سایر موضوعات

جلوگیری از هدر رفت آب کشاورزی معادل اجرای ده ها طرح آبرسانی است

نظر کارشناس این است که میزان بهینه آب تخصیص یافته به بخش کشاورزی 45 میلیارد متر مکعب است و این میزان آب تخصیصی می تواند در جمع آوری و تامین آب ثبات ایجاد کند و مصرف آب در بخش کشاورزی باید 50 درصد کاهش یابد. ، در شرایط فعلی در حال از دست دادن منابع آبی خود هستیم. سطح آب های زیرزمینی ما مدام در حال کاهش است و آب های سطحی نیز افت قابل توجهی دارند که نمونه هایی از آن دریاچه ارومیه و زاینده رود است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی در حاشیه نمایشگاه بین المللی آب و تاسیسات آب و فاضلاب در جمع خبرنگاران گفت: وظیفه ما مدیریت منابع آبی و حفظ آب برای نسل های آینده است. ما آب را از گذشته به ارث نبرده ایم، بلکه آن را از آیندگان به عاریت گرفته ایم.

جلوگیری از هدر رفت آب کشاورزی معادل اجرای ده ها طرح آبرسانی است

وی با اشاره به اینکه راندمان مصرف آب در بخش کشاورزی حدود 30 درصد است، ادامه داد: به عبارتی بیش از 70 درصد آب مصرفی در بخش کشاورزی کشور هدر می رود و اگر بتوانیم از هدر رفتن آن 70 درصد جلوگیری کنیم. با تغییر رویه ها هدر می رود، مثل اینکه ده ها پروژه بزرگ آبرسانی اجرا شده و ظرفیت آبرسانی کشور افزایش یافته است.

انتهای پیام

مصرف آب کشاورزی باید نصف شود

پیش از این کارشناسان در پاسخ به این سوال که چرا قانون اجرای الگوی کشت در چند برنامه سالانه کشور اجرا شده اما در هیچ کدام اجرا نشده است، گفته بود که الگوی کشت در چهار برنامه اجرا شده است. یعنی برنامه های سوم، چهارم، پنجم و ششم قانون، اما اجرایی نشد، در پانزدهمین جلسه شورای آب سال 1392 مصوب شد وزارت نیرو میزان آب مصرفی در تمام دشت ها و دشت ها را ارزیابی کند. بخش کشاورزی و میزان آب قابل برداشت در هر منطقه را برای ایجاد ثبات در منابع آبی کشور اعلام می کند، زیرا در شرایط فعلی منابع آبی کشور به سمت شکنندگی پیش می رود.

وی افزود: با توجه به اینکه در فرهنگ غنی مردم بحث فرهنگ سازی و توجه به مدیریت مصرف، به روز رسانی فرهنگ های گذشته در این استان بوده است، در بخش ساخت و ساز فرهنگ مصرف آب را وارد کرده ایم. فرهنگ مردم را در نمایشگاه امسال رونمایی کردیم و به عنوان نمادی فرهنگی در زمینه توجه به اهمیت آب و مدیریت مصرف آن ارائه کردیم.

این مجری مدیریت منابع آب اصلاح مصرف آب در کشور را یک ضرورت دانست و افزود: متأسفانه به دلیل افزایش جمعیت و افزایش میانگین دمای هوا و همچنین تداوم، شاهد افزایش مصرف آب در کشور هستیم. هدر رفت مصرف، به طوری که در تمام بخش های نوشیدنی، کشاورزی و صنعت به طور متوسط ​​دو برابر میانگین جهانی آب مصرف می کنیم. در کنار اجرای بسیاری از پروژه های آبی، باید در حوزه مدیریت مصرف آب نیز اقدام کنیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی گفت: برای اصلاح الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی، صنعت و خانگی جز فرهنگی راهی نداریم. در آذربایجان شرقی همزمان با اجرای پروژه های متعدد آب و زیربنایی، توجه به موضوع مهم فرهنگ سازی و اصلاح روند مصرف به منظور مدیریت بهتر مصرف آب امری ضروری است.

به گزارش ای بی اس نیوز، مسئولان وزارت نیرو تاکید می کنند که برای حفاظت از منابع آبی کشور راهی جز تلاش برای اصلاح روش های کشاورزی وجود ندارد. در این زمینه یوسف غفارزاده یکی از مدیران شرکت مدیریت منابع آب ایران می گوید ۷۰ درصد آب مصرفی در بخش کشاورزی کشور هدر می رود و اگر بتوانیم با تغییر رویه ها از هدر رفتن این ۷۰ درصد جلوگیری کنیم. کما اینکه ده ها پروژه آبرسانی اجرا شده و ظرفیت آبرسانی کشور افزایش یافته است.

در شرایطی که کشاورزی به‌عنوان یکی از پایه‌های اقتصاد ایران، بخش بزرگی از منابع آبی کشور را با الگوی کشت نادرست و مصرف بالای آب تحت تأثیر قرار داده است، به نظر می‌رسد با کاهش هدر رفت آب در این صنعت، معادل اجرای ده ها طرح آبرسانی که به منابع آبی کشور کمک شایانی کرده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا