خضریان: سازمان شانگهای با اصول و اهداف سیاست خارجی ایران همسو است

علی خضریان ، با تاکید بر اهمیت ایران ، در سالهای اخیر شاهد تغییر سریع در نظم اقتصاد جهانی و توزیع قدرت در سیستم بین المللی و نظم ناشی از جنگ جهانی دوم بودیم. عضویت در سازمان همکاری شانگهای رهبری ایالات متحده در بحران است. این نشانه خوبی از افول هژمونی ایالات متحده و گذار به نظمی جدید پس از حوادث 11 سپتامبر است ، به ویژه در منطقه غرب آسیا ، که آخرین آن خروج ناامید کننده از افغانستان بود.
رئیس کمیته سیاست ، نظامی و امنیتی کمیته بخش 90 قانونگذار یازدهم افزود: “دولت ایالات متحده امروز قدرت اقتصادی ، سیاسی و نظامی لازم برای اجرای خواسته ها ، قوانین و مقررات خود را ندارد. استانداردها در مسائل و زمینه های سیاست بین المللی به “نهادهای بین المللی مانند بانک جهانی ، صندوق بین المللی پول و سازمان تجارت جهانی که وظیفه دارند هنجارها و قوانین هژمونیک ایالات متحده را به منظور تداوم سلطه واشنگتن به جوامع حاشیه ای تزریق کنند ، امروزه تقریباً کارایی خود را از دست داده اند.
خضریان افزود: یکی از نشانه های دستور جدید این است که برخلاف اراده کشورها برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی (سازمان تجارت جهانی) در گذشته ، عموم مردم اکنون به سمت توافقنامه های تجاری دو جانبه ، چند جانبه و منطقه ای با منطقه می روند. استانداردها و شرایط منطقه ای آنها سازگارتر و عملیاتی تر هستند.
وی با اشاره به شکل گیری قطب های قدرت جدید مانند سازمان همکاری شانگهای در بستر جدید بین المللی ، گفت: “قطب های جدید قدرت نقش اصلی ایالات متحده را به عنوان یک هژمون نمی شناسند. اجماع، وفاق. در حمایت از اهداف و سیاست های یک قطبی واشنگتن. “بنابراین ، واقعیت های جهانی نشان دهنده حضور بسیاری از بازیگران قدرتمند است که هیچ کدام به تنهایی قادر به تأثیرگذاری بر فرایندهای استراتژیک نیستند و توزیع قدرت در نظم جدید بین المللی بر اساس ائتلاف ها و اتحاد کشورها
خضریان با بیان اینکه سازمان همکاری شانگهای می تواند الگویی م effectiveثر برای تأمین منافع کشورها در نظم جدید باشد ، افزود: سازمان شانگهای ضمن حفظ استقلال کامل اعضا و عدم دخالت در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران
نماینده مردم تهران ، ری ، شمیرانات ، اسلامشهر و پردیس ، با تاکید بر اینکه پیوستن ایران به شانگهای مزایای متعددی هم برای ایران و هم برای این سازمان خواهد داشت ، گفت: این موضوع مهم به تصویب سایر اعضا رسیده است. سازماندهی و عضویت “ایران از سازمان همکاری شانگهای خواست تا تأثیر سازمان را در مسائل مهم بین المللی تقویت کند و این رویداد مطمئناً نظم جدید را در تضاد با نظم تک قطبی تقویت خواهد کرد.