حضور زنان در پست های مدیریتی محدودیتی ندارد، ملاک شایسته سالاری است

حضرت آیتالله خامنهای صبح امروز در دیدار هزاران نفر از زنان و دختران، بینش منطقی و عقلانی اسلام را در خصوص ابعاد مختلف حضور زنان در خانواده و فعالیت نامحدود آنان در سطوح مختلف اجتماعی، سیاسی و مدیریتی تشریح کردند و تأکید کردند: اسلام. هر نوع فعالیت اجتماعی برای زنان و مردان به شرط رعایت دو حساسیت مهم یعنی مسئله خانواده و توجه به خطر کشش جنسی باز است.
به گزارش ای بی اس نیوز، حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار که در شب میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) برگزار شد، عظمت شخصیتی آن حضرت را نامفهوم توصیف کردند و افزودند: بر اساس یک حدیث صحیح ، خداوند از غضب حضرت فاطمه زهرا (س) خشمگین می شود و از رضای او خشنود است که بالاتر از آن، هیچ فضیلتی برای انسان متصور نیست; پس هر کس رضای پروردگار را میخواهد باید در خانواده و در مقام دختر و مادر و همسر و در اجتماع به توصیهها و آموزهها و رهنمودهای این پیامبر عمل کند و در سیاست عمل کند.
وی هویت، ارزش ها، حقوق، وظایف، آزادی ها و حدود زن را موضوعی حیاتی و بسیار تعیین کننده دانست و گفت: در دنیا دو رویکرد کلی غربی و اسلامی وجود دارد که در تقابل با یکدیگر قرار دارند.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه نظام تمدنی و فرهنگی غرب از بحث و جدل در مسائل مهم زن پرهیز می کند، افزودند: غربی ها چون منطقی در قبال زن ندارند، سعی می کنند با بحث و جدل و بیهوده، خریدهای سیاسی و غیر سیاسی نظر خود را مطرح کنند. نظرات سیاسی – شخصیت های سیاسی در هر موضوع و مشکلی، استفاده ابزاری از هنر، ادبیات و فضای مجازی و پیشبرد تسلط بر مراکز بین المللی مرتبط با زنان.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به آمار وحشتناک رسمی مفاسد اخلاقی در غرب گفتند: چرا هر مشکلی که خانواده را از بین می برد در غرب اهمیت بیشتری پیدا می کند و از سوی دیگر هیچ محکومیت یا برخورد جدی با عاملان این فساد صورت نمی گیرد. این جنایات؟ زنان محجبه
وی رویکرد اسلام به مسئله زنان را منطقی و برعکس رویکرد غرب خواند و افزود: مسئله زن یکی از نقاط قوت اسلام است و نباید فکر کنیم که باید در قبال مسئله زنان پاسخگو باشیم. .
رهبر معظم انقلاب اسلامی، تساوی زن و مرد در مسائل کرامتی و ارزشی انسانی را یکی از مولفه های منطق قوی و عقلانی اسلام دانستند و فرمودند: در ارزش های انسانی و اعتلای معنوی، مردان و زنان مطلقاً هیچ ترجیحی بر یکدیگر ندارند و هر دو دارای استعداد یکسان و تلاش یکسانی هستند و می توانند مراحل عروج معنوی را طی کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: خداوند در مسائل معنوی حتی گاهی در قرآن زنان را بر مردان ترجیح داده و زنانی مانند همسر فرعون و مریم را الگوی همه مؤمنان قرار داده است که به منزله انکار برتری مردان به دلیل شرایط است. مادی و فیزیکی است.
وی به حضور در جامعه و مسئولیت های اجتماعی از جمله دیگر عرصه ها، نقش برابر زن و مرد اشاره کرد و افزود: به تعبیر امام بزرگوار، دخالت در سیاست و ارزش های اساسی کشور حق و وظیفه زنان است. ، ضمن رسیدگی طبق روایات به امور جامعه از جمله مجدانه. امور مسلمین مانند مسئله کنونی غزه وظیفه همگان است، بنابراین تفاوتی بین زن و مرد از نظر وظیفه و مسئولیت عمومی وجود ندارد.
رهبر انقلاب اسلامی، وظایف خانواده را مقولهای دانستند که زن و مرد با توجه به تواناییها و تواناییهای جسمی و روحی خود وظایف متفاوتی در آن بر عهده دارند و افزودند: بر این اساس شعار «برابری جنسیتی» که برخی بیان میکنند. به طور مطلق نادرست است و آنچه درست است «عدالت جنسیتی» است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به مفهوم عدالت به معنای قرار دادن هر چیزی در جای خود، وظایف خاص زن مانند فرزندآوری و تربیت فرزند را متناسب با ساختار روحی، جسمی و عاطفی زن خواندند و گفتند: اگرچه وظایف خانواده است. زن و مرد با هم فرق دارند، حقوق خانواده از نظر قرآن کریم یکی است.
آنها خانه را محل آرامش و آسایش یک زن خواندند و تاکید کردند: رفتار بد شوهر از جمله سخنان رکیک یا خشونت بدنی به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
حضرت آیتالله خامنهای نحوه برخورد با این نوع آسیبها در خانواده را با تصویب قوانینی که مجازات اشد را در نظر میگیرند را مورد بحث و بررسی قرار دادند و با اشاره به اینکه این قانون در حال تصویب در مجلس است، گفتند: این قانون باید رعایت شود و همچنین دستور میدهیم که مجازاتهای اشد اعمال شود. برای مردانی در نظر گرفته شود که محیط خانواده را تخریب کرده و آن را برای زنان خطرناک می کنند.
وی با تاکید بر وجود سوالاتی در مورد حضور زنان در مشاغل مختلف و ادارات اجتماعی و دولتی، تاکید کرد: در این حوزه جنسیت مطرح نیست و محدودیتی برای حضور زنان وجود ندارد.
رهبر انقلاب تنها ملاک سپردن مسئولیت های اجتماعی و سیاسی به زنان و مردان را شایسته سالاری دانستند و گفتند: در جایی مثل وزارتخانه یا نماینده مجلس اگر خانم باتجربه و موثر باشد بهتر و بیشتر است. با وقار، از نظر اسلام محدودیتی برای تکلیف آن وجود ندارد.
وی شرط حضور زنان در مشاغل را محروم نکردن آنان از مشاغل اولیه زنانه یعنی خانه داری، زایش و مادری دانست و گفت: حتی برخی از مشاغل مانند پزشکی و تحصیل برای زنان و دختران اجباری است و به همین دلیل گاهی اوقات شغل زن نیز اجباری است. خانه داری، مادری و لوازم آن است. ، درگیری وجود دارد، مدیران کشور باید راه حلی بیابند تا هیچ کدام از این دو کار بر زمین نماند.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: البته این کارکردها قابل جمع است، زیرا ما زنان نخبه و موفقی را در بخشهای علمی و اجرایی میشناسیم که فرزندان خوبی نیز تربیت کردهاند.
وی پس از اصرار بر انجام وظایف خانوادگی زن، دومین حساسیت اسلام در مسئله حضور اجتماعی زن را خطر و لغزنده بودن کشش جنسی دانست و اظهار داشت: یکی از جنبه های تاکید اسلام بر حجاب این است که خطر جذب جنسی را محدود کنید و این حساسیت باید رعایت شود. بنابراین حجاب محرومیت نیست، بلکه نوعی امتیاز است و امنیت زنان را تامین می کند.
رهبر انقلاب نقش مادر را به دلیل تضمین تداوم نسل و حیات انسان، مهمترین و بهترین نقش در خلقت انسان برشمردند و افزودند: این تصور که کارهای خانه مانند آشپزی و شست و شو، شغل زنان است. وظیفه کاملاً اشتباه است و در خانواده کار باید با تفاهم انجام شود زیرا مردانی هستند که در کارهای خانه به زنان کمک می کنند.
بحث سن ازدواج از دیگر مواردی است که حضرت آیت الله خامنه ای نظر اسلام را در مورد لزوم پرهیز از تعویق به دوران پیری در مورد آن قرائت کردند و گفتند: البته این به معنای ازدواج فرزندان نیست، بلکه برای دختران بهتر است. و پسرها برای ازدواج هر چه زودتر ازدواج کرد
وی پیشرفت بیش از ده برابری زنان در عرصه های مختلف علمی، ادبی، ورزشی و هنری را در دوران جمهوری اسلامی قبل از انقلاب خواند و گفت: اگرچه هنوز موفق به اسلامی سازی واقعی کشور نشده ایم. حس و حال کشور یک اسلام نیمه کاره است، این موفقیت ها حاصل شده است و اگر اسلام به طور کامل اجرا شود، این موفقیت ها چند برابر می شود.
رهبر انقلاب در پایان سخنان خود با اشاره به انتخابات مهم پیش رو در اسفند 1402، نقش زنان در این عرصه را در جامعه و خانواده ضروری خواندند و گفتند: مهمترین نقش شما در خانه و تشویق همسرتان است. . و بچه ها در موضوع انتخابات فعال باشند و تحقیق صحیح است، به ویژه اینکه زنان با دقت و حساسیت بیشتری نسبت به مردان در برخی مسائل از جمله شناخت افراد، راهکارها و جریان ها به صحنه نگاه می کنند تا بتوانند بتوانند. نقش مهمی در شناخت نامزدهای انتخاباتی و تشویق آنها به حضور در پای صندوق های رای ایفا کند.
در این جلسه 10 نفر از بانوان و دختران فعال در بخش های مختلف، بانوان:
-زینه ابراهیم; مادر شش شهید و همسر جناب آقای شیخ ابراهیم زکزاکی
-مریم شعبانی; مدیر اولین و تنها گروه حرفه ای تئاتر بانوان
– اسراء البوحیسی; خبرنگار شبکه العالم (که مطالب خود را در ویدئویی از غزه بیان کرد)
– رقیه سادات مومن; دکتری مطالعات زنان – حقوق زنان
– فاطمه شریف نوقابی; مربی سابق تیم ملی فوتسال بانوان
-مینا مهرنوش; دکترای اقتصاد و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
– شقایق حقجو; استاد تمام دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
– فیضه غفار حدادی; نویسنده و مادر چهار فرزند
– ریحانه سادات محمودی; دانش آموز تیزهوش
– زهرا محدنیا; دستیار تخصصی پزشکی اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی ایران
نظرات و پیشنهادات خود را بیان کردند. سخنران مراسم به این نکات و محورها اشاره کرد:
– لزوم بازنگری در قوانین و مقررات مربوط به زنان و خانواده و تسریع در تصویب برخی از قوانین حمایتی که چندین سال به تأخیر افتاده است.
– بیان مشکلات و محدودیت های ورود زنان به عرصه هنرهای نمایشی
– تشکر از خبرنگار فلسطینی به دلیل حمایت بی نظیر مردم ایران و جمهوری اسلامی ایران از مردم مظلوم فلسطین و غزه و برجسته ساختن موضع مردم غزه و امتناع آنان از خروج از خاک علی رغم جنایات بی سابقه اشغالگران. .
– تبدیل ورزشکاران زن ایرانی به رسانه ای بزرگ و پرافتخار برای جمهوری اسلامی در برابر اظهارات نادرست اشرار ایران.
– خواستار توجه بیشتر به ورزش بانوان و حمایت از ورزشکاران زن
– لزوم توانمندسازی زنان برای جلوگیری از آسیب در فضای مجازی
– لزوم تولید و توسعه هوش مصنوعی تخصصی برای زنان
– لزوم افزایش ظرفیت زنان برای فعالیت اجتماعی در راستای رشد دانش، آموزش و توانمندی زنان پس از انقلاب اسلامی.
– لزوم فعالیت بیشتر برای شناساندن جایگاه زن در اسلام و انقلاب اسلامی به جوانان غربی با تسهیل در استفاده از ابزارهای ارتباطی.
– لزوم اجرای قوانین مربوط به حفظ حریم خصوصی زنان در بخشهای مختلف از جمله بهداشت و درمان و تولید و توزیع لباس مناسب.
انتهای پیام