به گزارش رکنا به نقل از ایلنا نشست جمعی از نخبگان بنیاد ملی نخبگان با سید سلمان سیدا فقیهی معاون بنیاد ملی نخبگان و سیدمحمدهادی سبانیان معاون وزیر و رئیس سازمان امور مالی کشور برگزار شد.
سیدا فقیهی در ابتدای این جلسه بر لزوم توجه ویژه به جذب نخبگان در علوم انسانی تاکید کرد و گفت: بنیاد ملی نخبگان آمادگی کامل دارد تا نیروهای شایسته را به سازمان جذب نیروی اداری کشور معرفی کند.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در ادامه از ایجاد خانه نخبگان به عنوان بستری برای شناسایی فعالان علمی متناسب با نیاز دستگاه های اجرایی کشور به ویژه وزارت اقتصاد و دارایی، وزارت حراست خبر داد. و وزارت دفاع روغن.
سیدفقهی با بیان اینکه تعریف بنیاد از فرد نخبه نسبت به گذشته تغییر کرده است، گفت: نخبگان در دوره جدید فعالیت بنیاد نه تنها شامل نخبگان دانشگاهی می شوند، بلکه شامل مدیریت، رهبری و نخبگان ماهر نیز می شوند. در این خانواده »
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در ادامه با بیان اینکه رویکرد بنیاد در تعامل با نخبگان به سمت هویت یابی فعال است، گفت: رویکرد تکیه بر بیان ممکن است همه افراد واجد شرایط به حوزه عدم افشای ختم شوند. در فرآیند شناسایی، طی رفت و برگشت بین بنیاد و سیستم ها، نخبگان واقعی شناسایی خواهند شد.
سیدافقی با اشاره به طولانی شدن مراحل گزینش در فرآیند جذب نخبگان گفت: طی فراخوان جذب نخبگان در سال 1401 از هفت هزار نفر حدود 1300 نفر در گزینش علمی بنیاد و مرکز سنجش پذیرفته و معرفی شدند. به موسسات و طبق آخرین اخبار. از این تعداد 189 نفر در دستگاه ها مشغول به کار هستند.
وی سپس با تعریف سامانه ای مؤثر برای شناسایی و اعتبارسنجی توانمندی های افراد، آن را لازمه همکاری نهادها و بنیاد دانست و آن را اقدامی برای هموارسازی مسیر دشوار و طولانی گزینش دانست.
وی با بیان اینکه با تعریف جدید نخبه و تیزهوش مسیر تحصیلی نیز ارتقا می یابد، گفت: سیاست استفاده بهینه از توانمندی های نخبگان کشور مستلزم تمرکز بر تاثیرگذاری حداکثری نخبگان است تا بتوان به نتیجه مطلوب رسید. بهترین بهره وری در زمینه همکاری و در زمان مناسب.
در بخشی دیگر از این دیدار، سبحانیان با اشاره به توصیه های رهبر انقلاب اسلامی در خصوص استفاده از قدرت و تفکر نخبه ای در دستگاه های اجرایی و نظام کسب و کار کشور، گفت: پیش از آن، نظام اداری کشور مدیریت می شد. به صورت سنتی و بدنه اجرایی دستگاه ها 30 سال در همین فضا رشد کرده و با فناوری آشنایی ندارند.
وی ادامه داد: امروز دغدغه ما جذب نخبگان در نظام است تا سازمان پس از خروج نیروهای قبلی دغدغه جذب نیروهای شایسته و موثر نداشته باشد.
در ادامه این نشست یاسین کیخا معاون مدیران و نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: این بنیاد با 150 هیئت اندیشکده همکاری می کند که اعضای آن به صورت فعال و هدفمند شناسایی می شوند. همچنین میزهای نخبگانی با حضور نخبگان، مدیران و علاقه مندان در دستگاه ها فعال هستند که ایده های خود را به رای مردم می رسانند و با رویکردهای متعدد و آرای متناقض اجرا می کنند.
وی افزود: هدف اتاق های فکر همیشه حل مشکل نیست بلکه گاهی گفتمان سازی می تواند هدف اصلی آن باشد. لازم به ذکر است که رویدادهای نخبگانی نیز با همین هدف و ایجاد فضای واقع بینانه از مشکلات کشور برگزار می شود.
فرشاد سلیمانی، معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان نیز در ادامه این نشست گفت: برخی از مشکلات کشور به یکی از قابلیت های قانون شکنی تبدیل شده است که بدون نظارت و اجرای قانون وجود دارد که با کمک می توان آن را برطرف کرد. برای مثال از نخبگان شاهد حوزه ارزهای دیجیتال هستیم که به دلیل نبود قوانین و کنترل لازم به یکی از بسترهای فرار مالیاتی تبدیل شده است.
در پایان این جلسه علاوه بر آماده سازی همکاری بین بنیاد ملی نخبگان و سازمان امور مالی کشور، مقرر شد زمینه مشارکت نخبگان در حل مشکلات ملی فراهم شود. و اقدامات لازم در دستور کار قرار گیرد.
رکنا نیوز