دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

حجم تجارت در منطقه CEE بیش از 70 میلیارد دلار نبود

به گزارش ای بی اس نیوز، غلامحسین شفیع با اشاره به سابقه تاریخی تاسیس اکو از امیدهای ایجاد شده در ابتدای تاسیس این سازمان برای اقتصاد منطقه گفت و گفت: به مدت 30 سال که کشورهای این منطقه این سازمان به 10 کشور رشد کرد، این ایده شکل گرفت که یک بلوک اقتصادی در منطقه ایجاد شود. در این مدت قراردادهای زیادی در حوزه های مختلف تجاری، حمل و نقل، بانکی و غیره به امضا رسیده است، اما متاسفانه ارزیابی امروز نشان می دهد که هیچ نتیجه عملی از این قراردادها حاصل نشده است.

ناظری افزود: بیش از نیم میلیارد نفر در منطقه ما زندگی می کنند که معادل 6 درصد جمعیت جهان است. اما سهم تجارت ما در تجارت جهانی 4 درصد است. از سوی دیگر، تجارت درون منطقه ای ما 7.2 درصد از کل تجارت ما با جهان را تشکیل می دهد. این بدان معناست که هم در توسعه تجارت خود با دنیا و هم در توسعه تجارت درون منطقه ای ظرفیت مازاد زیادی داریم.

شفیعی با اشاره به انتقال دبیرخانه اتاق اکو به ایران تاکید کرد: ما به دنبال تغییرات بیشتر در روابط اقتصادی کشورهای اکو هستیم و از دولت ها و بخش خصوصی برای این اقدام حمایت می کنیم. . ما حاضریم از همه امکانات خود برای تغییر این روابط استفاده کنیم.

وی ادامه داد: میزان تجارت اقتصادی این 10 کشور در دنیا نزدیک به 930 میلیارد دلار است اما میزان تجارت درون گروهی به 70 میلیارد دلار هم نمی رسد. میزان همکاری اقتصادی درون گروهی در اکو تنها 8 درصد است، علیرغم اینکه 10 کشور عضو بخش بزرگی از سرمایه جهانی را در اختیار دارند. بنابراین باید بررسی کرد که چرا این سازمان در چنین وضعیتی قرار گرفته است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران با انتقاد از اجرایی نشدن قراردادهای درون منطقه ای گفت: حجم تجارت درون منطقه ای در منطقه CEE بیش از 70 میلیارد دلار نبوده است.

وی افزود: در خصوص سرمایه گذاری های درون گروهی توافق صورت گرفته و 5 کمیته تشکیل شده است اما میزان سرمایه گذاری های درون گروهی فوق العاده کم است.

بر اساس اعلام اتاق ایران، خسرو ناظری – دبیرکل سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) – نیز با حضور در این جلسه با تایید سخنان رئیس اتاق ایران درباره نقاط ضعف عملکرد اکو. وی گفت: قرار است در نشست وزرای سازمان اکو که در ژانویه سال آینده در ازبکستان برگزار می شود، برگزار شود. پیش نویس نهایی اعلامیه تاشکند باید ارائه شود. سندی است که در آن به موضوعات مربوط به گسترش تجارت، حمل و نقل و سایر جنبه های همکاری توجه ویژه ای شده است.

رئیس اتاق ایران با اشاره به مسائل حمل و نقل درون منطقه ای گفت: در حال حاضر حمل و نقل کالا چه به صورت ترانزیت از جنوب ایران و چه به صورت کالاهای صادراتی از ایران، از ترکمنستان و قزاقستان به سختی انجام می شود. . در مورد حمل و نقل، تفاهم نامه های بین گروهی در اکو وجود دارد و باید این کار انجام می شد، اما متأسفانه در عوض، روز به روز بر مشکلات این بخش افزوده شده است.

انتهای پیام

شفیع با بیان اینکه مشکلات داخلی کشورهای عضو اکو در روابط تجاری با یکدیگر بیش از مشکلات خارجی این گروه است، افزود: به عنوان مثال تسهیلات ویزا برای تجار در برخی از کشورهای عضو اکو بسیار دشوارتر از اخذ ویزا در روابط است. با کشورهای خارجی این گروه. هرچند مذاکرات و توافقات زیادی در این زمینه صورت گرفته اما خبری از اجرایی شدن آن نیست.

وی تاکید کرد: من به عنوان دبیرکل سازمان از وضعیت تجارت درون منطقه ای اکو راضی نیستم و معتقدم از ظرفیت ها و امکاناتی که در جغرافیای سازمان وجود دارد به درستی استفاده نمی شود.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *