اخبار سیاسی روز

حضور ایران در خلیج فارس تنش ها را کاهش می دهد

صدرالحسینی گفت: قطعا هر چه رایزنی های دیپلماتیک بین کشورها بیشتر شود، این موضوع ممکن است بر ارتقای همکاری ها در سایر زمینه ها تاثیرگذار باشد. رسانه‌های وابسته به امپراتوری رسانه‌ای نظام سلطه تلاش می‌کنند جمهوری اسلامی را در نظام بین‌الملل و حتی در ارتباط با همسایگان منزوی خود به تصویر بکشند و جمهوری اسلامی را برای ایجاد تنش در منطقه تحریک کنند. این سفرهای دیپلماتیک می تواند این ادعاها را رد کند.

وی افزود: جمهوری اسلامی در 40 سال گذشته تلاش کرده تا از طریق همزیستی مسالمت آمیز بر تقویت روابط با کشورهای همسایه پافشاری کند و این سیاست اصولی جمهوری اسلامی هرگز تغییر نکرده است.

این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه نگاه جمهوری اسلامی ایران به همه تحولات منطقه متوازن و عدالت محور است، گفت: قطعا ایران با این دیدگاه می تواند در کاهش تنش ها بسیار موثر باشد. این یک اصل پذیرفته شده در نظام بین الملل است که مشکلات، معضلات و اختلافات هر منطقه باید توسط کشورهای آن منطقه حل شود.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت‌های صادراتی جمهوری اسلامی برای کشورهای همسایه جذابیت خاصی دارد، افزود: تقویت روابط اقتصادی، تجاری، بانکی و بندری با همسایگان می‌تواند به تقویت روابط سیاسی منجر شود.

سید رضا صدرالحسینی در گفت و گو با خبرنگار ای بی اس نیوز درباره سیاست خارجی دولت سیزدهم و اولویت سیاست همسایگی اظهار داشت: فرهنگی است. دولت سیزدهم نیز بر این اساس برنامه سیاست خارجی خود را تدوین کرد و سیاست خارجی را به جای تعمیق روابط و حل اختلافات جزئی با کشورهای همسایه در اولویت قرار داد.

صدرالحسینی تاکید کرد: اگر کشورهای منطقه مشکلات و مسائل را حل کنند و بتوانند برای تقویت ارتباطات و ارتقای امنیت در منطقه تلاش کنند، نقش کشورهای فرامنطقه ای کاهش می یابد. در صورت تحکیم روابط در منطقه غرب آسیا به ویژه خلیج فارس، رژیم صهیونیستی به عنوان عامل اصلی ناامنی در منطقه، به ناچار حضور خود را کاهش خواهد داد و کشورهای منطقه به نقش مخرب این رژیم پی می برند. این رژیم و تلاش خواهد کرد روابط را تقویت کند.

وی افزود: هر چه همبستگی و صمیمیت بین کشورهای همسایه بیشتر شود، باب حضور رژیم نامشروع صهیونیستی به عنوان عامل اختلاف بین کشورهای منطقه نزدیک‌تر می‌شود.

وی با بیان اینکه ایران با هیچ یک از کشورهای همسایه مناقشه ارضی ندارد، گفت: تعاملات جمهوری اسلامی با کشورهای همسایه بیشتر معطوف به مسائل اقتصادی است و به همین دلیل، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به این سفر کشورهای همسایه در اسرع وقت.» وی به سفرهای دیپلماتیک آنها پاسخ داد.

صدرالحسینی پایبندی جمهوری اسلامی به توافقات تجاری را یادآور شد و خاطرنشان کرد: با توجه به توانمندی های ملی ایران در تجارت، اقتصاد و گمرک می تواند مسیرهای طولانی قطار شمال و جنوب را کوتاه کند و تجارت بین این کشور قفقاز را تحریک کند. کشورهای خلیج فارس در جنوب.

این کارشناس مسائل منطقه سفر اخیر وزیر امور خارجه به عمان و قطر را یادآور شد و گفت: منظور از این سفرها این است که سیاست های ابلاغی دولت سیزدهم و وزیر امور خارجه در حال اجرا است و دولت بر اساس مصوبات خود عمل می کند. نقشه راه اعلام شد.»

کارشناس مسائل غرب آسیا سیاست دولت سیزدهم را در راستای تقویت روابط با کشورهای قفقاز و کشورهای حاشیه خلیج فارس راهبردی توصیف کرد و گفت: جمهوری اسلامی به عنوان واسطه بین شمال و جنوب است. آسیا امن ترین کریدور ریلی، جاده ای و دریا محسوب می شود.

صدرالحسینی گفت: چشم انداز جمهوری اسلامی ایجاد مناطق امن برای همه کشورهای همسایه و کشورهای حوزه خلیج فارس است. ، می تواند در تقویت روابط بین کشورهای همسایه موثر باشد.

کارشناس حوزه خلیج فارس گفت: جمهوری اسلامی یکی از کشورهای تاثیرگذار بر تحولات خلیج فارس است و تقویت دیپلماسی کشور در این زمینه می تواند به حل بحران های منطقه و کاهش تنش کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *