جزئیات جدید شرایط دریافت ارز مسافرتی
البته یکی دیگر از تغییراتی که بانک مرکزی و مرکز مبدل در این بخش از ارز ارائه کرده اند، دریافت ارز مسافرتی بعد از گیت خروج در فرودگاه های بین المللی مانند فرودگاه امام خمینی (ره) از طریق دستگاه های خودپرداز نصب شده در این سالن ها است.
تغییر دیگر در این حوزه این است که در آیین نامه پولی ابلاغی مردادماه، بانک های ملی، ملت، سامان، تجارت و پارسیان به عنوان ارائه دهندگان این نوع ارز معرفی شدند اما در ابلاغیه جدید نامی از بانک های عامل ذکر نشده است.
یکی دیگر از تغییرات اعمال شده در ارز مسافرتی کاهش سن قانونی برای دریافت ارز است. در مقررات ارزی قبلی، مسافران با سن قانونی زیر 18 سال نمی توانستند چنین ارزی دریافت کنند، اما در قوانین جدید این سن به 5 کاهش یافته است. .
سرفصل چهل و چهارم الزامات ارزی مربوط به خدمات صرافی حمل و نقل هوایی است که بر اساس آن مسافران هوایی می توانند سالی یک بار ارز 500 یورو یا معادل آن را در مقابل سایر ارزها دریافت کنند. ضمنا مدارک مورد نیاز برای مراجعه به بانک و ارائه درخواست خرید ارز، گذرنامه معتبر، بلیط هواپیما یک طرفه یا رفت و برگشت (کاغذی یا الکترونیکی) و رسید پرداخت عوارض خروج از کشور می باشد. ضمنا مدارک مذکور جهت نظارت بازرسان در بانک نگهداری خواهد شد.
اما در تغییرات جدید انجام شده در هفته گذشته مسافران زمینی، ریلی و دریایی می توانند تا سقف 300 یورو یا معادل آن در برابر سایر ارزها به صورت اسکناس دریافت کنند.مدارک مورد نیاز مسافران با مسافران هوایی و دو نوع ارز مسافرتی تفاوتی ندارد. از هوایی تا زمینی، ریلی و دریایی در صورت امکان امکان پرداخت کارتی، حواله و … را نیز دارند.
این تغییرات در حالی رخ داد که در مقررات ارزی قبلی که در مرداد ماه امسال اعلام شده بود، ارز مسافرتی کشورهای دارای ویزا 500 یورو بوده و تمامی ارزها بر اساس آنچه که برای مسافران اعلام شده و در نظر گرفته شده است. علاوه بر این، مسافران هوایی می توانند 300 یورو یا معادل آن به ارزهای دیگر برای کشورهایی که نیازی به ویزا ندارند، دریافت کنند.
مهم ترین تغییر در این حوزه، تفکیک ارز مسافرتی هوایی و زمینی، ریلی و دریایی است که در آپدیت جدید که در 11 اسفند ماه سال جاری صورت گرفت، رخ داد.