حبیب اسیود تروریستی که اعدام شد کی بود؟

حبیب فرج الله چعب معروف به حبیب عیسیود سرکرده گروه تروریستی حرکه النضال صبح امروز اعدام شد. اسیود عملیات های تروریستی زیادی را در خوزستان انجام داده است که یکی از تلخ ترین آنها حمله تروریستی به رژه نیروهای مسلح اهواز است که در روز اول ردپای تلخی بر بچه های اهوازی گذاشت.
ای بی اس نیوزپلاس: وقتی نام «حبیب اسیود» به میان می آید، بیشتر ذهن ها به سمت حادثه تروریستی 10 شهریور 97 معطوف می شود، روز سیاهی که مرگ بر چهره اهواز پاشید و 25 نفر از هموطنانمان به شهادت رسیدند. حبیب فرج چعب معروف به حبیب اسیود سرکرده گروهک تروریستی «حرکه النضال» متولد سال 1352 در شعیبیه یکی از روستاهای شوشتر است و تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته علوم اجتماعی گذرانده است. برخی می گویند او کارمند بانک در ایران بوده و برخی می گویند حبیب چعب بلافاصله پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی به هلند مهاجرت کرده است.
اما مدتی بعد حبیب پس از هلند و پس از اخذ تابعیت سوئد به سوئد مهاجرت کرد. او در این کشور کار می کند.
در جریان ناآرامیهای 1984 در خوزستان که توسط تجزیه طلبان به «انتفاضه نیسان» معروف شد. گروه تروریستی حرکه النضال اعلام موجودیت کرد و حبیب اسیود نیز به عنوان سرکرده این گروه معرفی شد.
البته اسیود در برخی اظهارات خود اذعان داشت که از سال 1357 به دنبال جذب مردم خوزستان به گروهک تروریستی حرکه النضال بوده است چرا که ریشه های عقیدتی این گروه تجزیه طلب در همان سال های دفاع مقدس وجود داشته است. وی در دادگاه صراحتاً اعتراف کرد که ترویج تکفیر ناشی از تصمیم اتاق فکر آنها در یکی از کشورهای منطقه بوده است. چاب، ملقب به اسیود، همچنین اعتراف کرد و درباره ارتباط خود و گروه تروریستی تحت فرمانش با دولت اسلامی، موساد، سیا و حمایت ساپو (سازمان اطلاعاتی سوئد) توضیح داد.
وی در اعترافات خود درباره اسرائیل توضیح می دهد که زنی به نام «منال مسلمی» در سال 2019 در نشست این گروه تروریستی در بوکسل شرکت کرده و بعداً متوجه شده که این زن اصالتا یهودی است. آسيود مي گويد منال مسلمي در حال هماهنگي ديدار با سفير اسرائيل در بلژيك است و در اين ديدار درباره مسائل داخلي ايران از جمله وضعيت اقوام در ايران و به ويژه مردم عرب خوزستان با سفير اسرائيل گفت و گو مي كند.
اتهامات حبیب اسیود چه بود؟
حبیب اسیود 17 اتهام در دادگاه داشت. بمب گذاری در استانداری اهواز در سال 2084، بمب گذاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان (سازمان برنامه و بودجه) در سال 2084، بمب گذاری اداره مسکن و شهرسازی در اهواز در سال 2084، بمب گذاری در اداره محیط زیست اهواز در سال 2084، بمب گذاری در خوزستان از جمله اتهامات وی بود. خطوط مواصلاتی، بمباران اهواز- آبادان- ماهشهر، بمب گذاری در استان های دزفول و آبادان در سال 1383 و برنامه ریزی برای بمباران دستگاه قضایی اهواز.
همچنین انفجار بانک سامان اهواز در سال 1383، حمله مسلحانه به تاسیسات پمپاژ آب در یکی از روستاهای شوشتر در سال 1387، ترور یک شهروند در یکی از روستاهای شوشتر در سال 1387 و بمباران وی و آتش زدن وی. خودروی شخصی وی، از جمله… اقدامات تروریستی دیگری نیز توسط این گروه تروریستی به رهبری چعب انجام می شود.
در سال 1984 جنبش النضال در حملات متعدد بمب گذاری 28 نفر از هموطنانمان را کشت و 78 نفر را مجروح کرد.
همچنین در جلسات رسیدگی به پرونده چاب به استناد اظهارات دادستان؛ بمب گذاری یکی از اتوبوس های خانواده شهدا در راهیان نور و آتش زدن بانک ها در چند شهر استان خوزستان از جمله عملیات های طراحی شده توسط این گروهک تروریستی به سرکردگی حبیب اسیود است.
اما تا 31 سپتامبر 2017 شاید کمتر کسی از این چهره تجزیه طلب خبر داشت. پس از حمله تروریستی به رژه اهواز در بلوار قدس این کلانشهر و شهادت 25 نفر از هموطنانمان و 60 مجروح، سرانجام دستگیری وی در آبان 99 نام حبیب اسیود بر سر زبان ها افتاد.
حبیب چعب پس از تصدی مسئولیت گروه تروریستی حرکه النضال؛ او به دنبال نظریه پردازی حملات مسلحانه است و البته تعداد حملات مسلحانه این گروه تروریستی نیز موید این موضوع است. چعب در تمام اعترافاتش در دادگاه; او همچنین نقش خود را در حملات تروریستی تایید می کند.
در دادگاه حادثه تروریستی 1363 اهواز که در سال 1365 برگزار می شود. همکاری گروه تروریستی حرکه النضال با گروه تروریستی جیش العدل به سرکردگی ریگی نیز مطرح است و ظاهراً برخی از سرکردگان حرکه النضال برای آموزش نظامی و ساخت بمب و بمب به سوریه و شمال عراق سفر کرده اند. تحویل 100 دستگاه انفجاری به داخل کشور که با عملیات سازمان های نیروی انتظامی ایران شکست خورد.
در همین حال، آنچه در مورد حبیب اسیود قابل توجه است این است که حبیب از سال 2006 تا زمان دستگیری “تحت تعقیب بین المللی – اعلان قرمز” توسط پلیس بین المللی بود. به عبارت دیگر کشورهای محل اقامت و تردد وی مانند آمریکا، هلند، بلژیک و سوئد مسئول دستگیری و تحویل متهم به پلیس جمهوری اسلامی ایران بودهاند. اما هیچ یک از این کشورها؛ اسیود را به جمهوری اسلامی ایران برنگردانید که این یک جنایت بین المللی است.
دستگیری یا ربودن عیسیود؟
برخی منابع غربی و رسانه های فارسی زبان خارج از کشور مدعی شدند که نهادهای امنیتی ایران حبیب اسیود را در اکتبر 2020 از ترکیه ربوده و به ایران برده اند. در عین حال دستگیری به روش آدم ربایی خطر بالایی دارد و روابط دیپلماتیک دو کشور را مختل می کند. از آنجایی که Esiod از سال 1986 در لیست قرمز اینترپل قرار دارد، همکاری او در این مبادله به هیچ وجه نمی تواند به عنوان آدم ربایی تلقی شود.
اسیود سرانجام در آبان 1398 دستگیر شد و اولین اعتراف وی در 30 آبان همان سال در رسانه ملی منتشر شد و در اعترافات خود رهبری حمله تروریستی رژه اهواز را نیز بر عهده گرفت. سرانجام محاکمه پرونده حبیب اسیود با 17 فقره کیفرخواست و فساد در کشور در شعبه 26 دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی افشاری برگزار و حکم اعدام این گروهک تروریستی صبح امروز اجرا شد. .
حمایت بی دریغ دولت سوئد از Asiod
فولویو مارچلو، نماینده ایتالیایی پارلمان اروپا، روز سهشنبه ۲۲ دسامبر ۲۰۲۰ در گفتوگوی اختصاصی با العربیه فارسی، خواستار آزادی فوری حبیب فرجالله چعب و بازگشت وی به سوئد شد و پیشنهاد اعمال تحریمهای اقتصادی علیه وی را داد. ایران توسط اتحادیه اروپا در صورت عدم همکاری.
وی با اشاره به ربوده شدن حبیب فرج الله چعب با نام مستعار حبیب عیسیود در ترکیه و انتقال وی به ایران، تاکید کرد: اتحادیه اروپا وظیفه خود می داند که رعایت حقوق بشر را تضمین کند و بنابراین انتقال اسیود به ایران را غیرقابل قبول می داند. ایران باید فورا این فرد را به سوئد بازگرداند.»
کشور سوئد تا زمانی که حبیب چاب به اعدام محکوم شد. از حمایت از این رهبر گروه تروریستی دست برندارید.
انتهای پیام