سایر موضوعات

جهش تولید و صادرات نفت ایران

انتهای پیام

چندین تاجر نفت معتقدند که ایالات متحده از ادامه افزایش فروش نفت خام ایران تا زمانی که به تثبیت قیمت نفت کمک می کند خوشحال است، ویتول گفت که واشنگتن احتمالا اجازه خواهد داد نفت خام ایران حتی بدون توافق هسته ای افزایش یابد. .

ای بی اس نیوز می‌گوید در شرایطی که بازارهای جهانی نفت خام با چشم‌انداز تحریم‌های روسیه تحت فشار قرار می‌گیرند، روند صعودی صادرات نفت خام ایران برای بازار نفت که با چشم‌انداز تحریم‌ها علیه نفت روسیه تحت فشار است، آرامش‌بخش خواهد بود. بر اساس داده‌های مؤسسه‌های Vertexa و Kepler، بیشتر محموله‌های نفت خام ایران در چین بارگیری می‌شوند.

محمد خطیبی، نماینده سابق ایران در اوپک در این باره به ای بی اس نیوز گفت: صادرات ایران چند ماه است که بین 1.2 تا 1.3 میلیون بشکه در حال تغییر است و این تفاوت آنقدر فاحش نبود که بتواند بر بازار نفت تاثیر بگذارد. 100 یا 200 هزار بشکه تاثیر قابل توجهی بر بازار نفت نخواهد داشت.

وجود شرایط برای دستیابی به تولید 5.7 میلیون بشکه ای

مدیرعامل شرکت ملی نفت گفت: در مسیر افزایش تولید مراحلی وجود دارد که حلقه اول اکتشاف، حلقه دوم حفاری، حلقه سوم تولید و بهره برداری و چهارمین حلقه فرآوری و چالش ها است. در هر دایره مشخص شد و گفت: 16 مخزن عمیق در مناطق نفت خیز فشار بالایی به سمت جنوب داریم که هنوز توسعه نیافته است.

به گفته وی افزایش تولید حاصل از اجرای طرح های افزایش برداشت 900 هزار بشکه است که از 6 هزار حلقه چاه 750 حلقه را ممیزی و غربال کردیم و ترجیح ما این بود که چاه هایی را انتخاب کنیم که عرضه آسان باشد. این آثار وارد مرحله تصویب شورای اقتصاد شد و به ارزش 500 میلیون لاری به تصویب رسید.

ارقام اداره گمرک چین همچنین نشان می دهد که میزان نفت خام این کشور آسیایی از ایران در دسامبر 2022 خریداری شده است.

انگیزه های مثبت و منفی بازار نفت

این کارشناس حوزه انرژی با تاکید بر اینکه این موضوع خبر خوبی نیست، خاطرنشان کرد: اگر اقتصاد کشورهای صنعتی به ویژه در کشورهای اروپایی وارد رکود شود، می تواند تاثیرات منفی بر بازار بگذارد، در حالی که شیوع کرونا ممکن است. وی نیز تاثیر منفی بر بازار دارد، گفت: علاوه بر اخبار، به طور مثبت همگام با افزایش تقاضا، شاهد اخباری از این دست نیز هستیم.

به گفته خطیبی، دستیابی به این شرایط مستلزم اقدامات متعددی است، سرمایه گذاری های بالایی لازم است، ضریب بازیافت باید بالا نگه داشته شود و اینها فرضیات صرف نیست، اما اگر شرایط فراهم شود، قطعا تولید می تواند افزایش یابد.

نماینده سابق ایران در اوپک با بیان اینکه این میزان افزایش تولید علاوه بر تحریم ها نیازمند سرمایه گذاری بسیار بزرگی است، گفت: علاوه بر این، میادین باید از آخرین فناوری های روز دنیا استفاده کنند تا بتوانیم ضریب بازیافت را ارتقا دهیم. ، اگر این شرایط برآورده نشد، باید این تعداد بیشتر فکر کنیم.

وی با اشاره به سخنان اخیر مدیرعامل شرکت ملی نفت برای رسیدن به تولید 5.7 میلیون بشکه در هشت سال، گفت: ایران ظرفیت تولید بیش از میزان فعلی را دارد اما شرط رسیدن به چنین تولیدی باید محقق شود. ، یک سری شرایط باید رعایت شود. برای رشد تولید و رسیدن به این سقف، این شرایط ساده نیست، اما غیرممکن هم نخواهد بود.

وی با بیان اینکه صحت ندارد که صادرات افزایش چشمگیری داشته باشد، چند ماه است که تعداد صادرات در این ارقام بوده است، این میزان قطعا تاثیری بر بازار نفت نخواهد داشت، گفت: علائم مثبت و منفی در بازار وجود دارد، منفی است. نشانه ها این است که با سپری شدن فصل زمستان، تقاضای فصلی کاهش می یابد، در حالی که نشانه هایی از رکود در اقتصاد جهانی به ویژه در کشورهای صنعتی مشاهده می شود.

Facts Global Energy (FGE)، یک شرکت مشاوره انرژی، پیش بینی کرده است که فروش نفت خام و محموله های فرآورده های نفتی ایران در سال 2023 به 200000 بشکه در روز افزایش خواهد یافت. این جهش در حالی رخ داد که تحریم ها علیه مسکو عرضه نفت این کلید را به چالش خواهد کشید. تولید کننده بازار این وضعیت برای آمریکا و متحدانش که خواهان کاهش قیمت نفت هستند و در عین حال سعی در محدود کردن صادرات نفت ایران برای تحت فشار قرار دادن تهران دارند، پیچیده است.

در 8 سال آینده 5.7 میلیون بشکه نفت تولید خواهیم کرد

در نوامبر 2022، صادرات نفت خام ایران به یک میلیون و 300 هزار بشکه رسید و در آذرماه به بالاترین حد در 4 سال گذشته رسید و آنطور که مسئولان اعلام کردند، ظرف هشت سال آینده ظرفیت تولید به 5 میلیون و 7 میلیون بشکه خواهد رسید. ، این ممکن است در صورت رعایت شرایط خاص امکان پذیر باشد.

خطیبی افزود: وضعیت بازار باید ارزیابی شود، مهم ترین موضوع مدیریت اوپک + است که باید دید چگونه بازار را مدیریت می کند، در شرایط فعلی مدیریت متوازن مهم است، شرایط باید به گونه ای باشد که عرضه شود. متعادل، اگر این مدیریت در کنار اوپک پلاس انجام شود، می توان به حفظ قیمت های فعلی امیدوار بود، اما اگر بخواهد عرضه در بازار افزایش یابد، به دلیل کاهش فصلی تقاضا، احتمال رکود اقتصادی و تهاجم مجدد کرونا می تواند قیمت ها را زیر قفسه بگذارد.

در حال حاضر ظرفیت تولید نفت کشور 3.8 میلیون بشکه است که ممکن است مدتی ادامه یابد، بخشی از این افزایش تولید ناشی از احیای چاه های کم بازده، بخشی دیگر مربوط به توسعه میادین جدید و بخشی مربوط به آن است. به استفاده از روش‌های افزایش برداشت و همانطور که حسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفتکش اعلام کرد طی هشت سال آینده می‌توانیم 5.7 میلیون بشکه نفت تولید کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا