
وزیر اقتصاد گفت: با کمک معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت علوم و همه نهادها، یک تجربه نهادی پایدار در تامین مالی صندوق های پژوهش و فناوری ایجاد شده است که در سال های آینده نیز ادامه خواهد داشت. و در سال 1403 به تدریج مشارکت ثابت و فزاینده ای برای افزایش سرمایه صورت خواهد گرفت.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در مراسم امضای تفاهم نامه افزایش سرمایه ثبت شده صندوق پژوهش و فناوری گفت: در سال های اخیر موضوع حمایت دولت از اشتغال این بوده است که بخشی از بودجه را از این طریق به خدمات اشتغال اختصاص داده و پروژههای خاصی را راهاندازی کرده و خدمات اشتغال را توزیع کنیم. این مسیر از اواسط سال 1400 تا 1402 چندین مرحله از تکامل را پشت سر گذاشت.
وی ادامه می دهد: در مرحله اول توسعه ای بود که با همکاری و تعامل دولت و مجلس اتفاق افتاد و در سال 1400 برای اولین بار دولت منابع خود را بسیج کرد به طوری که اگر دولت هزار میلیارد تومان اجرا می کرد، بانکداری این شبکه دو هزار میلیارد تومان نیز تزریق خواهد کرد. از آنچه در بودجه است استفاده کنید.
خاندوزی بیان کرد: توسعه دوم، کنترل نهادی بود، زیرا پیش از آن صحبتهای زیادی درباره هزینهکردن پول و عدم تحقق تسهیلات اشتغالزایی وجود داشت و دولت از ظرفیت نهادهایی که ظرفیت نظارت بر منابع را دارند صحبت میکرد. هدف، واقعگرایانه. هدف، مانند ستاد اجرایی فرمان امام و کمیته امداد برای نظارت نهادی. شهرها و شهرستان هایی که از این تسهیلات استفاده می کنند از فرصت استفاده می کنند تا ببینند آیا این تسهیلات باعث افزایش اشتغال می شود یا خیر.
وزیر اقتصاد سومین تغییر را افزایش نقش استان ها با اولویت طرح های بهره مند از تسهیلات اشتغال عنوان کرد و افزود: بر این اساس بهره مندی هر استان در کشور بر اساس اولویت ها و با مشارکت استان ها تصویب می شود. کارگروه طرح های دریافت کننده تسهیلات اشتغال، سپس در سند پیشرفت استانی که در سال 1402 رسماً قانونی شد.
خاندوزی همچنین خاطرنشان کرد: تحول چهارم این بود که به جای روش ساده اعطای تسهیلات تبصره 18، دولت به این سمت رفت که با محوری مانند افزایش سرمایه، منابع را بسیج کرد.
وزیر اقتصاد ادامه داد: محور پنجم بار دیگر در استفاده از ظرفیت سایر نهادها، بحث ضمانت و منابعی که به صندوق های پژوهش و فناوری اعطا می شود، مورد استفاده قرار گرفت چرا که بسیاری از کسب و کارها نیازمند این نوع تامین مالی هستند.
وزیر اقتصاد همچنین به تصویب تامین مالی تولید و زیرساخت که در حال حاضر در مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بررسی قرار گرفته است، اشاره کرد و افزود: این قانون خود شکلی نهادی شامل ضمانتنامهها، مصوبات و اعتبارات دارد.
خاندوزی گفت: با همه این موارد و تحولاتی که تبصره 18 بعد از سال 1400 داشت، در واقع بیش از 10 هزار میلیارد تومان که امکان صدور ضمانت نامه و غیره صورت گرفت، مهم هزینه نهایی است که با کمک معاونت علمی رئیس جمهور و وزارت علوم و همه نهادها تجربه نهادی پایداری در تامین مالی این بخش ایجاد کرده اند که در سال های آینده نیز ادامه خواهد داشت و در سال 1403 به تدریج سهم ثابت و فزاینده ای برای افزایش سرمایه خواهیم داشت. صندوق هایی که موسسات توسعه تخصصی کسب و کارهای دانش بنیان هستند. ما مدل گذشته تامین مالی مشاغل و تسهیلات رشد را رها کرده ایم و برای تامین منابع با همان نهادهای توسعه ای مواجه هستیم.
وزیر اقتصاد همچنین با اشاره به اینکه در روزهای اخیر یک شرکت سهامی عام پروژه موفق شد در 48 ساعت 2 هزار میلیارد تومان منابع برای محصول دانش بنیان خود به دست آورد، تاکید کرد: امیدواریم از این پس بتوانیم می توانید هر ماه یک یا دو فایل از این شرکت های سهامی دریافت کنید. پروژه را داشته باشید.
وی در خصوص درخواست مدیران صندوق های حمایت از پژوهش و فناوری مبنی بر پذیرش ضمانت نامه های خود از نهادهایی مانند بانک ها و گمرکات تاکید کرد: شبکه بانکی دولت موظف است با آغوش باز این ضمانت ها را بپذیرد تا سایر تولیدکنندگان ما نیز از این ضمانت استفاده کنند. ابزار و در چنین شرایطی بانکها کنترل نقدینگی را با مشکل مواجه میکنند، بنابراین باید به این شکل از تولیدکنندگان حمایت کنند.
وی تاکید کرد: گمرک جمهوری اسلامی نیز موظف به پذیرش این ضمانتها است.
خاندوزی در خصوص درخواست سایر وجوه مبنی بر عدم الزام به واریز کلیه حساب های خود به حساب واحد خزانه توضیح داد: همچنین به خزانه داری کل کشور اعلام می شود که چون تکلیف قانونی ندارند، وجوه همچنان می توانند از آنها استفاده کنند. حساب ها برای بهره برداری از منابع
وی در پایان ابراز امیدواری کرد دستور رئیس جمهور مبنی بر اهتمام همه توان خود به اقتصاد دانش بنیان به نتیجه برسد.