حذف طرح آموزشی اصلی از برنامه هفتم
عناوین مهم ترین اخبار حوزه اشتغال و تعاون در هفته جاری به برگزاری جلسه شورای عالی کار تا پایان مهرماه، آمار بازرسی کارگاه های مشمول قانون کار، لغو طرح کار آموزی کارشناسی ارشد اختصاص داشت. بر اساس برنامه هفتم و ایجاد 670 هزار شغل روستایی در دو سال گذشته.
به گزارش ای بی اس نیوز، در هفته جاری مدیر کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد که با بیش از 800 بازرس کار، 420 هزار نفر بازرسی از کارگاه های مشمول قانون کار در سطح کشور نظارت بر کار و رفع نواقص در نظر گرفته شده است.
وی همچنین از تشکیل 23 هزار کارگروه حفاظت فنی و بهداشت حرفه ای بر اساس ماده 93 قانون کار خبر داد و گفت: تمامی کارگاه های بالای 25 نفر باید دارای این کارگروه باشند.
ایجاد 670 هزار شغل روستایی از دیگر خبرهای اعلام شده در هفته جاری از سوی معاونت توسعه روستایی، مناطق محروم و عشایری است.
به گفته وی بیش از 80 هزار میلیارد تومان برای توسعه تولید روستاها به عنوان پرداخت تسهیلات سرمایه گذاری شد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هفته جاری از حذف طرح جامع کارآموزی برنامه هفتم و امکان الحاق بند الحاقی خبر داد و برگزاری این جلسه را پایان شورای عالی کار عنوان کرد. مهرماه گفت: اگر تصمیم جدیدی در خصوص بازنگری گرفته شود حقوق کارگران، این کار باید در چارچوب یک فرآیند سه جانبه با نظر همه شرکای اجتماعی انجام شود.
وی در خصوص تخصیص سبد معیشتی به کارگران گفت: ما مانع حقوق بیشتر کارفرما به کارگر نمی شویم، شورای عالی کار طبق ماده 41 قانون کف سالانه و حداقل دستمزد را تعیین می کند. هیچ مانعی برای سقف حقوق وجود ندارد و کارفرما می تواند مبلغ بیشتری را اعطا کند یا کمک هزینه زندگی را در نظر بگیرد.
اولین کنفرانس چشم انداز امنیت ملی برگزار شد بهداشت حرفه یکی دیگر از رویدادهای این هفته بود.
وزیر تعاون، کار و حمایت اجتماعی در این همایش اعلام کرد که نزدیک به چهار درصد از تولید ناخالص کشور به حوادث کار و بیماری های شغلی اختصاص دارد.
وی با اشاره به گرانی حوادث کار گفت: باید به بحث پیشگیری توجه کنیم چرا که پیشگیری هم از نظر روانی و اجتماعی و هم از نظر مقرون به صرفه بودن مقدم بر درمان است.
به گفته مرتضوی، مقرر شد 70 سهم از شرکت های سودده برای پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی واگذار شود.
هفته گذشته معاون وزیر کار از راه اندازی سامانه جامع اطلاعات بازار کار در مدت دو ماه خبر داد.
با راه اندازی این سامانه، تحلیل کار همه ایرانیان انجام می شود و اطلاعات لازم برای شناسایی انجام می شود. جویندگان کار به دانشجویان و سایر جویندگان کار ارائه می شود.
در همین راستا، نمایندگان وزارت تعاون، کار و حمایت اجتماعی را موظف به طراحی و ایجاد «سامانه ملی اطلاعات بازار کار» کردند که شامل تشریح و تحلیل سالانه وضعیت بازار کار، برآورد وضعیت آتی نیروی کار است. بازار در کشور دوره های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت.
انتهای پیام