حذف ارز 4200 تومانی زمینه را برای رفع برخی مشکلات اقتصادی فراهم می کند
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس معتقد است: در بحث خودرو و ساماندهی بازار آن باید درهای کشور هر چند محدود باز شود تا بتوانیم برای تامین بخشی از نقدینگی مجوز ارائه کنیم. مورد نیاز این صنعت و پروژه های دیگر.
حسن پور تاکید کرد: امروز یکی از دغدغههای همه اقتصاددانان، فعالان اقتصادی، کارآفرینان و سرمایهگذاران، بیثباتی مشکلات اصلی زیرساختی کشور، بیثباتی در تصمیمگیری و بیثباتی بازار ارز و این بیثباتی در گذشته است. به خصوص در اموری مانند بورس، نرخ سود خصوصی، نرخ سود بانکی و غیره.
حسن پور خاطرنشان کرد: اقتصاد کشور نیازمند جراحی است و باید پذیرفت که جراحی مایه درد، نگرانی و اضطراب است.
وی افزود: ارز چندمنظوره همیشه منجر به رانت برخی افراد می شود و تا زمانی که بخواهیم در اقتصاد فعالیت کنیم، نمی توانیم اعتماد لازم را در میان سربازان خط مقدم ایجاد کنیم و با دستورات مردم به آنها اطمینان دهیم که مشکلی نخواهند داشت. ساعت، “او اعلام کرد.
حسن پور با انتقاد از حاکمیت شرکتی بانکها افزود: امروز شاهدیم که بانکها به جای بانک رقیب بخش خصوصی شدهاند و رقابت بین شرکتهای دولتی و خصوصی با بخش خصوصی افزایش یافته و رقابت نابرابر و ناعادلانه را به دنبال دارد. “
ˈشهباز حسن پورˈ روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ای بی اس نیوز افزود: این روزها حذف ارز 4200 تومانی به عنوان یک اصل در دستور کار دولت قرار گرفته و باید توجه ویژه ای به آن شود.
وی تاکید کرد: برای اجرای اصل 44 قانون اساسی باید از مدیران شجاع، صادق، قاطع و شجاع استفاده کنیم.
وی ادامه داد: به عنوان مثال خودرویی مانند تویوتا لندکروز در کشورهای اطراف ما حداکثر چهار میلیارد تومان و مدل های قدیمی آن در ایران بیش از 12 میلیارد تومان قیمت دارد. ماشین ها را تحویل گرفت و صرف زیرساخت ها و تکمیل پروژه کرد. این تصمیم همچنین بازار خودرو را به شرایط رقابتی نزدیک می کند.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: پول کالا و نرخ سود، قیمت آن است و زمانی که نرخ سود بانکی دستوری و چند نرخی باشد، کمر تولید را می شکند.
وی همچنین به یکی دیگر از مشکلات امروز کشور، صدور پروانه ساخت کارخانه بدون حساب و کتاب و بدون احتساب آمایش سرزمین اشاره کرد و گفت: با مقایسه نرخ تورم بالای 40 درصد و نرخ سود بانکی حدود 20 درصد، اجاره در برخی کشورها پس از وام گرفتن میلیاردها تومان، کارخانه های نیمه کاره را پشت سر می گذارند و اجاره بها را در جیب خود می گذارند.