شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

حوزه و دانشگاه برای حل مشکلات اساسی جامعه

رئیس دانشگاه امام صادق(ع) تاکید کرد: نباید تسلیم علوم وارداتی و ترجمه شد، یعنی باید مشکلات امروز علوم اجتماعی را با عقل و منطق تحلیل کرد. اگر فضای دانشگاه و علم کلام برای تولید علم، آزاداندیشی و نظریه پردازی باز باشد، این پرسش ها به راحتی آشکار می شود. به عبارت دیگر، اگر در کنار هم قرار گیرند، می توانند دنیای پیچیده امروز را به جلو ببرند. ما باید با شیوه های نرم حاکمیت و جامعه پذیری از بیرون مقابله کنیم. نهاد حوزه و دانشگاه با ورود به عرصه این مفهوم را اتخاذ خواهد کرد.

حجت الاسلام سعدی افزود: امروز نه تنها سمینار با مشکلات جدیدی مواجه است، بلکه حل مشکلات جدید نیازمند تعامل با دانشگاه و نهاد علمی برای طراحی این نظام های اجتماعی است. امروز فقه به عنوان طراح نظری اداره جامعه باید وارد هندسه حکمرانی شود و طرح نظام های اجتماعی را شکل دهد.

حجت الاسلام سعدی گفت: بوم شناسی هر منطقه متفاوت است و تنها راه حل مشکلات ایرانی-اسلامی است و باید بر اساس زیست بوم خود پیش برویم. امروز بعد از چهل سال باید بپذیریم که علوم اجتماعی عقیدتی است و اگر این اصول با مبانی دینی ما منطبق نباشد کارساز نیست. البته حوزه های علمیه نیز نیازمند اجتهاد جدیدی هستند.

وی گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که سمینار باید به مباحث فقهی حاکم برود، یعنی سمینار به طراحی نظام های اجتماعی برود که البته سازوکار خودش را دارد. بنابراین کار شروع شده است، اما ما به سرعت بیشتری نیاز داریم.

رئیس دانشگاه امام صادق(ع) افزود: شما هم در حوزه و هم در دانشگاه فرزندان این افراد هستید. اگر سمینار تولید فکر و علم می کند و دانشگاه نظریه پردازی می کند و علم تولید می کند، همه در یک بستر و تحلیلی پذیرفته اند که حل مشکلات جامعه، مردم و دولت در گرو وحدت این دو قشر است.

وی گفت: در راهبرد وحدت حوزه و دانشگاه در مرحله اول انقلاب فراز و نشیب هایی داشتیم. تحلیل های مختلفی در این زمینه انجام شده و اتفاقات زیادی افتاده است. در گام دوم با مشکل جدیدی روبرو هستیم و آن بحث اجتماعی شدن و حکمرانی است. دنیای امروز تغییر کرده است. دنیای مدرن متفاوت از دنیای سنتی. حکمرانی و حاکمیت شرکتی از جمله حوزه هایی است که ماهیت آنها تغییر کرده است. این حکومت نیازمند برنامه ریزی برای پاسخگویی به خواسته ها و مطالبات اساسی مردم است. امروز ما با یک حکومت مدرن با تغییرات شگرف در مبانی منطق و حکمرانی مواجه هستیم.

حجت‌الاسلام سعدی ادامه داد: انتظار مردم از این دو گروه ارزشمند و متفکر این است که در زمینه مسائل اساسی زندگی اجتماعی امروز مشاوره کنند و خود را در رأس مشکلات، سبک زندگی و الگوی حاکمیت مشترک قرار دهند.

این نماینده مجلس خبرگان رهبری افزود: در این لحظه که جمهوری اسلامی ایران گام انقلاب و نظام اسلامی را برداشته و گام جامعه‌سازی و نظام‌سازی را برداشته است، باید به این راهبرد اساسی توجه ویژه داشته باشیم. “چالش های گذشته را مطالعه کنید و سعی کنید به طور جدی در آن مسیر برنامه ریزی کنید.

حجت الاسلام سعدی ادامه داد: امام راحل در زمان پیروزی انقلاب اسلامی اعلام کردند که بزرگترین پیشرفت و بزرگترین پیروزی، آشتی حوزه و دانشگاه است. دو متفکر جامعه و متفکر جامعه وقتی دست به دست هم دادند توانستند گام انقلاب را به خوبی، محکم و استوار بردارند.

خطیب پیش از خطبه های نماز جمعه تهران گفت: امروز با تحولاتی در فضای مجازی مانند فضای مجازی، هوش مصنوعی و دنیای دیجیتال مواجه هستیم. حکمرانی امروز ساده نیست، اما بسیار پیچیده است. علوم اجتماعی نوین و دنیای معاصر رسالت طراحی الگوی حکمرانی را که با وحدت بیشتر حوزه و دانشگاه تسهیل و ترویج می شود، ایفا می کند. حوزه های علمیه بنا به رسالت ذاتی خود وظیفه تولید این مبانی دینی را بر عهده دارند.

وی تاکید کرد: جوانان ما و جامعه علمی باید بدانند که دانشگاه و حوزه باید تعیین تکلیف شود و دانشگاه باید همگام شود تا شاهد حکومت اسلامی باشیم چرا که بخشی از حل مشکلات مردم در این زمینه حل می شود. کلمه. ”

وی یادآور شد: در استقرار و تثبیت جمهوری اسلامی، همکاری این دو اندیشمند و گروه گرانقدر موجب استقرار انقلاب ما شد. تصویب قانون اساسی و تحکیم نظام مرحله ای بود که با همکاری علمای حوزه و دانشگاه در جامعه شکل گرفت. امروز در آستانه مرحله سوم و چهارم تمدن یعنی مرحله جامعه پذیری و دولت اسلامی هستیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی ای بی اس نیوز، حجت الاسلام حسینعلی سعدی در سخنرانی پیش از خطبه سیاسی نماز جمعه تهران (26 آذرماه) در مصلی امام خمینی(ره) با اشاره به روز «وحدت حوزه و دانشگاه»، به تشریح این روز پرداخت. مسئله وحدت حوزه و دانشگاه وی راهبردهای اصلی انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی را برشمرد و گفت: در مرحله اول انقلاب و در شرایطی که امروز ملت قهرمان ایران در راه دستیابی به تمدن نوین اسلامی است، این پرسش مطرح است. در مورد وحدت حوزه و دانشگاه باید تجدید نظر شود. بنابراین، بهبود درک و دیدگاه ما از این استراتژی اساسی اکنون یک ضرورت است.

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *