یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

جزئیات ورود موقت فرش دستباف/کاهش قرارداد ارزی فرش تمدید نشد

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص مصوبه اخیر هیات وزیران مبنی بر ورود موقت فرش دستباف و سایر بافته های ایرانی برای تعمیر، نظافت، شستشو و رنگرزی. عملیاتی گفت: کاهش نیاز ارزی فرش دستباف در بودجه سال آینده تمدید نشده است اما فعالان فرش همچنان به دنبال راهکاری برای تمدید این قانون هستند.

مرتضی میری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه مصوبه اخیر هیات وزیران مشکل ورود موقت فرش هایی که برای مرمت به کشور بازگردانده می شوند را حل می کند، گفت: اما این مصوبه مشکل اصلی را حل نمی کند. مشکل اصلی مربوط به فرش هایی است که در بازارهای مختلف وجود دارد و انباشته شده و باید آنها را بخریم و به ایران منتقل کنیم. سپس این تشک ها را نگهداری کنید و در بازارهای جدید دوباره بفروشید.

وی با بیان اینکه در حال حاضر این مشکل فقط برای فرش های در نظر گرفته شده برای نگهداری و مرمت برطرف شده است، گفت: از این پس می توانیم فرش ها را با تعهد کتبی برای مدت محدود وارد کشور کنیم.

میری با اشاره به طولانی بودن مدت پیگیری، با بیان اینکه در حال حاضر تنها با یکی از موارد موافقت شده است، گفت: برای رفع مشکل اصلی ذکر شده باید تبصره ای به مواد 119 و 65 قانون گمرک اضافه شود. که به موجب آن فرش های موضوع ماده 119 باید واگذار و فرش ها از تشریفات ماده 65 مستثنی شوند همچنین برای رفع این مشکل تبصره ای به ماده 121 آیین نامه الحاق شود.

وی همچنین تاکید کرد که مصوبه اخیر هیات وزیران مشکل مهاجرت مرمتگران را به طور کامل حل نمی کند و بخشی از خواسته فعالان صنعت بافندگی این است که بتوانند فرش هایی را که فروخته اند به مالک بازگردانند. از فرش و نگهداری از آنها که حل شده است اما بیشتر تقاضا برای حمل فرش به کشور و بازاریابی مجدد آنهاست که هنوز حل نشده است.

یکی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف در ادامه درباره تمدید کاهش تکلیف ارزی فرش دستباف در سال آینده گفت: این موضوع در لایحه بودجه سال بعد مورد توجه قرار نگرفت و پیگیری در داخل شورای اسلامی نیز به دلیل مخالفت سازمان برنامه بود و بودجه به نتیجه نرسید، بنابراین این قانون در بودجه 1403 دیده نشد.

وی افزود: بنابراین در حال حاضر اجرای این قانون در سال آینده منتفی است اما فعالان فرش همچنان به دنبال راهکاری برای تمدید این قانون هستند.

باید بگویم؛ موضوع پذیرش موقت فرش دستباف در سال های اخیر بارها مطرح شده است اما هنوز موضوع ماده 121 آیین نامه اجرایی قانون گمرک حل نشده است. بر اساس این قانون، بازگرداندن هر کالای مستعمل به کشور مستلزم پرداخت حقوق گمرکی است که هزینه بر بوده است، بنابراین فرش‌های ایرانی انباشته شده در بازارهای مختلف هم اکنون می‌توانند به کشور بازگردانده شده و با ارزش افزوده بالاتری به کشور صادر شوند و تولیدکنندگان نمی‌توانند وارد شوند. همچنین با مشکلات تعمیرات و خدمات پس از فروش مواجه هستند. در چنین شرایطی نیروی کار کیترینگ مجبور به مهاجرت به کشورهای دیگر از جمله آذربایجان، ترکیه و ترکمنستان شد.

از سوی دیگر از سال 1396 اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش، اتاق شرکت‌های تهران و اتاق ایران با مرکز ملی فرش تفاهم‌نامه امضا کردند و بر این اساس مقرر شد پیش‌نویس تهیه شود. قانون و اصلاح ماده 119 و 65 این قانون که تاکنون اجرا نشده است. فعالان صنعت فرش دستباف بارها به این موضوع اشاره کرده اند که عدم تغییر این قانون و گرانی واردات فرش دستباف، تولیدکنندگان را در تعمیر و خدمات پس از فروش با مشکل مواجه کرده است و نیروی کار کیترینگ مجبور به انجام این کار شده است. مهاجرت به ترکیه .

البته پیش از آن پیشنهاد الحاق یک تبصره به متن ماده 75 آیین نامه اجرایی قانون گمرک در خصوص امکان ورود موقت فرش دستباف ایرانی با تعهد به کمیته اقتصادی دولت ارسال شده بود. در کمیته تخصصی ذیصلاح مورد بحث قرار گرفت. در نهایت، اخیراً مرکز ملی فرش و صنایع خلاق ایران اعلام کرد که در راستای ارتقای فضای کسب و کار فعالان فرش دستباف، از مهاجرت نیروهای ماهر به کشورهای همسایه و افزایش درآمد ارزی با فراهم کردن بستر مناسب جلوگیری شود. در بخش های ارائه خدمات به فرش دستباف. به عنوان یک محصول غیرنفتی ارزشمند، با نظر مساعد وزیر صنعت، معدن و تجارت، با ارائه پیشنهاد اصلاح ماده 75 آیین نامه اجرایی قانون گمرک، شورای وزیران 18 بهمن مصوبه ای را در خصوص ورود موقت فرش دستباف و سایر منسوجات ایرانی. انجام عملیات تعمیر، نظافت، شستشو، رنگ آمیزی و نمایش در نمایشگاه مصوب شده است.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *