پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

خطر جایگزینی سنگ های مصنوعی در صورت بی توجهی به مشکلات سنگ های تزئینی

ای بی اس نیوز/ مرکز رئیس دفتر سنگ ملی گفت: در صورت عدم اقدام به موقع در زمینه سنگ های تزئینی، امکان جایگزینی سنگ های طبیعی با سنگ های مصنوعی فراهم می شود.

علی جودکی شامگاه چهارشنبه 27 مهرماه در هفتمین نشست میز سنگ کشور که همزمان با پانزدهمین نمایشگاه بین المللی سنگ ایران نیم ور محلات برگزار شد، گفت: مشکلات اقتصادی کشور متعدد، اما قابل پرداخت است. توجه به صادرات می تواند در رفع آنها موثر باشد. بخش بزرگی از حل مشکلات اقتصادی کشور شامل صادرات است.

با تکنولوژی 50 سال پیش نمی توان سنگ مورد نظر را برای بازار تولید کرد.

وی افزود: در صادرات سنگ‌های تزئینی به جایگاه واقعی خود نرسیده‌ایم و در اقتصاد کلان هم همین‌طور است. سیاست های ما از این نظر نیاز به بازنگری دارد و برخی از این سیاست ها را در Meiz Seng بررسی خواهیم کرد.

وی با اشاره به بازار جهانی 37 میلیارد دلاری صنعت سنگ، افزود: در صورت عدم اقدامات به موقع در زمینه سنگ های تزئینی، امکان جایگزینی سنگ های طبیعی با سنگ های طبیعی مصنوعی وجود خواهد داشت. یکی از نکاتی که در ششمین اجلاس Meiz Seng مورد بحث قرار گرفت، ماشین سازی است. امروزه نمی توان سنگ را طبق سلیقه بازار با تکنولوژی 50 سال پیش فرآوری کرد.

مدیرکل صمت استان مرکزی گفت: یکی از خوبی های حوزه سنگ این است که سنگ کوپ سنگ خام محسوب نمی شود زیرا 50 درصد فرآوری سنگ در معدن جای دارد.

وی با تاکید بر صادرات 75 درصدی سنگ کوپ از ترکیه گفت: کشورها سلیقه های متفاوتی دارند و در بهترین شرایط می توان 54 درصد سنگ استخراج شده از معادن کشور را فرآوری کرد. صادرات سنگ نه تنها یک هدف، بلکه فرآیندی است که با استخراج سنگ در معدن آغاز می شود و به صورت سنگ یا مس فرآوری شده به مشتری خارجی تحویل می شود.

ایجاد شورای سیاست گذاری سنگ مانع از تصمیم گیری های فوری در مورد این صنعت می شود.

جودکی ادامه می دهد: گذاشتن عوارض مختلف روی سنگ مانع صادرات آن می شود. از آنجایی که افغانستان به آب های آزاد دسترسی ندارد و امکان فرآوری سنگ در این کشور وجود ندارد، ممنوعیت سنگ از افغانستان بخشی از بازار این کشور را مسدود می کند. ایجاد شورای سیاست گذاری سنگ ملی مانع از تصمیم گیری بازیگران این صنعت می شود.

وی گفت: امیدواریم با برنامه ریزی مناسب و ارتباط بیشتر شرایط برای برداشتن گام مثبتی در توسعه صادرات کشور فراهم شود. در صورت راه اندازی پایانه صادراتی، شماره صادرات کشور را جابه جا می کنیم.

رئیس دفتر سنگ کشور گفت: اصلاح نرخ ارز حاصل از صادرات و افزایش مدت بازگشت ارز به حداقل 6 ماه، اجازه صادرات محصولات معدنی با واردات ماشین آلات صنعتی، ادامه رفع ممنوعیت واردات. سنگ از هرات افغانستان و ایجاد تعریف سنگ راف و ارائه آن به سازمان توسعه تجارت از مصوبات این جدول می باشد که جهت تصمیم گیری به مسئولین ذیربط ارائه خواهد شد.

لزوم حضور انجمن سنگ در جلسات مشاور بازرگانی

شهرام دولتشاهی کارشناس هماهنگی امور مشاوران و مراکز تجاری خارج از کشور نیز به این جدول گفت: با توجه به پراکندگی مشاوران کشور در سراسر دنیا و عدم امکان گردهمایی آنها در زمان و مکان مشخص، طرحی تدوین شد. از ابتدای تیرماه توسعه یافته است که بر اساس آن مشاوران از طریق وبینار با استان ها ارتباط برقرار می کنند و تاکنون چندین استان از این طریق با مشاوران بازرگانی ارتباط برقرار کرده اند. حضور انجمن سنگ در این جلسات می تواند بازارهای جدیدی را برای این صنعت فراهم کند.

خطر جایگزینی سنگ های مصنوعی در صورت بی توجهی به مشکلات سنگ های تزئینی

صربستان مسیر مناسبی برای توسعه صادرات ایران است

فراز چمنی، رایزن بازرگانی ایران به صربستان نیز در این نشست گفت: صربستان به دلیل موقعیت خاص خود در اروپا و همجواری با ایتالیا و ترکیه، مسیر مناسبی برای صادرات سنگ ایران به شمار می رود، همچنین به دلیل وجود سنگ صربستان. توافقنامه تجارت آزاد با اتحادیه اروپا و ترکیه. حقوق گمرکی صادرات صربستان به این دو کشور صفر است، اگر بتوانیم با صربستان قرارداد تجارت آزاد منعقد کنیم، محصولات ایرانی راه را برای بسیاری از کشورهای اروپایی هموار خواهد کرد.

وی ادامه داد: ترکیه در سال های اخیر چالش هایی را برای صادرات ما ایجاد کرده است. یکی از پروژه های ما حل مشکل ویزا بین ایران و صربستان خواهد بود. انعقاد قراردادهای تجارت آزاد و روابط بانکی با کشورهای مختلف و تعیین ارزانترین مسیرهای حمل و نقل از مطالباتی است که باید در این جداول مطرح شود. باید بستری را فراهم کنیم که بخش خصوصی به بازار مطلوب برسد.

خطر جایگزینی سنگ های مصنوعی در صورت بی توجهی به مشکلات سنگ های تزئینی

زلزله در ترکیه و بازار عرضه مصالح ساختمانی ایرانی

کامران داوری نیکو رایزن بازرگانی ایران به ترکیه نیز در این نشست گفت: تولید و صادرات دو مقوله متفاوت هستند. شاید چون صادرات ما سال ها بر اساس مازاد تولید بود، برنامه ریزی درستی صورت نگرفت. در کنار بررسی نسبی از مقوله تولیدی که باید صادر شود، باید دید کلی و کاملی نیز از صادرات داشته باشیم.

وی ادامه داد: برگزاری کارگاه ها، رویدادها و مسابقات بین المللی مرتبط با سنگ می تواند به توسعه این صنعت کمک کند. ایجاد صنایع طراحی داخلی و صنایع ساخت ابزار تزئینی و استفاده از هنر و رسانه برای معرفی این صنعت می تواند راهگشا باشد.

خطر جایگزینی سنگ های مصنوعی در صورت بی توجهی به مشکلات سنگ های تزئینی

داوری نیکو افزود: شرکت در مجامع بین المللی از همه نظر یک فضیلت محسوب می شود. وجود مصالح ساختمانی ایرانی برای بازسازی خسارت های زلزله در ترکیه می تواند بازار جذاب و سودآوری را برای تولیدکنندگان این کشور فراهم کند.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *