ای بی اس نیوز/ کردستان دانشیار گروه جامعه شناسی و پژوهشگر توسعه و مسائل مرزی دانشگاه کردستان گفت: آسیب های مرزی تابع سیاست های کلان توسعه و چشم انداز مرز است. تا زمانی که دولت بزرگی وجود داشته باشد که در همه زمینه ها مداخله کند و نقش پدری دلسوز را ایفا کند که می خواهد بر امور نظارت کند، نگرش تندرو نسبت به مرز که تابعی از سیاست های کلان توسعه است، تغییر نمی کند. نه
دکتر رشید احمدی فر، استاد دانشگاه کردستان در گفت وگو با خبرنگار ای بی اس نیوز، یکی از آسیب های جدی مرزها را روتین و سستی رویکرد دولت به سیاست مرزی دانست. نبود دید کلی برای ماموران مرزی باعث بی نظمی در مدیریت مسائل مرزی شده است که هم به ضرر دولت و هم برای مرزبانان بوده است.
وی با اشاره به اهمیت تجارت و تجارت فرامرزی در بحث تولید، افزود: خسارت در مرز منوط به سیاست های کلان توسعه و چشم انداز آن از مرز است. تا زمانی که دولت بزرگی وجود داشته باشد که در همه زمینه ها مداخله کند و نقش پدری دلسوز را ایفا کند که می خواهد بر امور نظارت کند، نگرش تندرو نسبت به مرز که تابعی از سیاست های کلان توسعه است، تغییر نمی کند. نه
بینش عقیدتی و امنیتی مرز آن را تهدید می داند
به گفته این استاد دانشگاه، در سیاست های کلان ما، نگرشی که تا به امروز نسبت به مرز و گذرگاه وجود داشته است، نگرش عقیدتی، امنیتی و پلیسی است و این رویکرد همه ترددهای مرزی را تهدید می داند و آن را فرصت نمی بیند.
وی سیاست های انقباضی مرزی را هم به جامعه محلی و هم به اقتصاد کلان کشور آسیب می رساند و گفت: به نظر می رسد مسئولان باید رویکردها و سیاست های خود را تغییر دهند و به جای اینکه با تجهیزات به مرز نگاه کنند، دید نرم تری داشته باشند. و بینش انسانی تر، در این صورت روابط عادی مرز به رسمیت شناخته می شود و تحقق این پرسش قانون طبیعی مرز است.
احمدی فر با تاکید بر اینکه استفاده بی رویه از مرز و نادیده گرفتن پتانسیل های مرزی از منظر مادی، نادیده گرفتن روابط فرهنگی و سوابق تاریخی است، گفت: نگاه نرم افزاری به مرز از نظر امنیت ملی و تداوم اقتصادی و فرهنگی است. موقعیت جغرافیایی کشور جدای از جغرافیای مرزی حائز اهمیت است و بر اساس سوابق تاریخی علیرغم استثناهایی که در برخی موارد رخ داده است، مرز هیچ گاه آسیب جدی به امنیت ملی و اقتصادی کشور وارد نکرده است.
به گفته این استاد دانشگاه، فعالان بومی محلی اعم از دانشگاهی، جامعه مدنی، مدیران و فعالان اقتصادی با توجه به رسالت اجتماعی خود باید بتوانند سیاست های مرزی را از طریق عوامل سیاست لابی در توسعه کلان بازنگری کرده و تغییراتی ایجاد کنند.
نیاز به تقویت مطالعات و تحقیقات اجتماعی در مرز وجود دارد
وی سپس تقویت و توسعه مطالعات و پژوهش های اجتماعی در پروژه های قابل اجرا در مرز را مهم دانست و گفت: کمبود دانش و اطلاعات ناقص ما را از مرز ترس می دهد اما زمانی که این رویکرد اصلاح شود، تغییراتی ایجاد می شود. منجر به توسعه اقتصادی و اجتماعی به ویژه در روستاهای مرزی می شود. طرح های اقتصادی، صنعتی و گردشگری تعریف شده در روستاهای مرزی باید از سطح مطالعات پژوهشی و اجتماعی فراتر رفته و در سطح بودجه های ملی باشد، مشروط بر اینکه سیاست گذاران کلان توسعه کشور، مرز را فرصت و سپر اقتصادی برای آن بدانند. کشور.
توانمندسازی کارگران فرامرزی پیامدهای اقتصادی زیادی دارد
دکتر احمدی فر در ادامه به پیامدهای اقتصاد مرزی در عرصه های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی پرداخت و گفت: نظام های اقتصادی بومی، نظام های فرهنگی، ایجاد استعمار داخلی شبه بورژوازی بخشی از پیامدهای مرزبانی است. اقتصاد. .
وی تصریح کرد: به عنوان مثال در بحث ایجاد استعمار داخلی شبه بورژوازی به عنوان آسیب به اقتصاد مرزی، بانک های بانه بیشترین نقل و انتقال مالی را در سال های اخیر داشته اند و بهبود شاخص های توسعه ای بانه و مناطق مرزی را به خود اختصاص داده است. هنوز رخ نداده است در واقع یک اتحاد نامطلوب بین شبه گروهی ایجاد شده است که از مزیت های مرزی بهره می برند و منافع مرز نه نصیب کولبرها می شود که اصلاً قاچاقچی محسوب نمی شوند و نه به سبد مصرفی. خانوارهای مرزی در حال تغییر است.
به گفته این استاد دانشگاه، تحصیل در مناطق مرزی بسیار کاهش یافته است و باید بخشی از سود اقتصادی حاصل از تجارت کلان مرزی را به جوامع محلی اختصاص دهیم و آن را به سطح قابل قبولی برسانیم، چرا که در بسیاری از روستاهای مرزی با فلاکت مطلق مواجه است. فقر.
وی با تاکید بر اینکه مطالعات پروژه های عمرانی در مناطق مرزی و محروم مهم است و باید قبل از اجرای آنها انجام شود، خاطرنشان کرد: اعمال سیاست ایجاد مناطق آزاد تجاری در بانه و مریوان نیز سوالی دوسویه است که می تواند آن را نیز فراهم کند. فرصت ها. تهدیدی تلقی می شود که در نهایت با سیاست های موجود جامعه محلی همچنان متضرر خواهد شد، بنابراین باید با مطالعاتی از آسیب های سبک زندگی مرزی کاسته و به حداقل برسد.
به گزارش ای بی اس نیوز، میزگرد تخصصی ای بی اس نیوز با عنوان «جایگاه مرز در مبارزه با تورم و رشد تولید در ای بی اس نیوز کردستان» با حضور دکتر جلیل سحابی، استاد جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، در سالن اجتماعات این دانشگاه برگزار شد. دکتر رشید احمدی فر. دانشیار جامعه شناسی و پژوهشگر توسعه و مسائل مرزی دانشگاه کردستان، دکتر خداویسی، دبیر مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان و سرهنگ سلیمانی، معاون مبارزه با قاچاق کالا و ارز فرماندهی انتظامی کردستان. ، با هدف بررسی نحوه اجرای شعار سال با عنوان کنترل رشد تورم و تولید و آسیب. بررسی علل قاچاق کالا در مناطق مرزی کردستان انجام شد.
ای بی اس نیوز کردستان با توجه به رسالت رسانه ای خود در توسعه پایدار استان و ارائه راهکارهای کارشناسی و قانونی با کمک مسئولان و اساتید حاضر، این میزگرد تخصصی را با همکاری جهاد دانشگاهی استان برگزار کرد که ادامه خواهد داشت. و به تدریج ادامه دهید. در مورد انتشار ای بی اس نیوز
انتهای پیام