سالم خبر: هرچند چندی پیش محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت و درمان اعلام کرد که طی دو سه هفته آینده برخی معاونان این وزارتخانه از جمله رئیس سازمان غذا و دارو منصوب و معرفی خواهند شد. اما به نظر می رسد سخنان سنگین «تضاد منافع» این روزها مانعی برای انتخاب این سازمان شده است، چرا که رقابت شدیدی برای انتخاب این سازمان وجود داشت که کار را برای وزیر بهداشت سخت کرده بود.
در روزهای اخیر نام برخی از چهره های دانشگاهی و فعالان صنعت داروسازی کشور مطرح و شنیده می شود که از جمله آنها می توان به دکتر محمدرضا السیاحی رئیس سابق دانشگاه داروسازی و عضو هیئت مدیره تبریز اشاره کرد. دانشکده پزشکی. تنظیم نظام، اما باز هم ظاهراً با استناد به تضاد منافع، راه را برای رأی گیری مجدد در مورد انتخابات بسته است.
باید پذیرفت که دست گذاشتن روی نام هر یک از گزینه های رئیس سازمان غذا و دارو معادل کلمه «تعارض منافع» است و به گفته کارشناسان، راه حلی برای آن وجود دارد این مشکل اما حقیقت این است که تضاد منافع این روزها شکل چوبی به خود گرفته است که با آن مدیران و متخصصان شایسته دستکاری شده و به حاشیه رانده شده اند.
شاید زمان آن فرا رسیده باشد که الظفرکندی با سوابق حرفه ای خود، به دور از هرگونه مشورت و نظر در خصوص انتخاب رئیس جدید سازمان غذا و دارو، مستقل عمل کرده و از حق وزیری خود برای انتخاب این معاونت استفاده کند. رئیس جمهور جدید را تعیین کند. از سازمان غذا و دارو برای انتخاب و ارسال در اسرع وقت.
این روزها تضاد منافع به هجومی برای وزیر بهداشت تبدیل شده و او حق انتخاب رئیس سازمان غذا و دارو را زیر سوال می برد.
وحید محلاتی، نایب رئیس شرکتهای توزیع دارویی و مکملهای غذایی در یکی از اتاقهای باشگاه گفت: «در حال حاضر با تأکید بر تضاد منافع، چنان پیچیدگی ایجاد کردهایم که دیگر نمیتوانیم کسی را انتخاب کنیم».
وی افزود: مقالات علمی که توسط اعضای هیئت علمی در نقاط مختلف دنیا برگزار می شود، در بخشی از آن، نویسندگان مقاله اعلام می کنند که در هر دانشگاه یا شرکتی، شبهه تعارض منافع وجود دارد کار و فعالیت و اگر اسپانسر داشته باشند این را اعلام می کنند تا مخاطبان مقاله و همه کسانی که مقاله را ارزیابی می کنند از آن مطلع شوند.
محلاتی در تشریح وضعیت موجود افزود: ما قبلاً با بحث تعارض منافع همه ذهنیت ها را به سمت یک یا چند فرد خاص سوق داده بودیم و بر این اساس آنها را از تصدی ریاست سازمان غذا و دارو رد کردیم. سازماندهی شده است. .
محلاتی همچنین تصریح کرد: برای نوشتن یک مقاله علمی، خود نویسندگان تضاد منافع را افشا می کنند، پس تکلیف بزرگی مانند مدیریت و نظارت بر زنجیره تامین دارو و محصولات سلامت محور مانند سازمان غذا و دارو چه می شود. که رئیس جمهور منتخب می تواند برای غلبه بر مانع تضاد منافع برنامه ریزی و اطلاعات لازم را ارائه دهد.
وی همچنین افزود: به نظر من مشکل انتخاب رئیس سازمان غذا و دارو با این رویه حل نمی شود و ممکن است ادامه یابد. این موضوع تاثیری بر عملکرد مدیران فعلی سازمان نخواهد داشت، پس چگونه انتظار دارید روسای جمهور و مدیرانی که نمی دانند پس از یک یا دو هفته در کوتاه مدت یا بلندمدت چه تصمیمی خواهند گرفت؟
محلاتی تائید کرد: بنابراین معتقدم هر چه زمان از انتخاب رئیس جدید سازمان غذا و دارو بگذرد، مشکلات دارویی کشور از کمبود تا سایر مشکلاتی که ممکن است زنجیره تامین به آن دچار شود، تشدید می شود و وضعیت بدتر خواهد شد سخت تر
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17426/%D8%B8%D9%81%D8%B1%D9%82%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D8%AD%D9%82-%D8%AE%D9%88%D8%AF-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8-%D8%B1%DB%8C%DB%8C%D8%B3-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%BA%D8%B0%D8%A7-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D9%85%D8%AD%D9%81%D9%88%D8%B8-%D8%A8%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز