در روز رونمایی از موشک مهم و تاریخی فتح با حضور رئیس جمهور و فرماندهان ارشد نظامی، اقتصاد ایران با خبرهای خوش به فعالیت خود ادامه می دهد.
به گزارش ای بی اس نیوز، دولت سیزدهم بارها تاکید کرده است که با وجود تحریم ها و محدودیت های اعمال شده علیه ایران، به دنبال بهبود وضعیت اقتصادی کشور است و از حق دفاع و توسعه صنایع موشکی کشور کوتاه نخواهد آمد. به نظر می رسد نسبت به گذشته امید بیشتری برای اجرای آن وجود دارد تا قدرت نظامی مکمل قدرت اقتصادی و بازار باشد.
سپیده دم: بازار سرمایه
شاخص کل سهام امروز با 9867 واحد افزایش به رقم دو میلیون و 289 هزار دستگاه رسیده است. شاخص کل با 5111 واحد افزایش در رقم 776 هزار و 414 واحد قرار گرفت. در این بازار 631 هزار معامله به ارزش 78 هزار و 999 میلیارد ریال انجام شد.
همچنین وزیر اقتصاد و دارایی ضمن تشریح آخرین وضعیت تخصیص سرمایه بازمانده وی گفت: در زمینه مبادلات مالی، بانکی و تسویه بین المللی و مسائل پولی، توافقات خوبی با شرکای راهبردی کشور در حوزه همسویی استراتژیک و کشورهای همسایه داشته ایم که مورد تاکید رئیس جمهور است.
عرضه اولیه در بازار سرمایه نیز ادامه خواهد داشت. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه تلاش جدی برای پذیرش شرکت های بخش خصوصی در حال انجام است، گفت: این موضوع در شرکت های سهامی و غیربورسی با جدیت دنبال می شود و طی چند هفته گذشته شاهد بوده ایم. پذیرش و پیشنهادات اولیه و این روند ادامه خواهد داشت.
افتتاحیه روز: ارزهای مسدود شده
در پی تشدید اقدامات دولت در حوزه دیپلماسی اقتصادی و بر اساس اطلاعات به دست آمده از ای بی اس نیوز، به زودی بیش از 24 میلیارد دلار از منابع پولی بلوکه شده ایران در عراق و کره جنوبی و همچنین از منابع موجود کشورمان در صندوق بین المللی پول وارد کشور می شود.
علاوه بر آن، در آنچه در ادامه می آید انتشار اخبار مثبت با توجه به احتمال توافقات بین المللی و آزادسازی بخشی از منابع ارزی ایران، واکنش بازار ارز ثبات و کاهش نسبی در ساعات اولیه امروز بود که به نظر می رسد طی چند روز آینده ادامه داشته باشد.
AT بازار جهانی طلا تغییرات قیمت نیز ثبت شد. قیمت طلا امروز (سه شنبه) در حالی کاهش یافت که سرمایه گذاران به دنبال شفافیت در مورد چشم انداز سیاست فدرال رزرو آمریکا بودند، در حالی که ضعیف شدن دلار باعث کاهش بیشتر شد و طلا را در انشعاب نگه داشت.
مجموعه روز: کارت سوخت
رئیس اتحادیه جایگاه داران کشور می گوید: تا مردادماه در هر جایگاهی سوخت است کارت سوخت اضطراری وجود خواهد داشت و شهرهای بزرگ نیز آخرین اولویت هستند.
جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی نیز در خبری جداگانه از جدی بودن این روند در روزهای اخیر خبر داد. نارضایتی وی هشدار داد و اعلام کرد: مصرف روزانه بنزین در کشور 110 میلیون لیتر است و مصرف و تولید به نقطه سربه سر رسیده است. سالانه بیش از یک میلیون خودرو عرضه می شود و هیچ خودرویی اسقاط نمی شود، اگر این روند ادامه پیدا کند به کمبود بنزین می رسیم و واردکننده می شویم.
همچنین در بخش خودرو 207 جدید در راه است. پژو 207 TU3 نسخه جدید ترکیبی 206 و 207 است که با موتور انواع 206 به بازار عرضه می شود. ایران خودرو اعلام کرد که عرضه این محصول در نوبت قیمت گذاری است و با مشخص شدن قیمت این محصول، تحویل به مشتریان آغاز خواهد شد. این محصول تمامی مجوزهای استاندارد را کسب کرده است.
روز صعودی: عوارض بزرگراه
مدیر کل بهره برداری راهداری کشور افزایش نرخ عوارض بزرگراه وی گفت: افزایش 25 درصدی را از ابتدای خرداد به تدریج به بزرگراه ها ابلاغ می کنیم و احتمالا این تغییر تا پایان خرداد به همه بزرگراه ها ابلاغ می شود.
برای مبارزه کردن پروازهای چارتر نیز ادامه دارد. با وجود پایان مهلت دو هفته ای لغو پروازهای چارتر، برخی شرکت های هواپیمایی همچنان به فروش پروازهای چارتر خود ادامه می دهند و برخی از ایرلاین ها سقف قیمت بلیت را رعایت نمی کنند.
ای بی اس نیوز نیز با عنوان مرتبط با مبلغ کمک هزینه چه کالاهایی بخریم؟ وی تغییرات ایجاد شده در این حوزه را بررسی کرد.
انتهای پیام