معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: دولت از صنعتی شدن ساخت و ساز برای کاهش هزینه های ملی مسکن حمایت می کند.
وی با بیان اینکه به ازای هر 100 خانوار در کشور 64 واحد مسکونی ساخته شده است افزود: انباشت تقاضایی که در گذشته وجود داشت کاملا مشهود است.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: تولید 4 میلیون واحد مسکونی که در قانون جهش تولید مسکن ذکر شده است، یک نیاز تصادفی نیست، نیازی است که در مطالعات وزارت شهرسازی به آن پاسخ داده ایم. به عنوان مثال در حوزه راه و شهرسازی تعداد متقاضیان مسکنی که ما ثبت نام کرده ایم بیش از چهار و نیم میلیون نفر ثبت نام کرده اند که پس از بررسی مشخص شد که این متقاضیان هیچگونه سهولت دولتی دریافت نکرده اند. .
آقای مالکی افزود: پس از راه اندازی ابرطرح ملی نهضت مسکن، تاکنون عملیات اجرایی یک میلیون و 900 هزار واحد آغاز شده است. در اواخر دولت دوازدهم زمینی در محدوده شهر وجود نداشت. در برنامه اقدام ملی ثبت نام 100 هزار نفر ثبت شد و مشخص شد که برای این 100 هزار نفر در محدوده شهری زمین نداریم اما در دولت سیزدهم تاکنون سازمان ملی زمین و مسکن و وزارت راه. و شهرسازی بیش از 38000 هکتار از مساحت شهری را از طرق قانونی در اختیار طرح ملی مسکن قرار داده است.
وی با بیان اینکه زمین مسکونی 8 هزار هکتار برای 590 هزار واحد مسکونی بوده است، گفت: اکنون 38 هزار هکتار برای یک میلیون و 900 هزار واحد مسکونی اختصاص داده ایم.
معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان ملی زمین و مسکن گفت: با وجود مشکلاتی که در زمینه الحاق اراضی و بررسی های زمین شناسی وجود دارد، تاکنون 25 هزار هکتار قرارداد طرح های آماده سازی زمین منعقد شده است که بیش از 6 هزار کیلومتر نیاز دارد. راهسازی. و 160 همات قیمت دارد. خدمات زیربنایی این واحدها آماده می شود.
وی با بیان اینکه در طرح ملی مسکن سرعت، کیفیت و کاهش هزینه ها سه موضوع مهم است، افزود: با توجه به کمبود مسکن در کشور این طرح باید با کار جهادی و انقلابی و به سرعت انجام شود، موضوع دوم کیفیت و دوام که بسیار مهم است و سومین موضوع قیمت تمام شده و قیمت نهایی واحدها می باشد.
وی با اشاره به اینکه دولت اعتبار چندانی برای ساخت این واحدهای مسکونی ندارد، افزود: دولت خدمات زیربنایی و زمین رایگان ارائه می کند و برای کمک به جذب متقاضی باید هزینه ساخت مسکن کاهش یابد و صنعتی شدن ساخت و سازها انجام شود. یکی از این راه ها برای کاهش هزینه ها صنعت فولاد و سازه های فولادی هم کیفیت و هم ایمنی را فراهم می کند و هزینه ها را کاهش می دهد.
رئیس سازمان ملی زمین و مسکن گفت: باید برای سازه های فولادی سامانه ارزیابی کیفی داشته باشیم و کسانی که کار با کیفیت انجام می دهند شناسایی و حمایت شوند.
ملکی با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان فولاد باید با ابتکارات و ارتباط با شرکت های دانش بنیان و دانشگاهی قیمت ها را به حداقل برسانند، افزود: ایجاد فضای بهتر، نوآوری در این بخش، اهتمام و جدیت صنعت فولاد و سازه های فولادی و نظارت است. از سوی دولت و وزارت راه، این اقدام امکان پذیر است.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: اعلام می کنیم که آمادگی داریم از ظرفیت های موجود کشور برای رفع نیازهای ملی و حتی صادرات به کشورهای همسایه استفاده کنیم و آمادگی داریم این موضوع را پیش ببریم.