پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

حتی یک کیلو زیتون هم حمایت نمی شود/ صادرات ما مشروط است

رئیس شورای ملی زیتون در پایان گفت: وزیر دستور خرید حمایت را داد. مجلس نیز از او پیروی کرد و معاون امور باغبانی وزارت جهاد نیز از او پیروی کرد و بخشنامه هایش را تدوین کرد. شورای ملی زیتون هم پیگیر این خرید بود اما مشخص نیست چرا معاونت اقتصادی و برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی و تعاون روستایی این خرید را به تعویق انداخته است.

رئیس شورای ملی زیتون گفت: بر اساس دستور وزارت جهاد کشاورزی، سازمان تعاون روستایی مجبور به خرید 30 هزار تن دانه روغنی به قیمت 25 هزار تومان شد. این تصمیم حدود یک ماه و نیم پیش گرفته شده اما هنوز یک کیلو هم خریداری نشده است.

رئیس شورای ملی زیتون در ادامه به خرید زیتون حمایتی اشاره کرد و گفت: بر اساس دستور وزارت جهاد کشاورزی، سازمان تعاون روستایی مجبور شد 30 هزار تن دانه روغنی را به قیمت 25 هزار تومان خریداری کند. این تصمیم حدود یک ماه و نیم پیش گرفته شد اما حتی یک کیلو هم خریداری نشد و ضربه مهلکی به تولید و خودکفایی روغن زیتون وارد شد.

انتهای پیام

وی با بیان اینکه میزان صادرات زیتون و روغن زیتون قابل توجه نیست، گفت: صادرات روغن زیتون را منوط به خرید دانه های روغنی در داخل کشور کرده اند. وقتی با مازاد تولید در کشور مواجه هستیم، نباید شرط صادرات وجود داشته باشد. این عوامل باعث صادرات نشد.

وی افزود: تاخیر در خرید زیتون باعث برداشت 80 درصد زیتون های مصرفی روغن زیتون در سطح جهان برای کنسرو شده است که در مقایسه با روغن زیتون ارزش غذایی ندارد. همچنین بازار مواد غذایی کنسرو شده را اشباع می کند و به نوعی آن را خراب می کند. زیرا زمانی که کنسرو زیتون بیش از نیاز بازار عرضه شود، عرضه و تقاضا مختل می شود.

عباسی تصریح کرد: این عدم خرید حمایتی نمونه ای از شکست سازمان تعاون روستایی است. این حذف باعث از بین رفتن باغداران و صنایع تبدیلی شد. صنایع تبدیلی سرمایه گذاری قابل توجهی در این زمینه انجام داده اند. همچنین به منظور تقویت زیرساخت واحدهای استخراج روغن، 28 خط تولید روغن کشی به ارزش حدود 10 میلیون دلار اضافه شده است، زیرا بر اساس پیش بینی ها و سیاست های وزارت جهاد کشاورزی قرار بود 55 درصد زیتون کشور باشد. برای استخراج روغن مورد استفاده قرار گیرد، اما این عدم خرید به موقع و قیمت گذاری نامناسب باعث شد این زیتون ها برای کنسرو برداشت شوند و این واحدها در آستانه ورشکستگی قرار بگیرند.

مهدی عباسی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه صنعت زیتون در ایران یک صنعت نوپا است و تولیدات داخلی در سال های گذشته کفاف مصرف داخلی را نمی داد و هنوز این تصمیمات اجرایی نشده است، گفت:

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *