جزئیات نرخ سود تسهیلات جدید بانکی

در بند (ب) این مصوبه تصریح شده است: «نرخ سود قراردادهای غیر مشارکتی بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی حداکثر 23 درصد و نرخ سود پیشبینی شده برای قراردادهای تعاونی مشمول قرارداد. بین بانک/موسسه اعتباری غیربانکی با مشتری معادل 23 درصد تعیین می شود.
این بار در مصوبه شورای پول و اعتبار که به تمامی بانک های دولتی و خصوصی ابلاغ شده، این اقدام تخلف تلقی شده و ممنوع است. در این بند از مصوبه مذکور، پس از اقدامات پیش بینی شده در خصوص تخلف بانک ها از نرخ سود، آمده است: «علاوه بر رعایت مفاد بخشنامه شماره 375517/00 مورخ 23/12/1400 در خصوص ممنوعیت اخذ وثیقه نقدی به هر نحو قبل یا بعد از تسهیلات و همچنین مسدود کردن بخشی از تسهیلات اعطایی به هر نحو و همچنین بخشنامه شماره 108495/01 مورخ 5/2/1301 موضوع ممنوعیت صدور ضمانت نامه بانکی برای تضمین تسهیلات اعطایی بانک/موسسه اعتباری غیربانکی، مجددا مورد تاکید قرار می گیرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، دوشنبه گذشته (20 بهمن) نرخ سود تسهیلات بانکی اعلام شد که بر این اساس نرخ سود تسهیلات بانکی نسبت به سود 18 درصدی اعلام شده در مصوبات قبلی به 23 درصد رسیده است.
انتهای پیام
بانک مرکزی در همین مصوبه با اشاره به کاستیهای بانکهای خاص در این حوزه در سالهای اخیر، گفت: بر اساس بخشنامه بانک مرکزی به شبکه بانکی، طی سالهای اخیر برخی بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی در توسل به روشها و روشهای خاص و غیرعادی، از نرخها، سود تسهیلات و نرخ سود سپردههای سرمایهگذاری بلندمدت نقض شده است. همانطور که بارها اشاره شده است، ادامه این گونه اقدامات مخرب و ناسالم منجر به انحراف سیاست های پولی در کشور شده و دستیابی به اهداف بانک مرکزی با موانع جدی مواجه خواهد شد. علاوه بر این، چنین اقداماتی باعث افزایش قیمت تمام شده پول در موسسات اعتباری می شود و تهدیدی برای ثبات و سلامت موسسات اعتباری محسوب می شود.
بر اساس مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار، سود تسهیلات بانکی که پیش از این 18 درصد بود، از 5 درصد به 23 درصد افزایش یافت، اما سود (کارمزد) تسهیلات قرض الحسنه و از جمله ازدواج تغییری نمی کند.
با توجه به تذکرات ارائه شده در این مصوبه و اقدامات مورد انتظار از جمله بررسی مجدد صلاحیت مدیران بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی، ارجاع به شورای انتظامی بانک ها، لغو تایید صلاحیت حرفه ای. مدیران و غیره، باید دید آیا این رویه در بانک هایی که تاکنون از این روش برای تسهیل مشتریان استفاده می کردند، تغییر خواهد کرد؟
ماده دیگری که در این مصوبه به آن اشاره شده و مربوط به تسهیلات بانکی است، مربوط به اسناد مجاز اعطای تسهیلات بانکی به مردم است. برخی از بانک ها به منظور ارائه تسهیلات مرابحه یا حتی انواع دیگر آن اقدام به مسدود کردن بخشی از تسهیلات یا دریافت مبلغی از مشتری می کنند تا در حساب وام گیرنده مسدود شود.