مسیح کشاورز گفت: بر اساس تجربه سال های گذشته و با احتساب سرانه مصرف 42 کیلوگرم برنج، سالانه بین 3 میلیون تا 3.2 میلیون تن برنج مورد نیاز کشور است.
به گفته وی، از آنجایی که آمارها به روز نیست، درخواست داریم آمار مصرف سرانه برنج بر اساس رده های اقتصادی به روز شود و مصرف برنج ایرانی و خارجی تفکیک شود، اما چون این امر نیازمند اعتبار بالایی است، در سال جاری اجرایی شده است. امکان سنجی و امید به رسیدن به این اعداد در سال جاری است تا کشور بتواند از آن بهره مند شود.
کاشاورز ادامه داد: با توجه به کمبود برنج ایرانی در بازارها، احتمال افزایش قیمت تا فصل برداشت وجود دارد، بنابراین مصرف باید از منبع برنج خارجی جبران شود.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برنج با اشاره به راهبرد تنظیم بازار و جلوگیری از گرانی در بازار، افزود: قبل از دوره ممنوعیت حداقل باید 800 هزار تن تا یک میلیون تن برنج خارجی وارد شود که این میزان واردات است. اگر ارز به موقع تامین شود نوساناتی ایجاد می کند در بازار برنج ایرانی و خارجی نخواهیم داشت.
وی قیمت هر کیلو برنج پاکستانی به مصرف کننده را از 50 تا 60 هزار تومان و برنج هندی را از 40 تا 50 هزار تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به افزایش قیمت جهانی برنج، قیمت برنج نیز افزایش یافت. به قیمت مصرف کننده تبدیل شده است. یه مقدار نوسان کردم
کشاورز گفت: طبق آمار ماهانه بین 120 تا 150 هزار تن برنج خارجی در کشور نیاز است زیرا 6 دهم جامعه برنج خارجی مصرف می کنند.