تجربه مهندسان گلخانههای توت فرنگی نشان میدهد که استفاده از نانوحبابهای تولید شده در یکی از شرکتهای فناورانه، بهرهوری کشت توتفرنگی را بهبود میبخشد.
به گزارش ای بی اس نیوز فناوری نانو، که به ما امکان افزایش کارایی فرآیند را داده است.
وی خاطرنشان کرد: نتایج بررسی های ما نشان داد که استفاده از نانوحباب ها به تامین مواد مغذی گیاه و حفظ سلامت ریشه کمک می کند. با استفاده از این فناوری رشد بهتر گیاه و افزایش کیفیت محصول را نیز مشاهده کرده ایم، در حالی که با استفاده از این فناوری میزان قارچ کش مصرفی در کشت محصولات کاهش یافته است.
اسدی افزود: با این دستگاه توانستیم میزان اکسیژن محلول را به 20ppm برسانیم در حالی که قبلا میزان اکسیژن محلول در آب حدود 5ppm بود. این افزایش عرضه اکسیژن تا حد زیادی به افزایش بهره وری کمک کرده است. ضمنا خدمات پس از فروش این شرکت نیز بسیار رضایت بخش بوده است.
مهندس شکوری فرد کارشناس گلخانه های هیدروپونیک و خاک نیز گفت: امسال با فناوری نانوحباب آشنا شدیم و توانستیم با این فناوری نتایج مطلوبی به دست آوریم. با افزایش عرضه اکسیژن با استفاده از فناوری نانو حباب این شرکت فناوری، شاهد افزایش رشد گیاهان نسبت به سایر گلخانه ها بوده ایم.
وی افزود: با نزدیک به 16 سال سابقه گلخانه ای باید بگویم که این فناوری بسیار موثر است، چرا که میزان باردهی و رشد گیاه در گلخانه ای که در آن از نانوحباب استفاده می شود با 20 گلخانه دیگر که من کار می کنم مقایسه می شود. با، اما آنها فاقد فناوری نانو حباب هستند، بسیار بیشتر بوده است.
به گزارش ستاد نانو، شکوری فرد خاطرنشان کرد: در گیاه توت فرنگی، سومین شکوفه منجر به شکوفه های ضعیف می شود، اما در گلخانه ای که از فناوری نانو حباب استفاده می شود، شکوفه سوم نیز منجر به شکوفه های بسیار قوی می شود.
انتهای پیام