقش و حضور ایران در عراق و سوریه گفت: «ایران در سوریه است ، زیرا سوریه به پناهگاه تروریست ها تبدیل شده است و دولت سوریه از ما خواسته است که این کار را انجام دهیم ، درست مانند روسیه که در آنجا حضور دارد. ما آنجا پایگاه نداریم و به دنبال پایگاه نظامی در سوریه نیستیم ، روابط ما با سوریه راهبردی است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به خروج یکجانبه آمریکا از برجام گفت: در این داستان ، آمریکا طرف توافق ، تحریم های یک جانبه ، رنج مردم ایران و میلیاردها دلار است. دلار خسارت به ایرانیان وارد شده است. اقتصاد او نه تنها ایران ، بلکه متحدانش را که می خواستند با ایران تجارت کنند ، مجازات کرد. با وجود این ماجرا ، و ایالات متحده با همان منطقی که ترامپ با ایران رفتار کرد ، یعنی آنچه ترامپ با تحریم ها دنبال کرد ، به وین آمد ، دولت جدید آمریکا قول داده که تحریم ها را لغو کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه روابط ایران با عراق را “تاریخی ، مردمی و چند وجهی” خواند: “بدون ایران داعش اربیل را تصرف می کرد. این بدان معنا نیست که ایران پایگاه نظامی در عراق دارد ، اما این بدان معناست که ایران در تلاش است تا از منطقه محافظت کند به
به گزارش روز پنجشنبه ای بی اس نیوز ، سعید خطیب زاده که در چارچوب کنفرانس بین المللی صلح نرماندی به پاریس سفر کرده بود ، روز پنجشنبه در پاسخ به جلسه اخیر با روزنامه فرانسوی لوموند مصاحبه کرد. وی گفت: “آنچه وزیر امور خارجه ایران در نیویورک اعلام کرد ، همان چیزی بود که او از آغاز کار دولت جدید گفت و شنید.”
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه ما افزود: “این مرحله هنوز به پایان نرسیده است. دولت به عنوان یک دستگاه اجرایی تغییر کرده است و این دولت جدید است که باید مذاکره کند. ایرانی ها همیشه نشان داده اند که با دقت و دقت صحبت می کنند ، اما وقتی کاری انجام می شود ، آن را به وضوح بیان می کنند و اگر چیزی را امضا کنند ، آن را با دقت اجرا می کنند.
وی ادامه داد: ما و جامعه بین المللی باید خطوط قرمز را به وضوح بیان کنیم. مهمترین خطوط قرمز این است که افغانستان از افراط گرایی آزاد باشد و بهشت داعش نباشد ، همسایگان خود و جهان را تهدید نکند ، این که اراده مردم را برای آینده افغانستان انجام دهد و یک دولت فراگیر تشکیل دهد که منعکس کننده آن باشد. ترکیب قومی و جمعیتی افغانستان بدون کشور خارجی.