خطاب به مجلس: هزینه سفر را باور کنید
همزمان با رونمایی از سامانه یکپارچه مناسب سازی و استانداردسازی امکانات گردشگری، گزارشی از وضعیت استاندارد هتل ها و هزینه سفر در ایران ارائه شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، روح الله حسین زاده – مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه گردشگری و گردشگری ایران وی در مراسم رونمایی از این سامانه با حضور ارزیابان و جمعی از شرکت های مجری و برخی از فعالان گردشگری که صبح روز شنبه 19 تیرماه 1402 در یکی از هتل های چهار ستاره تهران برگزار شد، گفت: این سامانه موضوعات مختلف امکانات گردشگری از جمله هتل ها و مراکز خدماتی اقامتی را پوشش می دهد و استانداردسازی حاکمیت با استفاده از بخش خصوصی انجام خواهد شد.
وی در عین حال خاطرنشان کرد: شرکت های همسان ساز حذف نمی شوند، بلکه این جریان را تسهیل می کنند تا استانداردسازی تسهیلات به صورت یکپارچه انجام شود. تاکید می کنم با استقرار این سیستم به بخش خصوصی آسیبی نمی رسد.
حسین زاده همچنین از تداوم گردشگری سلامت، طرح های سرمایه گذاری و «ایرانبین» خبر داد.
بیش از 40 درصد هتل های 4 و 5 ستاره ایران دارای گواهینامه استاندارد هستند
یحیی نقی زاده – مدیر کل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی وی در ادامه با یادآوری اینکه اجرای بر اساس قوانین به عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای ارزیابی خدمات بر اساس قیمتگذاری است، گفت: در حال حاضر حدود 11 هزار تسهیلات دارای مجوز بهرهبرداری باید در چرخه ارزیابی قرار گیرند. البته بیش از 50 درصد این موسسات در چرخه ارزیابی و بیش از 80 درصد هتل های کشور نیز در چرخه هستند و بر این اساس بیش از 40 درصد از هتل های 4 و 5 ستاره گواهی استاندارد دریافت کرده اند. .
مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری افزود: این سامانه پس از آسیب شناسی که به صورت سنتی و دستی انجام شد، نسخه جدید سامانه قبلی است.
وی افزود: بخشی دیگر از ماموریت های این سامانه صدور و تمدید مجوز مدیران و ارزیاب های شرکت همسریابی است.
نقی زاده همچنین از راه اندازی سامانه دیگری توسط شرکت های دانش بنیان در خصوص استانداردهای هتل سازی از سال گذشته خبر داد.
به دروغ می گویند سفر هوایی در ایران ارزان است
حرمت الله رفیعی – رئیس هیئت مدیره اتحادیه دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران وی همچنین در این مراسم گفت: گردشگری در دنیا جایگاه ویژه ای دارد و ما به عنوان بخش دولتی و خصوصی نمی توانیم از این مکان استفاده کنیم. بعد از کرونا کاهش عجیبی در گردشگری وجود دارد و بسیاری از مردم ناامید هستند که نمی توان کاری انجام داد. با افزایش رشد و سرعت کشورها در گردشگری. از این نظر لازم است دولت کمک کند و به بخش خصوصی کمک کند تا بتوانیم تجربه با هم بودن را تجربه کنیم.
رفیعی با اشاره به افزایش نرخ بلیت سفرهای هوایی، گفت: «فرض کنیم تورهای پکیج در ایران گران است. در همین بخش هواپیمایی، در سال های اخیر، چقدر تلاش برای افزایش قیمت ها به دلایل مختلف صورت گرفته است.
وی خطاب به رئیس فراکسیون گردشگری مجلس که در این مراسم حضور داشت، گفت: (شرکت های هواپیمایی) وقتی می گویند قیمتشان پایین است دروغ می گویند. با این ادبیات به افرادی که اتوبوس سوار بودند می گویند 20 سال پیش کجا بودید و چه داشتید، حالا که هر کدام 10 تا 20 هواپیما دارید، آنها را از کجا آورده اید؟ خطوط هوایی همه تجارت هستند. چرا یک باشگاه فوتبال باید ایرلاین داشته باشد؟ حق ندارید با این حرف ها جیب مردم را خالی کنید. فقط کمک های مالی ایرلاین ها در چند سال گذشته و مبلغ 4200 تومانی را که به صراحت می گویم برخی از هواپیماهای آنها آشیانه را ترک نکرده اند، بررسی کنید. برو ببین دنیا خدمات و قیمت سفرشون چطوره. سفر به روسیه و مصر ارزان تر از ایران است. اینها مشکلات ماست که هیچ جا نمی توانیم حلش کنیم. مجلس باید حداقل یک کارگروه تشکیل دهد.
انتقاد نماینده مجلس از آمار ضعیف سفر ایران
محمدرضا دشتی اردکانی – رئیس فراکسیون گردشگری مجلس وی در ادامه این مراسم گفت: برنامه هفتم توسعه در مجلس در دست بررسی است. کمیته های آن تشکیل شده است. از امروز صبح در کمیته درباره گردشگری بحث خواهند کرد. وزارتخانه بر این برنامه نظارت کامل دارد.
وی ادامه داد: در مورد پیشنهادی که برای تشکیل مجلس برای تامین هزینه های رفت و آمد کمیته مطرح شده است، شما (بخش خصوصی) باید آن را انجام دهید، دولت و مجلس فقط باید نظارت کنند. البته خود بخش خصوصی باید ارزیابی و نظارت کند. مثلاً در مورد گواهی استانداردی که به هتل ها داده شد، چه کسی بهتر از هتلداران در مورد این گواهی کیفیت اظهار نظر می کند؟
علاوه بر این، مصرف کنندگان و مردم می توانند بهترین ارزیاب باشند. در این سیستم باید به نظرات مردم توجه شود و مردم بتوانند ارزیابی کنند.
این نماینده مجلس سپس از شرکت مادر تخصصی ایرانگردی و جهانگردی که اپراتور این سامانه است خواست تا به تهیه داده های گردشگری و محتوای استان ها توجه بیشتری داشته باشند و افزود: داده های گردشگری به حدی ضعیف است که حتی ساکنان استان ها سه استان اصفهان، یزد و فارس اطلاعات کافی در مورد یکدیگر ندارند. حتی من که رئیس فراکسیون گردشگری مجلس هستم و علاقه مند به سفر و گردشگری هستم اطلاعات کاملی از آنچه در سراسر کشور وجود دارد ندارم.
به گزارش ای بی اس نیوز، در ادامه این مراسم اولین گواهی استاندارد صادر شده توسط این سامانه به هتل چهار ستاره میزبان این مراسم اعطا شد.
همچنین در خصوص لزوم راه اندازی این سامانه توضیح داده شد که «سامانه یکپارچه مناسب سازی و استانداردسازی امکانات گردشگری» با هدف ارتقا، تمدید و صدور گواهی راه اندازی شد. چون مدل قبلی اتلاف وقت و پول بود. علاوه بر این، نظارت دولت کند بود و دسترسی به آمار محدود بود و در مثال جدید، در تلاش برای کاهش خطای انسانی به این آسیب ها پرداخته شد.
انتهای پیام