رویداد فناوری فرصت های هسته ای عنوان رویداد مشترک معاونت علمی و انرژی اتمی سازمان علوم و انرژی اتمی برای فعال شدن از طریق حمایت از تیم ها و شرکت های فناوری و دانش بنیان در حوزه شتاب دهنده های ذرات و زیرسیستم های آنهاست.
به گزارش ای بی اس نیوز، «رویداد ملی فرصت هسته ای» با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و با توافق سازمان انرژی اتمی، ضمن اجرای فرآیند نوآوری باز، سعی در شناسایی و ارائه راهکارهای مبتنی بر الزامات. مالک مشکل و تقاضای بازار این رویداد با تمرکز بر ساخت شتاب دهنده های ذرات و زیرسیستم های آنها در سه حوزه فناوری هسته ای و صنایع برق، فناوری هسته ای و صنایع مخابراتی و تجهیزات و کاربردهای پیشرفته هسته ای برگزار می شود.
شتاب دهنده ذرات وسیله ای خطی یا دایره ای است که از میدان های الکتریکی و مغناطیسی برای افزایش سرعت (انرژی) ذرات باردار و هدایت آنها برای برخورد با هدف استفاده می کند.
نکات اصلی این رویداد عبارتند از:
* ایجاد یک ژنراتور فرکانس 100 تا 200 کیلوهرتز با توان خارجی 100 کیلووات،
* منبع تغذیه DC با ولتاژ 300 کیلو ولت و توان 30 کیلو وات، ولتاژ باری قطبی نیم درصد
* لوله شتاب دهنده الکترواستاتیک مبتنی بر جوش سرامیکی-فلز
* منبع جریان 600 آمپر 10 کیلو وات با دقت تا هزارم ژنراتور فرکانس رادیویی پیوسته 70 مگاهرتز توان 25 کیلو وات
* یک آهنربای شبکه موج دار با پریود 5 سانتی متر
*زمینه پس زمینه نصف تسلا بیش از یک متر
* ساخت لامپ فرکانس رادیویی باند S با قدرت پولیش 15 مگاوات و توان متوسط 15 کیلووات
* مدولاتور استارت لامپ کلیسترون با توان خروجی پالس 25 مگاوات و توان متوسط 25 کیلووات و دستگاه های موجبر باند S شامل سیرکولاتور و بار توان پالسی 15 مگاوات و توان متوسط 15 کیلووات.
پژوهشگران، شرکتهای دانشبنیان و هستههای فناوری میتوانند ضمن شرکت در این رویداد ضمن به اشتراک گذاشتن ایدهها و نوآوریهای خود با کارشناسان و سرمایهگذاران این حوزه، از فرصت ارتباط و شبکهسازی با بازیگران کلیدی این حوزه بهرهمند شوند. همچنین با توجه به ملی بودن رویداد و حضور شرکت کنندگان از سراسر کشور، امکان بهره مندی از تنوع فرهنگی، دانش فنی و تجربیات مختلف وجود دارد و هسته های فناورانه می توانند با فعالان هسته ای همکاری و شبکه سازی کنند. که در مناطق دیگر فعالیت می کنند.
پس از دریافت طرحها و ارزیابی اولیه توسط کمیته علمی دبیرخانه رویداد، طرحهای اولیه تکمیل شده و با نظارت تخصصی با تعامل کارشناسان دبیرخانه با طرحهای مالکان به مرحله بعد منتقل میشود. در این مرحله طرح های نهایی توسط داوران ارزیابی و با طرح های برگزیده قرارداد منعقد خواهد شد.
بهترین تیم ها می توانند از امکانات و حمایت های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان و مرکز نوآوری رسا استفاده کنند.
مرکز فناوری و نوآوری رسا در چارچوب مأموریتهای مرکز تحقیقات علوم و فناوری هستهای سازمان انرژی اتمی، بر تعامل با اکوسیستم توسعه فناوری و نوآوری تمرکز دارد و نوآوری کشور و صنعت هستهای، روند توسعه نوآوری را تسریع میکند. و فرهنگ سازی و منطقی سازی اکوسیستم نوآوری صنعت هسته ای.
طرحهای منتخب پس از داوری، با پژوهشگاه علوم و فناوری هستهای با همکاری مرکز فناوری و نوآوری که علاوه بر تسهیلات اعطایی معاونت علمی، فناوری و دانش، با پژوهشگاه علوم و فناوری هستهای قرارداد منعقد میشود. حجم این قراردادها در مجموع بیش از دو میلیون دلار خواهد بود. گفتنی است مهلت متقاضیان برای ارسال طرح و شرکت در رویداد ملی فرصت های فناوری هسته ای تا 20 بهمن ماه 1402 می باشد.
انتهای پیام