حذف تعهد مبادله ای نباید برای همه گروه های کالایی به یک شکل اجرا شود.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه صادرکنندگان نفت ضمن انتقاد از برخی سیاست ها در راستای رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان، گفت: این سیاست نباید برای همه گروه های کالایی یکسان اجرا شود چرا که نتیجه آن تعطیلی خرده فروشی ها و کالاها است. تولیدکنندگان متوسط به ویژه در صنایع پایین دستی.
به گزارش ای بی اس نیوز، احمد معروف خانی – رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی – در جلسه «توافقنامه اعتماد ارزی صادرکنندگان» ضرورت و الزامات»، گفت: تامین نشدن نیازهای ارزی گروه های مختلف کالایی به چالشی بزرگ برای صنعت، تولید و تجارت کشور تبدیل شده است و اعضای اتحادیه ما در سال 1401 بیش از 4.6 میلیارد دلار صادرات داشته اند و عموما کوچک و خصوصی هستند. واحدهایی که از نظر جغرافیایی در سراسر کشور پراکنده شده اند.
وی افزود: اخیراً این گروه های کالایی مشمول عرضه ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما شده اند. ما در جلسات برای تصویب این مصوبه گفتیم که این مصوبه منجر به ضرر و تعطیلی تولیدکنندگان این اتحادیه می شود اما بانک مرکزی این تصمیم را گرفت. اما بحث ما این بود که اگر تولیدکنندگان کوچک از سوددهی به زیان دهی برسند، تولید و صادرات متوقف می شود و دیگر ارزی برای عرضه ندارند. اما بانک مرکزی برای حل این مشکل تنها با ارائه غذای ارزان به واحدهای صنفی ما موافقت کرد. اما این روند ادامه دارد و وزارت نفت و ستاد تنظیم بازار نتوانسته اند کمکی به ارزان شدن مواد غذایی ما برای کسب سود کنند. نتیجه این روند این بود که از 24 آبان و با ابلاغ مصوبه جدید، بسیاری از تولیدکنندگان با مشکلات جدی مواجه شدند.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی تاکید کرد: امروز تنها انتظار ما این است که سیاست رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان به صورت کارشناسی و مطابق با الزامات اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی انجام شود. . صنایع. امروز بانک مرکزی در این زمینه تصمیم گیرنده است. راه حل این است که نهادها و سازمان های تخصصی در تصمیم گیری ها مشارکت داشته باشند و سیاست کلی بر تمامی صنایع پایین دستی و بالادستی اعمال نشود.
انتهای پیام