هم امیرحسین فقیهی معاون سازمانی و رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری هسته ای وی در حاشیه مراسم افتتاحیه چهارمین نمایشگاه بین المللی لیزر و فوتونیک ایران گفت: تحقیقات انجام شده در حوزه لیزر به دلیل ماهیت «هایت تک» آن بسیار حائز اهمیت است. البته لیزرها در صنایع مختلف کاربرد فراوانی دارند، از این رو از لیزر در جوشکاری قطعات و یا برشکاری با کیفیت در صنایع، درمان بیماری های چشمی و اصلاح عیوب بینایی و … استفاده می شود. معاون سازمان انرژی اتمی ایران افزود: لیزر کاربردهای بسیار واضحی در تمامی صنایع دارد و پیش بینی می شود در آینده استفاده از آن بسیار گسترده شود.
فقیهی بیان کرد: لیزر می تواند برای ارتقای سطح زندگی بسیار مهم و پرکاربرد باشد و همه حوزه ها می توانند از آن بهره ببرند و رشته های مهمی هستند که از فناوری لیزر و فوتونیک استفاده می کنند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا توسعه لیزر و فوتونیک میتوان برای تولید ارز در کشور انتظار داشت، گفت: امید است با توسعه کسبوکارهای مبتنی بر دانش و ورود جوانان با انگیزه بهدنبال تحقیق و پژوهش و تحقیق و پژوهش باشد. فعالیت در زمینه دانش، بازارها به روی فناوری لیزر بازتر است و می تواند درآمد و ارز خارجی ایجاد کند. البته ما این ظرفیت را در سطح منطقه داریم.
رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری هسته ای تاکید کرد: تحقیقات و اقدامات علمی سازمان انرژی اتمی در حوزه لیزر با رویکرد اقتصاد محور ادامه و حرکت می کند و منوط به دانش و تجهیزات بومی است.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمد اسلامی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در بازدید از این نمایشگاه درباره کاربردهای مختلف لیزر در صنایع و آخرین دستاوردهای این حوزه گفت: لیزر نامی آشنا برای دانشمندان است و کاربردهای فراوان در زمینه های مختلف ; لیزر یک فناوری پیشرفته محسوب می شود و دانشی ترکیبی است.
اسلامی گفت: در نظر داریم از این فناوری در حوزه های پزشکی، صنعتی، دفاعی و امنیتی استفاده کنیم و این دانش را به صنعت تبدیل کنیم و امیدواریم این دستاوردها بتواند کارکرد اصلی خود را در مسیر صنعتی شدن پیدا کند. در این صورت گسترش بسیار خوبی در استفاده از لیزر و فوتونیک ایجاد خواهد شد و در نهایت این روند ممکن است منجر به کاهش قیمت تمام شده محصولات تولید شده با استفاده از این دانش و فناوری شود.
وی افزود: با توسعه این دانش، دقت در تولید محصولات نیز ارتقا می یابد.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: سازمان انرژی اتمی در سالهای اخیر به موضوع بسیار مهم استفاده از لیزر برای تعمیق بخشی از موتورهای توربین در نیروگاهها و هواپیماها توجه کرده است.
اسلامی گفت: یکی دیگر از دستاوردهای مهم در این زمینه استفاده از دانش ترکیبی در بخش دارویی و پزشکی است چرا که می توان از دانش لیزر برای درمان سرطان استفاده کرد. همچنین می توان از لیزر در تولید رادیوداروها و فناوری های جدید در تجهیزات پزشکی استفاده کرد، بنابراین با استفاده از لیزر می توان سلول های سرطانی را بدون هیچ عارضه ای از بین برد.
معاون رئیس جمهور گفت: سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تولید رادیودارو پیشگام است و اکنون در حال انجام اقدامات بیشتر هستیم و امیدواریم بتوانیم از موارد پیچیده ای مانند شیمی درمانی در زمینه بیماری های سرطانی رهایی یابند. ، و قصد داریم با استفاده از این دانش و حذف سلول های سرطانی بدون عوارض جانبی درد و رنج بیماران را کاهش دهیم.
اسلامی گفت: در بخش صنعتی نیز استفاده از لیزر را برای تولید ماشین آلات و قطعات در دستور کار قرار داده ایم. زیرا ما به قطعات کوچک و حساسی نیاز داریم که کشورهای دیگر این فناوری را در اختیار ما قرار نمی دهند. بنابراین با استفاده از فناوری لیزر می توان مراحل ساخت و تولید این گونه قطعات را دنبال کرد.
وی ادامه داد: در این نمایشگاه فناوری ریزماشین ها ارائه می شود و لازم به ذکر است که این فناوری قابلیت ساخت کوچکترین ماشین آلات و قطعات مورد نیاز را دارد.
اسلامی خاطرنشان کرد: لیزر گستره وسیعی دارد و شرکت هایی که در این نمایشگاه حضور دارند; آنها توانایی های زیادی دارند.
این مهندس اسلامی خاطرنشان کرد: از شرکت های فعال در حوزه لیزر و فوتونیک حمایت خواهیم کرد و این روند را گسترش خواهیم داد زیرا معتقدیم لیزرها باید به معنای واقعی جایگاه خود را در حوزه های مختلف پیدا کنند. لازم به ذکر است لیزر در صنایع دفاعی جایگاه ویژه ای دارد و پشتیبانی می شود.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در خصوص نمایشگاه امسال و پیشرفت شرکت های فعال در حوزه لیزر و فوتونیک نسبت به سال های گذشته توضیح داد: این صنعت در حال یافتن راه خود است و در ابتدا در حوزه لیزر نیست؛ بلکه در حوزه لیزر و فوتونیک پیشرفت کرده است. من از دانشمندان، پژوهشگران، دانشجویان و همچنین شرکت های دانش دعوت می کنم که وارد این عرصه شوند. خوشبختانه، نتایج تحقیقات بسیاری از مرکز ملی علوم و فناوری لیزر ایران وجود دارد که می تواند برای آن بستگان مورد استفاده قرار گیرد. لازم به ذکر است که برای ایجاد آزمایشگاه های لیزر هزینه بالایی نیاز است و سازمان انرژی اتمی ایران اقداماتی را برای ایجاد این آزمایشگاه ها و در مجموعه لیزرپورت که در ماه های اخیر افتتاح شده انجام داده است. ما این شرکت ها را تشویق می کنیم تا از ظرفیت آزمایشگاهی ما برای پیشبرد برنامه های خود استفاده کنند.

انتهای پیام
چهارمین نمایشگاه بین المللی لیزر و فوتونیک ایران با حضور محمد اسلامی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و جمعی از معاونان و مسئولان این سازمان افتتاح شد.