سه شنبه , ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
حافظه فقط در سلول های مغز وجود دارد

حافظه فقط در سلول های مغز وجود دارد

شایع است که مغز، به ویژه سلول های مغز، خاطرات را ذخیره می کند. اما محققان اخیراً کشف کرده‌اند که سلول‌های سایر قسمت‌های بدن نیز حافظه دارند و الگوهای رفتاری تکراری را یاد می‌گیرند. این تحقیق می تواند برای درک نحوه عملکرد حافظه سلولی بدن، افزایش یادگیری و درمان بیماری های مختلف مفید باشد.

بر اساس گزارش مدیکال اکسپرس، محققان دانشگاه نیویورک می گویند که بر اساس دانش و باورهای رایج، یادگیری و حافظه عموما فقط در مغز و سلول های مغز اتفاق می افتد، اما تحقیقات جدید نشان می دهد که سایر سلول های بدن نیز می توانند الگوها و الگوها را یاد بگیرند. خاطرات را تشکیل می دهند . نتایج این تحقیق در مجله Nature منتشر شد.

حافظه در سایر سلول های بدن

محققان به دنبال پاسخی برای این سوال بودند که آیا سلول‌های دیگر بدن تحت تأثیر پدیده‌ای به نام «اثر یادگیری واگرا» مانند سلول‌های مغزی هستند یا خیر. عملکرد این اثر این است که ما تمایل داریم اطلاعات جدید را در فواصل زمانی دریافت کنیم. به این ترتیب ما آنها را بهتر به یاد می آوریم. از طرف دیگر، وقتی اطلاعات زیادی را به یکباره به مغز منتقل می کنیم، معمولاً آن را به درستی حفظ نمی کنیم.

سلول های حافظه و بدن

در این تحقیق، دانشمندان با مطالعه دو نوع سلول غیر مغزی انسان در آزمایشگاه (یکی از بافت عصبی و دیگری از بافت کلیه) و قرار دادن آنها در معرض الگوهای مختلف سیگنال‌های شیمیایی – دقیقاً مانند سلول‌های مغزی که در معرض آن قرار می‌گیرند، یادگیری را در طول زمان بررسی کردند. . آنها این کار را کردند

سلول های غیر مغزی وقتی در معرض انواع مختلف سیگنال های شیمیایی قرار می گیرند، «ژن حافظه» را فعال می کنند. این همان ژنی است که زمانی فعال می‌شود که سلول‌های مغز الگویی را در اطلاعات جدید تشخیص می‌دهند و پیوندهای خود را برای تشکیل خاطرات بازسازی می‌کنند.

به منظور نظارت دقیق‌تر بر حافظه و فرآیند یادگیری سلول‌های غیر مغزی، محققان این سلول‌ها را برای تولید پروتئین درخشان مهندسی کردند. این پروتئین سیگنال می دهد که ژن حافظه چه زمانی روشن است و چه زمانی خاموش است.

جالب توجه است که این سلول‌ها می‌توانند زمان تکرار سیگنال‌های شیمیایی را تعیین کنند، اما نه مدت زمان ماندگاری آن سیگنال‌ها. به عبارت دیگر، مانند نورون‌های مغز، این سلول‌ها نیز با وقفه و تکرار، اطلاعات جدیدی را یاد می‌گیرند.

به گفته محققان، این مطالعه نشان می دهد که ما باید با بدنمان مانند مغزمان رفتار کنیم. به عنوان مثال، لوزالمعده خاطراتی را در مورد وعده های غذایی که در گذشته می خوردیم ایجاد می کند. به این ترتیب سطح قند خون سالم را حفظ می کند. از سوی دیگر، سلول سرطانی الگوی شیمی درمانی را نیز به یاد می آورد. بنابراین، این تحقیق می تواند رویکرد درمانی پزشکان را نیز بهبود بخشد.

منبع خبر: https://digiato.com/health/memories-are-not-only-in-the-brain

درباره آزاد کبیری

پیشنهاد ما به شما

خرید رک ایستاده

رک شبکه؛ زیرساختی اصلی و حیاتی برای دنیای رمزارزها

جهان ارزهای دیجیتال به‌سرعت در حال پیشرفت است و زیرساخت‌های مرتبط با آن، نه‌تنها در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *