غلامرضا نوری قزلجا وزیر جهاد کشاورزی در برنامه گفت و گوی ویژه درباره وضعیت لایحه قانون آبخیزداری و تاریخ ارائه آن به شورای اسلامی گفت: لایحه قانون آبخیزداری می تواند به قانون مهمی در کشور تبدیل شود و چیزی مهم به زودی اتفاق خواهد افتاد و آثار آن را بعد از اجرای آن در کشور می توانیم ببینیم.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: اختلافات کارشناسی باعث تاخیر در ارائه لایحه قانون آبخیزداری به مجلس و دولت چهاردهم شد.
لایحه قانون آبخیزداری ماه آینده تقدیم مجلس می شود
وی تصریح کرد: در هفتههای گذشته بررسیهای کارشناسی انجام دادیم و تلاش کردیم در دستگاههای فنی زیر به اجماع برسیم که ممکن است ظرف یک هفته باشد. تا ده روز آینده این لایحه به دولت تقدیم می شود که بستگی به برنامه کاری دولت دارد.
وی گفت: پس از آن بین 20 روز تا یک ماه این پیش نویس قانون به شورای اسلامی ارائه می شود که امیدواریم آن را بررسی و به قانون اولویت دار تبدیل شود.
وی افزود: البته قسمت هایی از آن را در قانون برنامه هفتم به صورت مفروضاتی داریم و با جدیت در تلاش هستیم تا این تکالیف را پیگیری کنیم.
به گفته نوری قزلجا، این پیش نویس قانون بر اساس منابع موجود در اختیار وزارت جهاد کشاورزی و بخشی که با مشارکت مردم اجرا می شود، اجرا می شود.
وی با اشاره به اینکه نمی توان از زمان ارائه این لایحه به شورای اسلامی مطمئن بود، گفت: از جزئیات و اولویت هایی که دولت قبل از ارائه به مجلس در حال بررسی آن است اطلاعی ندارم، اما به احتمال زیاد تحویل آن به مجلس می رسد. شورای اسلامی 20 روز طول می کشد.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: 50 درصد از مساحت کشور برای استفاده بهینه از این ظرفیت تحت مدیریت وزارت جهاد کشاورزی است و در این 50 درصد از مناطق دامپروری، چرا و جنگلداری انجام می شود. ما نمی خواهیم بیابان ها را نادیده بگیریم و تلاش هایمان را مدیریت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: چالش های پیش آمده از جمله خشکسالی مداوم، بارندگی، تغییرات اقلیمی، درجه حرارت بالا و بیابان زایی، عرصه زراعی را تهدید کرده و محدودتر شده است.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: مبنای ما این است که نگذاریم توانمندی های فعلی کم شود و به طور جدی به دنبال یافتن راهکار برای مقابله با بیابان زایی هستیم.
وی افزود: بر اساس وظایف قانونی تعداد دام های آنجا را کنترل می کنیم و برای آنها طرح چرا می نویسیم و به صورت علمی و شناختی سعی می کنیم ضمن احیای این مناطق بتوانیم از آنها به درستی و صحیح استفاده کنیم.
14 تلاش دولت برای مثبت کردن تراز تجاری بخش کشاورزی
نوری قزلجا درباره تراز تجاری بخش کشاورزی گفت: آخرین آمار حاکی از آن است که تراز تجاری بخش کشاورزی حدود 11 میلیارد دلار منفی است و بنا داریم بر اساس تکالیف برنامه هفتم، افزایش تولید، آن را اجرا کنیم. و این تراز را به صفر یعنی مثبت جهت راهنمایی برسانید.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: محدودیت های زیادی در استفاده از خاک و آب به ویژه آب داریم که در قوانین بالادستی بر کاهش آن در بخش کشاورزی تاکید شده بود.
وی افزود: ما در زمینه علم و فناوری و افزایش بهره وری در بخش کشاورزی توانایی خوبی داریم که با کمک آنها می توانیم عملکرد در واحد سطح را افزایش دهیم و از اینجا به سمت اصلاح تراز تجاری و تامین امنیت غذایی کشور حرکت کنیم. .
وی افزود: در برنامه هفتم می توانیم در این موضوع جلو برویم که البته این امر مستلزم تامین منابع نیز هست. در صورت عدم تامین منابع لازم، حرکت به سمت ارتقای بهره وری کند خواهد بود.
نوری قزلجا ادامه داد: البته همه اینها به وضعیت اقتصادی کشور و میزان سرمایه گذاری های لازم در بودجه های سالانه بخش کشاورزی بستگی دارد.
وی افزود: البته ما منتظر این منابع نیستیم، هرچند در برخی موارد نمی توان بدون منابع مالی حرکت کرد، اما در جاهایی که منابع کم است، به ویژه اینکه اولویت دولت در برنامه هفتم توسعه به این منابع بستگی دارد، اولویت هایی که با کمترین منابع بهره وری بیشتری را برای ما ایجاد کنید
به گفته وی، ما در معاونت کشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان فعال در زمینه اصلاح بذر، اصلاح نباتات و اصلاح دام در تلاش هستیم تا این فعالیت ها را به منظور افزایش عملکرد هر واحد تسریع کنیم. منطقه از این منظر
وزیر جهاد کشاورزی درباره خودکفایی 90 درصدی هفت محصول اساسی کشاورزی در برنامه هفتم گفت: برای رسیدن به این اهداف و تامین امنیت غذایی کشور مشکلات را شناسایی کردیم به طوری که طی دو یا چند سال گذشته مشکلات را شناسایی کردیم. سه ماهه کارگروه هایی تشکیل دادیم و راه حل هایی برای آنها مشخص کردیم.
وی افزود: برخی راهکارها نیازمند منابع مالی است که با این وضعیت بودجه نمی توانیم به آن برسیم. موضوع قطعا به منابع مالی بستگی دارد و خوشبختانه برخی از آنها را با توانمندی های موجود در کشور از جمله دانش استقرار بخش کشاورزی و نظام نظارتی، استفاده بهینه از منابع تولید و تامین سرمایه اجرا خواهیم کرد. برای بخش کشاورزی
وزیر دولت چهاردهم افزود: علاوه بر همه اینها می توان از توان و توان تولیدکنندگان داخلی زنجیره های تشکیل شده بهره مند شد و آنها را به بهره وری رساند.
اقدام دولت چهاردهم منجر به حذف امضاهای طلایی شد
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بخشی از مشکلات و معضلات برنامه ریزی بخش کشاورزی ناشی از رانت در این منطقه است گفت: در سال های اخیر وظیفه دیگری در حوزه بازرگانی و ساماندهی رانت در این منطقه به جهاد کشاورزی واگذار شده است. بازار محصولات کشاورزی و بخش زیادی از ارز ترجیحی و یارانه ای کشور برای برنامه ریزی نهاده ها، واردات کالاهای اساسی و تحویل این نهاده ها به مصرف کنندگان در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفت.
وی تصریح کرد: وظیفه وزارت جهاد کشاورزی انتقال حمایت به مصرف کنندگان است و در بخش حمایتی مصرف چندانی ندارد، اما در عین حال ترجیحاً مقادیر زیادی ارز در اختیار آنها بوده است. وابسته به وزارت جهاد است که اگر در اینجا احتیاط لازم صورت نگیرد و اگر از سیستم های درست استفاده شود و از نفوذ امضاهای طلایی و نفوذ افراد در اینجا کاسته نشود، می تواند مفسده و مشکل ساز باشد. محل کشور. تا چه حد می توانند منشأ یک سری فساد در سطوح حداقلی و حداکثری باشند؟
نوری قزالجا افزود: اکنون این موارد را سیستماتیک کرده ایم به عنوان مثال شای دیبش یکی از مواردی بود که این تخلفات رخ داد.
نوری قزلجا گفت: سیستمی که هم اکنون طراحی شده و مدیریت اجرا شده باعث حذف امضاهای طلایی و نظرات افراد در این زمینه شده است.
وی افزود: اکنون این سامانه در حال کار است و این سامانه به تمامی سامانه های هوشمند کشور متصل شده است به عنوان مثال به سامانه تأیید تجاری در وزارت حراست متصل است که میانگین نمرات متقاضی را در 5 مورد آخر مشخص می کند. سال. سال و چقدر می تواند وارد کند؟
وی با تاکید بر اینکه در زمان راه اندازی این سامانه ها هیچ کمبودی در برنامه ریزی و سود در حوزه کشاورزی وجود نداشت، افزود: استفاده از سامانه های هوشمند و مدرن. قادر به حل این مشکلات است.
به گفته وی، ظرف بیست روز آینده تمامی شرایط و ضوابط بر روی سایت وزارت جهاد کشاورزی منتشر می شود تا هرکسی بتواند بدون شرایط ارسال درخواست و یا زمانی که در جایی طول می کشد به آنها مراجعه کند. تا زمان ترخیص کالا.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: فقط مربوط به حوزه ارزی نیست، بلکه باید به مسائل مختلف مانند زمین توجه و توجه بیشتری شود و البته زمین نیز ساماندهی شده است.
وی در خصوص صدور مجوزها افزود: برای تسهیل در صدور مجوزهای بازرگانی که در وزارت اقتصاد، وزارت جهاد کشاورزی از رتبه های اول تا سوم ایجاد شد و به این ترتیب صادر می شود و همه مجوزهای باقی مانده است. اینجا تنظیم کنید
وی با بیان اینکه واردات انواع محصولات کشاورزی به موسسه جهاد استقلال تحویل داده شد، گفت: این موسسه از جایگاه ویژه ای برخوردار است و مجموعه ای از شرکت های بازرگانی است. ما چندین شرکت دولتی داریم که در تامین و نگهداری کالاهای ضروری کمک می کنند.
وی افزود: به دلیل اینکه برخی از کالاهای اساسی و نهاده ها ذخیره می شود و اخیرا به دلیل فضاهای ایجاد شده در سیلوها و انبارها، این فضا برای افزایش پرونده ایجاد شده است. از این رو جهاد استقلال زیرمجموعه های خود گاه در این دسته قرار می گیرد.
نوری قزالجا تصریح کرد: هیچ انحصاری وجود ندارد و شرکت های دولتی ما فقط می توانند 20 درصد سهم واردات را بپردازند و مابقی سهم برای بخش خصوصی است اگر بخش خصوصی با انضباط لازم کار کند، سهم را نیز افزایش خواهیم داد. همچنین بخش دولتی را دوباره کاهش خواهیم داد زیرا این شرکت ها کمک و اهرم دولت در تامین کالاهای اساسی هستند.
ایجاد سازمان توسعه روستاهای کشور
وزیر کشاورزی با توجه به اینکه کمتر از 25 نفر در روستاها و مناطق بادیه نشین زندگی می کنند، گفت: تکلیف قانونی مشخصی در برنامه هفتم برای این منطقه برای تشکیل سازمان عمران روستایی در کشور داریم. ساختار وزارت جهاد کشاورزی نیز از نظر پست و رفاه کارکنان باید بازنگری شود.
نوری قزلجا با بیان اینکه در ساماندهی امور روستاها ماموریت مشخصی داریم و موظفیم سازمانی برای توسعه و عمران روستاها و بادیه نشینان کشور تشکیل دهیم، افزود: این سازمان به خدمات رسانی به مردم کمک خواهد کرد. روستاها و بادیه نشینان این روستاها
وی افزود: 25 نهاد حامی در روستاها وجود دارد که برنامه ریزی و تخصیص منابع آنها باید در یک مکان جمع آوری شود و وظایف و وظایف تخصصی دستگاه ها انجام شود و در نهایت رصدهای آنها در یک مکان مشخص شود.
وی ادامه داد: این سازمان و وزارت جهاد کشاورزی در امور روستاها و مناطق بادیه نشین این امر را بر عهده خواهند گرفت که عموماً همه مسائل توسعه روستایی و بادیه نشینی را شامل می شود.
وی با بیان اینکه روستاهای ما به طور عام فعالیت های کشاورزی و دامپروری دارند، گفت: کشاورزی ما اگرچه از نظر زنجیره ای، کشاورزی و صنعتی رشد کرده است، اما همچنان در روستاها وزن زیادی دارد و کشاورزی ما همچنان روستای پایه است. بنابراین ما زنجیره ها را توسعه می دهیم و واحدهای خود را در پیوست دادگستری خواهیم دید که با خود به آنجا می آوریم و توسعه روستایی در آن دیده می شود، مثلاً اگر زنجیره ای برای جمع آوری محصولات روستای اطراف تشکیل شود که در علاوه بر اجرای عدالت و همچنین باید به روستاهای دیگر کمک کرد
نوری قزلجا افزود: حمایت از کشاورزی روستایی یکی از اولویت های 14 گانه دولت است. اعتقاد بر این است که بخشی از گوشتی که در نتیجه کسری وارد می شود به دلیل بی توجهی به روستاها و مناطق بادیه نشین است.
وی گفت: تلاش می کنیم در تسهیل صدور مجوزها و ارائه تسهیلات به روستائیان و بادیه نشینان کمک کنیم که در نهایت به اقتصاد کشور کمک می کند.
منبع: ایرنا