اخبار سیاسی روز

حل بحران هسته ای جهانی با عملکرد مناسب آژانس امکان پذیر است

به گفته این دیپلمات ، ریاض به طور کامل توافق جامع پادمان ها را اجرا نمی کند ، بنابراین ، آژانس حداقل مجوز را برای انجام بررسی های لازم از سوی عربستان سعودی دریافت نخواهد کرد.

لازم به ذکر است که در حاشیه شصت و ششمین کنفرانس عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی ، محمد اسلامی جداگانه با رافائل گروسی و الکسی لیخاچف ، رئیس شرکت دولتی اتم روسیه دیدار کرد. رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان درباره دیدار با مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: دیدار با مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی بخشی از سفر و گفتگوها و گفتگوهای وی در تهران بود. ما تاکید کردیم که هیچ گونه انحرافی در برنامه هسته ای نداریم و روابط ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی بر اساس قوانین و مقررات باید با رفتار حرفه ای و فنی و به دور از هرگونه نفوذ سیاسی تسهیل و تسریع شود.

علاوه بر این ، اظهارات و ادعاهای عبدالعزیز بن سلمان وزیر انرژی عربستان با واکنش شدید نماینده ایران در این کنفرانس روبرو شد. عبدالعزیز بن سلمان در بیانیه ای با ابراز نگرانی عربستان از پایبندی ایران به توافقنامه های بین المللی ، گفت: عدم شفافیت تهران در برخورد با آژانس بین المللی انرژی اتمی تهدیدی برای جلوگیری از گسترش سلاح های کشتار جمعی است.

وی همچنین گفت آیت الله سید ابراهیم رئیسی ، رئیس جمهور ، اعلام کرد که دولت خواهان مذاکرات ثمربخش با هدف از بین بردن فشارها و تحریم های ناعادلانه علیه مردم ایران است. این اظهارات تا حدی به نگرانی های مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در آغاز کنفرانس پاسخ می دهد. گروسی در بیانیه ای در آغاز کنفرانس گفت که نگران برخی تصمیمات جمهوری اسلامی است و باید مسائل مهم مربوط به برنامه هسته ای ایران را دنبال کند.

در پاسخ به این اتهامات ، خدایار روزبهانی ، مشاور سیاسی ایران تاکید کرد که محرمانه بودن عربستان در فعالیت های هسته ای خود ، کل پادمان ها و رژیم عدم اشاعه را تضعیف می کند.

طی یکی دو سال گذشته ، صنعت هسته ای ایران در معرض خرابکاری رژیم صهیونیستی قرار گرفته است. آژانس بین المللی انرژی اتمی تنها مواضع دیپلماتیک خود را در مورد اقدامات تروریستی اسرائیل مانند ترور دانشمندان و خرابکاری در تاسیسات ایران اعلام کرده است و حتی این اقدامات تروریستی را محکوم نکرده است. بر اساس منشور آژانس بین المللی انرژی اتمی ، علاوه بر نقش نظارتی خود ، آژانس بین المللی انرژی اتمی موظف است از توانایی خود در حفاظت از دارایی های هسته ای اعضا و نظارت بر خسارات آنها استفاده کند.

رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان با اشاره به قطعنامه ای که در کنفرانس عمومی تصویب شد ، افزود: حمله به تاسیسات هسته ای مورد استفاده برای اهداف صلح آمیز خلاف قوانین بین المللی است. متأسفانه بی عملی سازمان ملل و آژانس بین المللی انرژی اتمی در برخورد با اقدامات تروریستی علیه تاسیسات صلح آمیز. نیروی هسته ای متجاوزان را تشویق می کرد.

گروسی پس از دیدار با اسلامی ، در توییتر خود نوشت: “خوشحالم که از محمد اسلامی ، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در کنفرانس عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی استقبال می کنم ، تا بیانیه مشترک اخیر اخیر در تهران تقویت شود. حالا کارهایی داریم که باید با هم انجام دهیم.

اسلامی در ادامه سخنان خود با انتقاد از رویکرد آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت که ایران همیشه با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری کرده است و آژانس باید از هرگونه کار سیاسی خودداری کرده و استقلال ، بی طرفی و حرفه ای بودن خود را حفظ کند.

شصت و پنجمین کنفرانس آژانس بین المللی انرژی اتمی (آژانس) دوشنبه 20 سپتامبر در وین اتریش آغاز به کار کرد.

اسلامی همچنین دیدار خود با هیئت روسی به رهبری لیخاچف را خوب ، سازنده و دوستانه توصیف کرد. وی با اشاره به اهمیت تولید انرژی هسته ای برای جمهوری اسلامی ایران گفت: در سفر آینده خود به مسکو ، نحوه تعامل و تسریع در پیشرفت اخبار واحدهای نیروگاه بوشهر را مورد بحث قرار خواهیم داد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ای بی اس نیوز ، روابط ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی همیشه مثبت و تعاملی بوده است. برنامه هسته ای صلح آمیز جمهوری اسلامی بازرسی شده ترین برنامه هسته ای در جهان است. آژانس بین المللی انرژی اتمی همیشه از فعالیت های هسته ای ایران مطلع بوده است و جمهوری اسلامی بیشترین همکاری را با آژانس داشته است. با این حال ، این موسسه فنی و تخصصی گاهی تحت فشار کشورهای خاصی در معرض کارهای سیاسی قرار گرفته است.

میخائیل اولیانوف ، نماینده دائم روسیه در آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین ، در توییتر سخنان رئیس سازمان انرژی اتمی در نشست آژانس را تأیید کرد. آنها برمی گردند و آن را توسعه می دهند. اولیانوف در پست جدید توئیتر گروسی نوشت: “همه مسائل باقی مانده را می توان و باید از طریق همکاری بر اساس روشهای استاندارد حل کرد.”

جمهوری اسلامی علی رغم تعهد و همکاری کامل خود با آژانس بین المللی انرژی اتمی در این سالها ، تسلیم خواسته های نامعقول و یکجانبه نخواهد شد. ایران از آژانس بین المللی انرژی اتمی انتظار دارد مأموریت و وظیفه خود را انجام دهد و ضمن حفظ استقلال به مأموریت خود ادامه دهد تا آسیبی به آژانس بین المللی انرژی اتمی و موقعیت آن نرسد.

وی افزود: عربستان سعودی با برنامه هسته ای ایران سر و کار دارد زیرا این کشور هنوز نسخه قدیمی “پروتکل ارزش های کوچک” را اجرا می کند و بنابراین مانع نظارت و تأیید کامل برنامه هسته ای خود توسط آژانس می شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی با اعلام اینکه برجام نمونه ای از حسن نیت در ایران است ، گفت: آمریکا به طور یکجانبه مفاد برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت را نقض کرده و تسلیم شده است. رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه به اصطلاح سیاست فشار حداکثری شکست خورده است ، گفت: دولت آمریکا چاره ای جز کنار گذاشتن وابستگی به تحریم های یک جانبه و رعایت قوانین بین المللی ندارد.

اسلامی با ابراز نگرانی از برنامه هسته ای نظامی نظامی رژیم صهیونیستی ، اقدامات تروریستی این رژیم علیه تاسیسات صلح آمیز هسته ای و ترور دانشمندان هسته ای را ثبات و امنیت منطقه و همچنین یکپارچگی و اعتبار NPT و آژانس بین المللی انرژی اتمی

از آنجا که دبیرخانه آژانس بین المللی انرژی اتمی بارها از عربستان خواسته است که پروتکل مقادیر کوچک را لغو کند ، باید توجه داشت که عدم استفاده از پادمان های آژانس بین المللی انرژی اتمی علاوه بر لغو پروتکل مقادیر کم ، می تواند به عربستان اجازه دهد برخی از تاسیسات هسته ای خود را بازرسی کند. پنهان کردن آژانس ، که همچنین کل پادمان ها و رژیم عدم اشاعه را تضعیف می کند.

محمد اسلامی ، رئیس سازمان انرژی اتمی در اولین روز کنفرانس گفت ماموریت آژانس بین المللی انرژی اتمی کمک به کشورهای عضو در توسعه صلح آمیز استفاده از انرژی هسته ای بدون قید و شرط است.

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی افزود: امیدوارم به زودی به تهران سفر کنم تا به این موضوعات بپردازم و به جهان اطمینان دهم که نیازی به نگرانی در مورد برنامه هسته ای ایران و راه پیش رو برای سایر تلاش های دیپلماتیک نیست. دستیابی به یک گشایش قابل قبول شرایط

اسلامی گفت: “ایالات متحده باید سیاست های معیوب خود را اصلاح کند و ابتدا همه تحریم ها را به صورت عملی ، مثر و قابل بررسی لغو کند.”

پس از شکست دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا و ظهور دولت دموکرات بایدن ، ایالات متحده مجبور شد سیاست های یکجانبه ترامپ را رها کرده و میراث دولت باراک اوباما را که BJP را امضا کرده بود ، بپذیرد و برای احیای ایالات متحده گام های عملی بردارد. اما مصمم است که راه اشتباه دولت ترامپ را در پیش گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *