به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب اولین قدم در غارت یک ملت را ناآگاهی از توانایی های آن ملت می دانند. فرمانده معظم کل قوا در دیدار با نخبگان، غفلت و غارت را دو هدف مکمل استعمارگران برای القای ناتوانی در ملتها عنوان کردند و افزودند: وقتی ملتی از تواناییهای خود غافل شود، غارتش آسانتر میشود. در واقع غفلت مقدمه غارت و چپاول است و غفلت ملت های دارای توانایی ها و استعدادهای درونی را افزایش می دهد».
جمهوری اسلامی ایران در شرایط کنونی و در عرصه ها و عرصه های مختلف؛ تجربه چالشهایی که بررسی تلاشها برای مقابله با این چالشها نشان میدهد که بهترین و اساسیترین راه برای غلبه بر آنها تکیه بر توان داخلی و استعداد ایرانی است.
ظهور استعمار نو در قرن بیست و یکم. محدود به حضور فیزیکی در یک قلمرو و بهره برداری و غارت منابع آن و این مفهوم نیست. در قرن اخیر مظاهر تازهای پیدا کرده و به شیوههای متنوعتر، ابتدا ذهن و اندیشه یک ملت را تحت تسلط خود درآورده، سپس منابع طبیعی و مواهب الهی را به یغما میبرد. مهمترین سلاح در این جنگ نرم؛ بمباران استیصال و ناامیدی روح یک ملت است و وقتی مردم یک کشور به دلایلی در کشور خود نتوانند آینده را ترسیم و تصور کنند. آنها برای حفاظت از دارایی های این جغرافیا هیچ تلاشی نخواهند کرد.
احساس مسئولیت در قبال مشکلات کشور، اگرچه این نیاز امروز هر ایرانی است، اما نخبگان و بهترین استعدادهای فکری می توانند در سایر گروه ها و اقشار در این عرصه پیشگام باشند. اگر چنین احساس مسئولیتی وجود داشته باشد، توجه و قدرت این نخبگان از یک سو معطوف به حل مشکلات، ایجاد چالش و بهبود شرایط و از سوی دیگر در ایجاد اعتماد به نفس و امید به آینده نخبگان جوان خواهد بود. . از کشور
در نهایت دغدغه رهبر معظم انقلاب در خصوص صیانت از سرمایه های انسانی ایران باید در محوریت برنامه های نهادها و نیروهای مسئول در این حوزه قرار گیرد تا دیگر کشور از غفلت نخبگان و نخبگان آسیب نبیند. که «خدمت به کشور را تسهیل می کنند تا چیزی در مقابلشان ببینند.
هشدار مدیریتی در این زمینه باید مورد توجه ویژه دستگاه های مسئول در این حوزه قرار گیرد تا ضمن اعلام و انعکاس مشکلات موجود در جامعه، از پیشرفت ها و استعدادهای کشور نیز صحبت شود. این مهم برای جلوگیری از پدیده مهاجرت بدون بازگشت نخبگان ایرانی خواهد بود. اگر چه رهبران هجرت را از علم و دانش و به شرط بازگشت و خدمت به کشور منع نکردند، اما در مورد ناامیدی جوانان نخبه از آینده کشور و مهاجرت آنان، آن را خیانت خواندند و تصریح کردند: «او ناامید است از آینده کشور. آینده و تشویق به ترک کشور می شود.
راحتی و بی انگیزگی ذکر شده توسط مدیریت را می توان در برخی از اقشار جامعه به وضوح مشاهده کرد و واقعیت این است که برخی از جوانان برای رسیدن به هدف خود از تلاش و صبر دوری می کنند که این امر مستلزم تحلیل شرکت و روانشناسان از یک سو و توجه ویژه: از سوی دیگر مؤسسات مسئول نتایج این بررسیها هستند.
بخش مهم دیگری از بیانات مقام معظم رهبری در خصوص نخبگان و وظایف آنها در کشور به موضوع تولید و موانع آن می پردازد. در کنار همه موانع اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، رهبران به موانع فرهنگی نیز اشاره کردند که مانع پیشرفت کشور است. موانعی که تا حدی ناشی از عوامل خارجی و داخلی برای دیگران است. رهبر معظم انقلاب با تأکید بر موضوع اخلال در تولید، مهمترین موانع تولید در کشور را موانع فرهنگی از جمله «یأس، احساس بیهودگی، معصومیت، بی حوصلگی، آسایش، تفریحات مضر، احساس عجز و ناتوانی» دانستند. خطرناک نبودن.”
با وجود منابع عظیم و ظرفیت های فراوان موجود در کشور، حس بیهودگی را از مجامع مختلف به جوانان کشور القا کنید. افزایش یافته است و توصیف این پدیده توسط رهبر انقلاب به عنوان یکی از موانع تولید به این دلیل است که اگر تولیدکننده، سرمایه گذار یا کارفرما به آینده سرمایه و ذخایر خود اطمینان نداشته باشد. کشور؛ این سرمایه را به تولید گره نمی زند یا انباشته نمی کند و از آن استفاده غیرمولد می کند یا از کشور خارج می کند. حال اگر چنین سرمایه ای مغز و اندیشه و ظرفیت و دانش یک فرد نیز باشد; این سوال حتی تلخ تر خواهد شد. زیرا بخش زیادی از سرمایه کشور صرف تشکیل آن سرمایه شده است و ترک یا عدم استفاده از آن به کشور آسیب می زند.
به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار سیاسی ای بی اس نیوز، نخبگان و استعدادهای برتر کشور دیروز میهمان رهبر معظم انقلاب بودند تا در خصوص فرصت های نخبگانی در کشور درباره مهمترین مسائل خود با رهبری و رهبر معظم انقلاب گفتگو کنند. و آینده این استعدادهای برتر را تهدید می کند و کشور را نیز تحت تأثیر قرار می دهد. ارائه مشاوره. یکی از مهمترین این رهنمودها، تاکید بر گره گشایی از مشکلات کشور و یافتن راه حل علمی برای مشکلات مختلف با کمک نخبگان بومی بود.
حل مشکلات نیازمند تمرکز و احساس مسئولیت نخبگان است
جنگ ملایمی که استعمارگران بویژه در چهارده سال گذشته علیه ملت ایران و استعدادهای جوان و بهترین آنها به راه انداخته اند. هزاران جلوه و تشریفات دارد و با وسایل مختلف اجرا می شود. دشمن از دیرباز متقاعد شده است که نمی توان جمهوری اسلامی ایران را با جنگ سخت و روش های کلاسیک آن شکست داد و این آگاهی را در تجربیاتی مانند جنگ هشت ساله و حتی تحریم های 20 ساله به دست آورده است. در نتیجه تلاش خود را معطوف به از بین بردن اعتماد به نفس جوانان ایرانی کرد تا زمینه شکست ملت ایران را فراهم کند.
یادآوری جنگ نرم که برای تحقیر ملت ایران آغاز و تشدید شد، یکی دیگر از محورهایی است که رهبری به نخبگان و مراجع هشدار داده است. تمرکز بر مفهوم موضوع محوری از سوی نخبگان و مسئولان از نکات مهمی بود که رهبری به آن توجه داشتند. رهبر معظم انقلاب در ارزیابی موانع توسعه فرهنگی کشور؛ یأس، کسالت و بیهودگی بزرگترین موانع به شمار می رفتند.
هدف جنگ نرم القای ناتوانی ملت هاست
رهبر معظم انقلاب در دیدار با نخبگان این موضوع را یادآور شدند و از آنان خواستند که مسئولیت مشکلات کشور را بر عهده گرفته و تمام تلاش خود را برای رفع آن به کار گیرند. وی در این راستا بر لزوم تمرکز جامعه علمی و نخبگان بر یافتن راه حل های علمی برای مشکلات مختلف تاکید کرد و افزود: در راه و تلاش و احساس مسئولیت است.
موانع فرهنگی پیشرفت از زبان رهبر انقلاب
مفهوم امید یکی از مهمترین دغدغههای متولیان نظام است، از این رو آیتالله رئیسجمهور سیدابراهیم رئیسی روز سهشنبه در جلسه دفاع از وزیر پیشنهادی در مجلس بر اهمیت صیانت از امید مردم تاکید کرد. مهمترین اولویت ها و اهداف دولت است. تثبیت امید و سپس اعتماد مردم را اعلام کرد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز