حقوق مالکیت معنوی پایگاه های دانش با ایجاد مجتمع حل اختلاف محافظت می شود
رئیس و قاضی مجتمع حل اختلاف بنگاه های نخبگان و دانش بنیان خاطرنشان کرد: با راه اندازی مجتمع تخصصی حل اختلاف از حقوق مالکیت معنوی بنگاه های دانش بنیان حمایت می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمدحسن کیانی در خصوص انگیزه ایجاد مجتمع تخصصی حل اختلاف برای امور دانشگاهیان و نخبگان گفت: با توجه به وجود بیش از 7 هزار بنگاه دانش بنیان، بیش از 90 هزار هیات علمی در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و حدود 20 هزار نفر از اعضای کل کشور. بنیاد نخبگان و صدها شرکت مستقر در پارک ها و مراکز رشد و همچنین اهمیت ارائه خدمات آبرومندانه به نخبگان و فعالان و کسب و کارهای حاضر در اکوسیستم فناوری و نوآوری کشور، وجود مجتمع حل اختلاف با محوریت کسب و کار و کسب و کار نخبگان. بر اساس دانش و فناوری که خود را احساس کردند.
وی گفت: برهمین اساس با رصد پارک فناوری فردیس، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حمایت قوه قضائیه و موافقت مرکز توسعه حل اختلاف قضایی، مجتمع ویژه حل اختلاف شرکت های نخبه و نخبه. با دو شعبه هندلینگ ایجاد و از ابتدای سال 1401 به رتبه مجتمع تخصصی ارتقا یافتند.
رئیس و قاضی مجتمع حل اختلاف کسب و کار دانش بنیان و نخبگان افزود: پرونده ها از طریق دفاتر خدمات دادگاه به این مجتمع ارجاع می شود و افرادی که تمایل به استفاده از خدمات مجتمع حل اختلاف دانش بنیان و نخبگان دارند می توانند این کار را انجام دهند. با تماس با دفاتر ثبت خدمات دادگاه درخواست ها و درخواست های خود را برای بررسی ارجاع دهید. همچنین در مفهوم صلح و سازش در محاکمات، علاوه بر رجوع به توافق طرفین دعوا، می توان به این مجموعه دادگستری مراجعه کرد.
کیانی در خصوص صلاحیت این شورا گفت: به طور کلی شوراهای حل اختلاف در تمامی مسائل حقوقی و جرایم قابل گذشت و جنبه خصوصی جرایم غیرقابل گذشت برای صلح و سازش و غیره فعال هستند. اما به طور دقیق تر، مجموعه تخصصی حل اختلاف بنگاه های دانش بنیان و نخبگان، علاوه بر مهارت های پیش بینی شده در قوانین مربوطه، با هدف حل و فصل اختلافات مربوط به انعقاد، اعتبار، فسخ، نقض، تفسیر یا اجرای قراردادهای اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در زمینه های فناوری و دانش کشور. در صورت توافق طرفین می توانند اختلاف را مدیریت کنند. علاوه بر این، مشروط به قرارداد قراردادی، وکیل میتواند به اختلافات مربوط به نقض مالکیت معنوی، از جمله حقوق نرمافزار رایانهای، دانش فنی، اختراعات، علائم تجاری، طرحهای صنعتی، اسرار تجاری و غیره وارد شود.
وی افزود: رسیدگی به اختلافات مربوط به قراردادهای حقوقی از دیگر صلاحیت های این مجموعه است. مشروط بر اینکه بند داوری مجتمع حل اختلاف دانش بنیان در متن آن قید شده باشد و یا رضایت طرفین دعوا در خصوص رسیدگی به این مجتمع وجود داشته باشد.
کیانی بیان کرد: در استان تهران بنگاه های دانش بنیان، واحدهای فناور مستقر در پارک ها و مراکز رشد، تیم های راه اندازی مستقر در کارخانه های نوآوری، شتاب دهنده های مراکز تجاری، نوآوری، نمایندگی های ارائه دهنده خدمات فناورانه و تجاری، مخترعین، اعضای بنیاد ملی نخبگان، پژوهشگران و نخبگان، اساتید. و اعضای هیات علمی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و سرمایه گذاران فعال در حوزه فناوری و نوآوری کشور، موسسات مالی و VC ها می توانند زیر چتر این مجموعه قرار گرفته و از جایگاه حقوقی و قضایی آن بهره مند شوند. خدمات.
وی افزود: برای تسهیل در ارائه خدمات امکان برگزاری جلسات دادرسی در دفاتر مستقر در تهران و در صورت نیاز به صورت غیرحضوری و آنلاین وجود دارد.
به گفته معاون علمی ریاست جمهوری، در این راستا و به عنوان نمونه، پیرو درخواست یکی از سهامداران یک شرکت دانش بنیان، عضو پارک فناوری پردیس، از طریق دفاتر پزشکی قانونی و ارجاع پرونده اختلافی به مجتمع تخصصی حل اختلاف کسب و کار دانش بنیان و نخبگان این پرونده در دستور کار این شورا قرار گرفت.
در این پرونده که در شعبه 2628 مجتمع حل اختلاف کسب و کار دانش بنیان رسیدگی شد، پس از ابلاغ و تعیین وقت دادگاه، اولین جلسه با حضور طرفین دعوا و با حضور ناظر و قاضی تشکیل شد. مجتمع و اعضای بخش مربوطه که طی آن اظهارات طرفین دریافت شد.
سپس بنا به دستور قاضی تلفیقی جهت کسب کارشناسی و حسابرسی دارایی و سود و زیان شرکت، پرونده به کارشناس رسمی حقوقی ارجاع و پس از جلسات مشاوره با طرفین دعوا. و با ارائه نظر کارشناس رسمی دادگستری با تشکیل جلسه دوم و جلب رضایت طرفین، با تصویب اعضای ماده ۲۶۲۸ و تایید قاضی تلفیقی، قرار صلح و سازش صادر و پرونده با توجه به درخواست شاکی در گزارش اصلاحی منتفی شد.
بر اساس این گزارش، مجتمع 26 بر اساس ماده 9 قانون جهش تولید دانش بنیان مبنی بر تشکیل شعب تخصصی رسیدگی به دعاوی علمی و فناوری در محاکم و شوراهای اختلاف، دارای تخصصی حل اختلاف شرکتی و نخبگانی دانش بنیان است. اولین مجتمع مشاوره تخصصی حل اختلاف دانش بنیان کشور که به صورت تخصصی در زمینه اختلافات فعالان اکوسیستم فناوری و نوآوری مدیریت می شود. این مجموعه با دو شعبه و با حضور 6 نفر به عنوان اعضای شعب که از نخبگان و افراد موثر اکوسیستم نوآوری و فناوری در حوزه های مختلف علمی کشور هستند، اداره می شود. ارائه خدمات حقوقی و قضایی مرتبط با حل اختلاف.
انتهای پیام