حذف هشدار منطقی در مورد بحران توقف تولید خودرو / محدودیت سیستماتیک تخصیص ارز
معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت در نامه ای به رئیس سازمان توسعه تجارت نسبت به تعطیلی قریب الوقوع خطوط تولید خودروسازان هشدار داد و خواستار رفع محدودیت تخصیص سیستمی ارز برای خودروسازان شد. صنعت خودرو
به گزارش ای بی اس نیوز، منوچهر لاگی در نامهای به رئیس سازمان توسعه تجارت ضمن هشدار نسبت به توقف تولید و بحران ناشی از آن، لغو محدودیتهای اعمال شده بر تخصیص ارز را خواستار شد و پیامدهای ناشی از آن را تشریح کرد.
در این نامه آمده است:
از اجرای مصوبه اخیر کارگروه هماهنگی سیاستهای ارزی و تجاری مبنی بر اعمال محدودیت سیستمی در سقف و سابقه واردات برای کلیه مجتمعهای تولیدی و تجاری ( وضعیت ثبت سفارش صفر، نیاز به خودسرانه) به اطلاع میرساند. ماشین آلات تولید، مواد اولیه و خط تولید همچنین با توجه به اجرای به موقع و فوری الحاق 238 ردیف تعرفه جدید به لیست قبلی جهت الزام به استعلام ضوابط پرونده های ثبت سفارش به منظور کنترل سیستماتیک سقف و ثبت سفارش واردات در سامانه بازرگانی جهانی که بدون هماهنگی با دفتر تخصصی و بدون اطلاع کارشناس یا بررسی انجام می شود. بحران قریب الوقوع تعطیلی خطوط تولید، کاهش تولید خودرو و… خدمات پس از فروش، برهم زدن تعادل عرضه و تقاضا، اختلال در بازار، افزایش قیمت و افزایش تورم که برخلاف هدف گذاری سال جدید برای رشد تولید و کنترل تورم است. به پایان خواهد رسید
با این حال برخی از پیامدهای اجرای این سیاست در حوزه صنعت خودرو و همچنین برخی از مشکلاتی که بر اساس گزارش های دریافتی از شرکت های صنعت خودرو، قطعه سازی و زنجیره تامین آنها به وجود آمده است. خدمات، به شرح زیر است:
1- با کاهش و اعمال حدود سقف ارزیابی سنوات گذشته و میانگین سابقه دو سال اخیر برای کلیه واحدهای تولیدی و مجموعه زنجیره تامین آنها، امکان افزایش برنامه تولید خودرو و افزایش تعهدات وجود ندارد.
2- اعمال محدودیت های درپوش و تاریخچه برای کلیه مجموعه های تولیدی و ست های زنجیره تامین منجر به عدم تامین به موقع مواد اولیه و واسطه های تولید می شود که منجر به پایان خطوط تولید خودرو می شود.
3- با توجه به اجرای سیاست های تعمیق ساخت ملی و تغییرات تعرفه ناشی از آن، امکان ثبت سفارش محصولات مشمول سایر تعرفه ها در سامانه تجارت جهانی وجود ندارد.
4- با توجه به اینکه برخی از تعرفه های قطعات وارداتی بنگاه های تولیدی بر اساس تئوری گمرکی در ثبت سفارش اصلاح می شود و بنگاه مذکور فاقد سابقه در این ردیف تعرفه می باشد. بر اساس این مصوبه امکان ثبت سفارش وجود ندارد.
5- بنگاه های جدیدی که اخیرا موفق به اخذ پروانه تولید شده اند و یا بیش از 75 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و همچنین بنگاه هایی که با اجرای طرح های توسعه ظرفیت تولید خود را افزایش داده و بنگاه های دانش بنیان نهاده اند، علیرغم سرمایه گذاری زیاد، در واقع نفت خام وارد می کنند. مواد اولیه و میانی تولید با محدودیت سقف و سابقه واردات مواجه است که فرصت افزایش تولید و ظرفیت را از آنها سلب می کند.
6- بسیاری از سوابق سفارشی که نیاز به اصلاح یا تمدید داشتند، حتی تخصیص یا عرضه ارز داشتند و یا بخشی از کالاهای آزاد شده بر اساس اعمال این محدودیت، سفارش آنها توسط سامانه رد شد، از این رو امکان جبران و تسویه وجود داشت. حتی جبران تعهد مبادله ای این امکان برای این دسته از سوابق وجود ندارد.
با توجه به عدم بررسی کارشناسی تعرفه های جدید مشمول سقف سقف و سابقه ثبت سفارش های متعدد در زمینه واردات قطعات خودرو، سامانه ای که بازار قطعات و لوازم مصرفی خودرو را تحت تاثیر قرار داده و باعث ایجاد اختلالات و بحران هایی مانند کمبود قطعات خودرو شده است. قطعات یدکی و مواد مصرفی با رد مواجه می شوند. افزایش قیمت آنها و متعاقب آن ناتوانی در ارائه خدمات پس از فروش مناسب و به موقع به مشتریان موجب افزایش کالاهای قاچاق و بی کیفیت در بازار می شود که باعث کاهش سطح ایمنی، افزایش تصادفات و نارضایتی مشتریان عمومی می شود.
از آنجایی که اعمال هرگونه سیاست مغایر با رشد تولید از جمله ایجاد محدودیت ها و موانع جدید برای سردرگمی واحدهای تولیدی، افزایش مراجعات حضوری و مکاتبات متعدد برای رفع مشکلات و کاهش تمرکز منابع برای تولید در نهایت منجر به کاهش خواهد شد. عدم دستیابی به اهداف سال 1402 و کاهش مسیرهای تولید؛ لذا خواهشمند است دستور لغو محدودیت های ذکر شده را در اسرع وقت بدهید.
انتهای پیام