اخبار اقتصادی روز

خاندوزی: مشوق های تولید به قانون دائمی تبدیل شده است

خاندوزی: مشوق های تولید به قانون دائمی تبدیل شده است

سخنگوی اقتصادی دولت اعلام کرد: مشوق های تولیدی که دولت در قالب بودجه سالانه مصوب 1401 و 1402 پیش بینی کرده بود، اکنون در قانون امور مالی و زیربنایی به قانون دائمی تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید احسان خاندوزی امروز در نشست خبری گفت: تصویب قانون تامین مالی تولید و زیرساخت اقدام مهم اقتصادی برای سال نو است. این قانون بار دیگر مجموعه ای قدرتمندتر از ابزارهای تامین مالی را در اختیار سیاست گذاران و شرکت های تولیدی قرار می دهد. با تعامل خوب دولت، وزارت اقتصاد و مجلس سرانجام این مهم ابلاغ شد. بر اساس این قانون، یک نهاد هماهنگ کننده به نام شورای عالی تامین مالی ایجاد می شود و بسیاری از مشکلات بنگاه های تولیدی ما به لحاظ ساختاری و رویه ای اصلاح می شود.

خاندوزی بیان کرد: به عنوان مثال یکی از مشکلات بنگاه ها سخت گیری بیش از حد در حوزه اوراق بهادار است و اتفاق می افتد که در برخی جاها بانک ها این محدودیت ها را برای افراد مرتبط خود اعمال نمی کنند و فقط برای بخش خصوصی و مستقل اعمال می کنند. فعالان در این قانون با توسعه سیستم ضمانت‌نامه که انواع ضمانت‌نامه‌ها را پیش‌بینی می‌کند و اعتبارسنجی را به آنها می‌افزاید، مشکلات مربوط به تامین مالی ضمانت‌نامه برطرف می‌شود.

سیاست های قانونی مثبت برای سرمایه گذاران اقتصادی

وزیر اقتصاد ادامه داد: از جمله سیاست های مثبت قانون مذکور، ارائه ضمانت به تولیدکنندگان از طریق صندوق های ضمانت، اصلاح رویه های مالیاتی استانی برای صندوق های سرمایه گذاری و کاهش بار مالیات بر سرمایه گذاری های داخلی شرکت ها است. در مورد مورد اخیر باید توضیح دهم که به جای تقسیم سود، اگر قصد سرمایه گذاری مجدد در شرکت ها را داشته باشد، مشوق های مالیاتی خوبی در نظر گرفته شده است.

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: مشوق هایی که دولت در قالب بودجه سنواتی مصوب سال های 1401 و 1402 پیش بینی کرده بود در قانون امور مالی و زیربنایی به قانون دائمی تبدیل شده و لزومی به تکرار آن در قانون نیست. قوانین بودجه

کاهش نرخ رشد نقدی به 24.3٪

وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به وضعیت نقدینگی گفت: در پایان سال 1402 نرخ رشد نقدینگی به 24.3 درصد کاهش یافت و از شرایط بحرانی که در اواخر دولت قبل وجود داشت خارج شدیم. اما علاوه بر کنترل نقدینگی، نگرانی دولت این بود که بخش واقعی اقتصاد به منابع بانکی آسیب نبیند. به همین دلیل است که تلاش دولت این است که در سال جاری با ایجاد ابزارهای جدید، دسترسی شرکت های اقتصادی به منابع را تقویت کند.

وی ادامه می دهد: یکی از این ابزارها فاکتور الکترونیکی است. استفاده دولت از این ابزار تامین مالی اعتباری و تنظیم، امکان تامین مالی بدون رشد نقدینگی را فراهم می کند.

350 هزار میلیارد تومان با ابزارهای جدید در اختیار بخش واقعی اقتصاد قرار می گیرد

عالی ترین مقام وزارت اقتصاد گفت: امسال 350 هزار میلیارد تومان به بخش واقعی اقتصاد به برکت این ابزارهای تامین مالی جدید کمک می کنیم. با استفاده از این ابزارها فشار بر بانک‌ها برای تامین مالی کاهش می‌یابد و از طریق نظارت بر اعتبار می‌توان اطمینان حاصل کرد که اعتبارات به تولید می‌رسد و جهت آن به سمت سفته‌بازی و بازار املاک کاهش می‌یابد.

خاندوزی خاطرنشان کرد: همچنین بر اساس مصوبه هیات وزیران مقرر شد 250 هزار میلیارد تومان تسهیلات فراتر از سقف ترازنامه بانک ها برای پروژه های ملی و پیشران در نظر گرفته شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا