حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی در صنعت ریلی کشور
مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و اقتصاد حمل و نقل ریلی گفت: شرکت راه آهن بر اساس ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر از سرمایه گذاران بخش خصوصی که در بخش های مختلف صنعت ریلی سرمایه گذاری می کنند حمایت های لازم را انجام می دهد. بند الف تبصره 18.
به گزارش ای بی اس نیوز، علی خسروی طرح توسعه حمل و نقل ریلی بار و مسافر از طریق ریلی و جذابیت سرمایه گذاری در صنعت ریلی را مورد تاکید قرار داد و گفت: بر اساس ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای آن. سیستم وضعیت مالی کشور، به ازای هر تن کیلومتر بار، 35 سی سی صرفه جویی در سوخت و 20 سی سی صرفه جویی در سوخت به ازای هر مسافر-کیلومتر به لطف شرکت راه آهن انجام می شود.
وی افزود: بر اساس این قانون برای طرح های سرمایه گذاری جدید بخش غیردولتی که به بهره برداری می رسند، پس انداز هر پروژه توسط شرکت راه آهن محاسبه و از کل مبلغ سرمایه گذاری با احتساب اصل سرمایه پرداخت می شود. و سود سرمایه گذاری در سقف اعتبار مصوب شورای اقتصاد.
مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و اقتصاد حمل و نقل ریلی خاطرنشان کرد: میزان سقف بازپرداخت این سرمایه گذاری هفت و نیم میلیارد دلار است که به دلیل مشکلات اجرایی به گلوگاه تبدیل شده و باعث تاخیر در اجرای پروژه شده است. مورد و این نگرانی سرمایه گذاران را برانگیخت که با پیگیری های مدیرعامل شرکت راه آهن و همکاری وزارت نفت و شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و توافق صورت گرفته بین وزارت راه و شهرسازی و شرکت ملی نفت نامه اجرایی جدید به امضای وزرای دو وزارتخانه رسید.
خسروی گفت: از جمله ویژگی های مهم توافق با سازمان بهینه سازی مصرف سوخت، تغییر خط مبنا مسافری از سال 1392 به سال 1394، تسهیل شرایط پروژه های مسافربری در سال های کرونا، پرداخت اصل و سود سرمایه گذاری، تمدید سرمایه گذاری است. دوره تا سال 1405 و بازپرداخت آن تا سال 1410 ذکر شده است.
وی تاکید کرد: به برکت این توافق، مشکلات ذکر شده در مصوبه قبلی برطرف شده و اقداماتی برای رشد و جذابیت سرمایهگذاری در بخش حملونقل ریلی انجام شده است. اکنون توانسته ایم پس انداز شرکت هایی که قراردادها و اصلاحات آنها قبل از عملکرد سرمایه گذاران از سال 95 تا 3 ماهه اول سال 1402 رد و بدل شده است را محاسبه و تخصیص لازم را از شرکت بهینه سازی دریافت کنیم. مرحله بعدی تعیین میزان صرفه جویی است، تصمیمی که پس از تصویب در شورای اقتصاد بر عهده شرکت راه آهن است.
مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و اقتصاد حمل و نقل شرکت راه آهن در بخشی دیگر از سخنان خود موضوع تبصره 18 را مطرح کرد و گفت: بند الف تبصره 18 حاکی از پرداخت تسهیلات کم بهره برای افزایش تولید و اشتغال است.
خسروی افزود: بر اساس ماده الف تبصره 18 قانون بودجه سال 1401 توانستیم 450 میلیارد تومان از طریق اعتبارات شامل 200 میلیارد تومان نقد و 250 میلیارد تومان اسناد مالی از خزانه جذب کنیم. در این راستا قرارداد نمایندگی با بانک ملی منعقد شد. فراخوان های لازم برگزار و متقاضیان استفاده از تسهیلات شناسایی و احراز صلاحیت شدند و از نظر فنی ارزیابی و به کمیته های استانداری استان های تهران، اصفهان و کرمان جهت تایید پروژه ها ارائه شدند. در انتظار تایید کمیته های استانی استان های مذکور بر اساس دستورالعمل اعطای تسهیلات.
به گزارش روابط عمومی راه آهن، خسروی میزان اعتبار دریافتی تاکنون را 450 میلیارد تومان عنوان کرد و ادامه داد: میزان جذب سرمایه گذاری و ارائه تسهیلات این ظرفیت قانونی از جمله بازسازی 70 خودروی سواری، بازسازی است. 12 لکوموتیو و تجهیز 71 لکوموتیو باری با سامانه ATC است که هم اکنون در حال پیگیری پرونده اجرایی این پروژه هستیم.
انتهای پیام