پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

حداقل به تحقیقات مرکز خود مراجعه کنید!

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از شادا، مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی در واکنش به اظهارات رئیس مرکز پژوهش های اتاق بازرگانی مبنی بر اینکه تیم دولت می خواهد به مردم بگوید که هیچ راهی برای کسب درآمد حلال و حفظ ارزش پول در ایران وجود ندارد، بروید و هر کاری می خواهید بکنید!» وی گفت: قبل از ارائه توضیحاتی در مورد اقدامات دولت و سیاست های اقتصادی دولت سیزدهم که در واقعیت برعکس آن چیزی است که گفته شد، باید رئیس مرکز تحقیقات اتاق بازرگانی را به تحقیقات انجام شده توسط مرکز زیر نظر ایشان ارجاع دهیم.
این مرکز در گزارش های اخیر خود مطالعات علمی و پژوهشی متعددی در زمینه مالیات بر درآمد و مالیات بر عایدی سرمایه انجام داده است.
این مرکز در گزارشی با عنوان «معافیت ها، کسورات و اعتبارات مالیاتی در نظام مالیات بر درآمد کل افراد: راهکاری برای تشویق فعالیت های اقتصادی و حمایت از حداقل استانداردهای زندگی افراد» اذعان دارد که در تمامی نظام های اقتصادی، مالیات بر درآمد کل افراد ( PIT)، معافیت ها و کسورات شناسایی شده برای اقلامی مانند معافیت کلی یا جزئی درآمد حاصل از کار و سرمایه، معافیت های پایه، کسورات استاندارد و کسورات اضافی برای افراد تحت تکفل و کسورات ویژه و هزینه های قابل قبول اقلام پیشنهادی عنوان شد که این اقلام بوده است. در لایحه اصلاح مالیات های مستقیم که توسط دولت سیزدهم تدوین شده و یکی از ارکان مهم اصلاح نظام مالیاتی است، گنجانده شده است.
در گزارش دیگری از مرکز در مورد مالیات بر عایدی سرمایه، چند نکته نیز وجود دارد که قابل تامل است. در این گزارش تاکید شده است: «مالیات بر عایدی سرمایه به‌عنوان درصدی از عایدی سرمایه ناشی از تفاوت بین قیمت فروش دارایی‌ها و هزینه‌های تحصیل دارایی‌ها (شامل قیمت کل قیمت خرید که گاهی اوقات به تورم شاخص می‌شود، و هزینه های واقعی بهبود و نگهداری دارایی ها) در طول دوره مالکیت) محاسبه می شود. این پایه مالیاتی علاوه بر درآمدزایی برای دولت، برای جلوگیری از رفتارهای سوداگرانه و سوداگرانه در بازار دارایی در کوتاه مدت تعریف شده است. شکاف درآمدی بین فقیر و غنی، تحمیل مالیات بر عایدی سرمایه را توجیه می کند و ملاحظات توزیع درآمد نیز این پایه مالیاتی را توصیه می کند.
هنگام اجرای مالیات بر درآمد، ملاحظاتی مانند «تمایز بین درآمد واقعی و غیر واقعی و نحوه تفکیک آنها به دارایی‌های مختلف»، «تورم و سود سرمایه «بلند مدت و کوتاه مدت» و «در نظر گرفتن زیان سرمایه در محاسبه» درآمد خالص “باید ایجاد شود. لازم به ذکر است که اینها دقیقاً ملاحظاتی است که در طرح مالیات بر عایدی سرمایه مورد توجه قرار گرفته است.
فارغ از این موارد، باید توجه داشت که دولت سیزدهم در حوزه اصلاح نظام مالیاتی کارنامه قابل دفاعی دارد و ادعاهای مطرح شده در خصوص بار مالیاتی بر مردم و بخش تولیدی اقتصاد صحت ندارد. . حرکت به سمت نظام مالیاتی هوشمند و عادلانه یکی از مهم ترین رویکردهای وزارت اقتصاد و دارایی در دولت سیزدهم بوده است و در این راستا استقرار سامانه مودیان و اجرای مکان کامل پایانه فروشگاهی به عنوان بستر اصلی برای اجرای بسیاری از قوانین مالیاتی و فرآیندهای جمع آوری مالیات مبتنی بر داده ها از راه رسیده است.
با این رویکرد، سنت تاریخی درآمدهای ناپایدار که سال ها در اقتصاد کشور وجود داشت، به سمت مالیات های استانی و درآمدهای پایدار سوق پیدا کرد و رشد درآمدهای مالیاتی در زمان استقرار دولت سیزدهم همواره بالای 50 درصد بوده است که بی سابقه بوده است. سال های اخیر و البته این هدف همزمان با کاهش 5 و 7 درصدی مالیات تولیدکنندگان طی دو سال گذشته محقق شد.
اجرای بخش قابل توجهی از احکام قانون پایانه های فروشگاهی و نظام مودیان (استقرار سامانه مودیان و اتصال پایانه های فروشگاهی به سوابق مالیاتی) از دیگر دستاوردهای وزارت دارایی است.«اقتصاد دولت سیزدهم در حوزه مالیاتی که نقش مهمی در ایجاد شفافیت در مبادلات اقتصادی و در نتیجه کاهش مالیات دارد. > صمد: مجموع این اقدامات و به ویژه ایجاد پیوند بین تراکنش بانکی و فعالیت اقتصادی افراد، منجر به افزایش تعداد افراد دارای اظهارنامه مالیات عملکرد در حدود 2.6 میلیون عنصر در سال 1400 به 5.3 میلیون نفر در سال 1400 شده است. 1402 و درآمد گزارش شده آنها در حدود 3 هزار میلیارد تومان به 31 هزار میلیارد تومان (10 برابر) افزایش می یابد.
این اقدامات و سایر اقدامات، از جمله تلاش‌های دولت برای شناسایی فراریان مالیاتی، مانند تفکیک حساب‌های تجاری از غیرتجاری و حرکت به سمت فرآیندهای شناسایی مالیاتی الکترونیکی، مبتنی بر مالیات و جمع‌آوری داده‌ها، منجر به رشد قابل توجهی در درآمد مالیاتی شد. و تحقق کامل درآمدهای مالیاتی پیش بینی شده.
نکته مهم تلاش دولت برای تحقق عدالت مالیاتی است به طوری که دولت برای جلوگیری از افزایش هزینه های بنگاه های کوچک، نرخ مالیات نیمی از مودیان را صفر و نرخ مالیات شرکت ها را 90 درصد تعیین کرده است. کمتر از 10 میلیون تومان.
اما جدای از اصلاح نظام مالیاتی، رویکرد دولت برای پرهیز از هرگونه فشار مالیاتی بر بخش تولیدی اقتصاد تولیدکنندگان و صادرکنندگان، قابل پیش بینی کردن اقتصاد نیست و در این راستا حتی اگر 12 سال از تصویب آن گذشته باشد. قانون بهبود فضای کسب و کار که هنوز برخی از بندهای آن اجرایی نشده است. دولت سیزدهم آیین نامه اجرایی مواد 24 و 30 این قانون را تصویب و ابلاغ کرد تا هرگونه مقررات غافلگیرکننده فعالان اقتصادی را مسدود کند.
علاوه بر این، دولت انضباط شدیدی را در مورد درآمدها و هزینه ها اعمال کرده و شفافیت بی سابقه ای را نسبت به آنها نشان داده است. اجرای حساب واحد خزانه داری و همچنین پرداخت به ذینفع نهایی دو طرح مهمی است که در دولت های گذشته و همچنین نهادهای مختلف در برابر آن مقاومت های زیادی صورت گرفته و اکنون این موضوع توسط دولت سیزدهم به صورت صددرصدی اجرایی شده است. ، علاوه بر مدیریت نقدینگی. هرگونه پرداختی باید شفاف و قابل پیگیری باشد و مشکلاتی مانند واریز منابع به حساب مؤسسات و شرکت های دولتی به وجود نیاید.
ضمن اینکه این مقررات خزانه با به حداقل رساندن انتقال آثار زیانبار کسری بودجه به فضای عمومی اقتصاد کشور از رشد نرخ تورم جلوگیری می کند.
این شفافیت در حوزه دیگری نیز قابل توجه است و باید آن را در تحلیل‌هایی گنجاند که حاکی از آن است که دولت به دنبال فشار بر مردم و بخش‌های مختلف اقتصادی است تا جیب‌های خود را ببندد و از سوی دیگر از پاسخگویی پرهیز کند. . و عدم شفافیت
شرکت های دولتی همیشه در مالکیت خصوصی برای دولت های مختلف بوده اند. اقدامی بی سابقه از سوی این دولت صورت گرفت و صورت های مالی 2000 شرکت سهامی عام در سامانه کدال به صورت شفاف در معرض دید عموم و فعالان اقتصادی قرار گرفت.
در واقع انتشار صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی و شرکت‌های تابعه موسسات و مؤسسات عمومی غیردولتی در سامانه کدال یکی از اولین‌ها در زمینه ارتقای شفافیت این بنگاه‌ها در دولت سیزدهم است. از این رو تاکنون سابقه ای مبنی بر عدم موفقیت در این ابعاد نداشته ایم، بنابراین به دلیل عدم شفافیت و فرار از مسئولیت، دولت را متهم می کنیم.

absnews

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *