حذف قیمت گذاری اجباری راه حل مناسبی برای کنترل تورم است

وی ادامه داد: ایجاد شرایط بحرانی مانند وقوع جنگ در یک منطقه ممکن است زیرساخت های کشورهای درگیر جنگ را از بین ببرد و ظرفیت تولید را در این کشورها کاهش دهد و یا به دلیل وقوع جنگ، تامین نهاده های تولید را کاهش دهد. به ویژه تامین انرژی با خطرات جدی مواجه خواهد شد.
وی گفت: طی پنج دهه گذشته با افزایش پایه پولی و به تبع آن افزایش حجم نقدینگی در کشور باعث تورم بالایی شده است.
وی خاطرنشان کرد: میزان افزایش تولید واقعی اقتصادی یا به عبارتی میزان افزایش عرضه کل اقتصاد با نرخ رشد اقتصادی یکسان است. بر اساس نرخ ارز در اقتصاد، نرخ تورم برابر است با تفاوت نرخ رشد نقدینگی و نرخ رشد اقتصادی در هر کشور.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر این نهاد پولی باید علاوه بر داشتن اختیار کامل برای استفاده از ابزارهای کمی سیاست پولی، اهداف تورمی خود را از قبل به مردم اعلام و نسبت به تحقق آنها متعهد باشد و در قبال آن مسئولیت پذیر باشد. دستیابی به آنها یا عدم دستیابی به آنها اهداف اعلام شده را بپذیرید و در قبال نتایج مسئولیت پذیر باشید.
وی بیان کرد: همچنین بخش زیادی از تولید دانه های روغنی در جهان توسط دو کشور روسیه و اوکراین تامین می شود و در سال گذشته این ظرفیت تولید به ویژه در اوکراین کاهش چشمگیری داشته است و چشم انداز روشنی برای آن وجود ندارد. بهبود این وضعیت در آینده نزدیک.
رحمانی تصریح کرد: ستاد تنظیم بازار یک نهاد قیمت گذاری متمرکز است که به منظور حذف بازار و نیروهای عرضه و تقاضا معرفی شد و هر چه نقش ستاد تنظیم بازار در یک اقتصاد مهم شود، نیاز و اهمیت آن بیشتر می شود. اجرای سیاست های اقتصادی کاهش می یابد.
وی یادآور شد: این سکون یا اینرسی تورم ناشی از افزایش مستمر پایه پولی و به تبع آن حجم نقدینگی است که عمدتاً به دلیل پولیشدن کسریهای بودجه دولتهای مختلف رخ داده است. در طول این مدت. نرخ های رشد بسیار پایینی را تجربه کرده است که به تورم بالا و باثبات و در نتیجه کاهش مداوم ارزش پول ملی در برابر ارزهای خارجی تبدیل می شود.
استاد دانشگاه آزاد تاکستان خاطرنشان کرد: نوع دیگر تورم تورم سمت تقاضا است. در تورم سمت تقاضا، با افزایش پایه پولی و در نتیجه افزایش حجم نقدینگی در اقتصاد یک کشور، تقاضا برای کالاها و خدمات مختلف افزایش یافته است که به دلیل ثبات عرضه (تولید) کل اقتصاد در کوتاه مدت و میان مدت منجر به افزایش سطح عمومی قیمت ها می شود.
رحمانی گفت: ثالثاً تورم اقتصاد ایران تورم سمت تقاضا است که این تورم ریشه پولی دارد و تنها نهادی که مسئول کنترل، کاهش و تثبیت آن است بانک مرکزی است و بانک مرکزی می تواند از افزایش نقدینگی در بازار جلوگیری کند. کشور با استفاده از ابزارهای کمی سیاست پولی.
وی گفت: برای اعطای استقلال به بانک مرکزی، انتظار هر دولتی، از هر طیف سیاسی و عمل به شعارها و وعدههای آنها تقریباً اتلاف وقت است، زیرا منفعت دولتها اغلب در این است که بانک مرکزی تحت کنترل و به میل خود آنها باید به گونه ای رفتار کنند که دولت برای تامین کسری بودجه دست خود را برای فرو بردن در منابع بانک مرکزی باز داشته باشد.
وی تاکید کرد: این امر برای تخصیص بهینه منابع و جلوگیری از اتلاف منابع بسیار حائز اهمیت است و طی دههها هیچ یک از اقتصادهای توسعهیافته جهان نشانهای از قیمتگذاری اجباری و تشکیل نهادهای قیمتگذاری متمرکز مانند مقر تنظیم بازار
این کارشناس اقتصادی گفت: به عنوان مثال تورمی که در سال گذشته در اروپا شاهد بودیم ناشی از تهدید امنیت تامین انرژی از سوی اتحادیه اروپا است که به طور سنتی متکی به انرژی روسیه بوده است.
وی بیان کرد: هدف مراجع سیاسی این است که با تشکیل و تقویت مقر تنظیم بازار بتوانند قیمت ها را ثابت نگه دارند و از تورم جلوگیری کنند، در حالی که ثابت نگه داشتن قیمت ها در اقتصاد تورمی باعث می شود درآمد تولیدکنندگان ثابت بماند و در عین حال درآمد تولیدکنندگان ثابت بماند. هزینه ها افزایش می یابد و بنابراین ابتدا سود آنها کاهش می یابد و سپس با زیان مواجه می شوند که در میان مدت و بلندمدت منجر به تعطیلی بنگاه های اقتصادی می شود.
مهرداد رحمانی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: به طور کلی در اقتصاد، تورم می تواند ناشی از عرضه و تقاضا باشد.
ای بی اس نیوز/قزوین یک کارشناس اقتصادی گفت: یکی از راهکارهای کنترل تورم حذف قیمت گذاری اجباری است. تعیین قیمت کالاها، خدمات و عوامل تولید در بازار رقابتی توسط نیروهای عرضه و تقاضای بازار ضروری است.
رحمانی گفت: ارتقای چشمگیر سطح استقلال بانک مرکزی می تواند از پولی شدن کسری بودجه دولت جلوگیری کند، این امر خطیر تنها با تغییر قانون پولی و بانکی کشور که نقش نظام اسلامی در آن نقش آفرینی می کند، میسر می کند. شورا بسیار مهم است.
این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: ثانیاً باید قیمت گذاری اجباری که مختص ایران و چند کشور ضعیف اقتصادی است حذف شود و قیمت کالاها، خدمات و عوامل تولید در بازاری قابل رقابت با بازار عرضه و تقاضا تعیین شود. نیروها
وی افزود: اساساً پیوستن به کرسی تنظیم بازار برای کنترل تورم به معنای دور شدن از سیاست گذاری اقتصادی است. هر چه نقش و جایگاه مقر تنظیم بازار در یک کشور بیشتر باشد، کاهش سیاست های اقتصادی در آن کشور بیشتر و ضروری تر است. کشور.” پیدا کنید.
انتهای پیام
رحمانی تصریح کرد: اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته با نرخهای بالایی از تورم مواجه بوده که اگرچه هیچگاه ابرتورم وجود نداشته است، اما در نرخهای دو رقمی باقی مانده است.
این استاد دانشگاه افزود: حل معضل تورم در کشور نیازمند چندین تصمیم مهم و حیاتی است، اولاً با توجه به اینکه سطح استقلال بانک مرکزی در ایران پایین است، به طوری که سیاست های پولی بانک مرکزی همواره تحت سلطه است. سیاست های مالی دولت و دولت برای تامین کسری بودجه خود به راحتی از بانک مرکزی استقراض می کند و با پولی شدن کسری بودجه، هزینه های بیش از درآمد خود را تامین می کند.
این کارشناس اقتصادی یادآور شد: با تعطیلی بنگاه ها از حجم عرضه کاسته می شود که شعله های تورم را دامن می زند.